reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

hej :-D

dawno mnie nie bylo, hehe, spacer z dziewczynami tak mnie wykonczyl, ze na 3 dni sie wyoutowalam z BB ;-) :-D nie, tak powaznie, to w srode wrocilam do domu dopiero ok 19, w czwartek CALY dzien bylismy w TKmaxxie i ogolnie na matarni ;-) byl Jacykow, zupelnie nieoblegany, wydawal sie naprawde normalny i fajny facet. oczywiscie nie prosilam go o porade (no gdzie tam- w koncu poradze sobie SAMA LOL po co mi stylista ;-) :-D). i praktycznie nic nie kupilam, malemu tylko fajna zabawke i D gacie :p chlopcom dresy w H&M i sobie jeden sweterek. woow, jak na caly dzien polowania :-D ale bylam z mama i siostra, no i Felkiem, co ogolnie na kundzie czuje sie najlepiej, polowe dnia przespal :-D :-)

taka o gasienice gloworld mlody wyrwal, swieci sie jej glowa i ogolnie kilka kolysanek gra, maly zachwycony juz w sklepie - sam wybieral:

Google Images

a wczoraj tez caly dzien latalam, m.in. bylismy robic te USG jamy brzusznej - i zarowno u Felka, jak i u Filipa wszystko gites majonez, po prostu wzorowo :-) takze ciesze sie niesamowicie, jeszcze tylko wyniki posiewu w poniedzialek odbieram (bad. ogolne ok) i bedzie ideollo :-)

a, i bylismy na zajeciach SOCATOTS - bosko :-D ducha, super ten koles, chlopcy byli ZACHWYCENI!!!!! normalnie geby im sie tak smialy, ze az nie wierzylam, latali jakby wypili po 3 redbulle :-D po prostu sto procent radosci i nie chcieli wyjsc stamtad :-) a w ogole fajnie, bo w tym czasie Felka zostawilam tesciowce do pilnowania, ona sie cieszy, bo to po pracy jej, moze sie malym zajac, a dla chlopcow i dla nas to czas, kiedy mozemy sie sto procent tylko im poswiecic, tzn ze ja jestem z Maksiem w parze i tylko dla niego wtedy jestem. moze cos to pomoze tej jego zazdrosci o Felka, bo juz wysiadam normalnie.. w ogole sie mnie nie slucha, olewa, co mowie, jakby byl gluchy. robi mi na zlosc i ogolnie masakrycznie sie w rozwoju cofnal (tylko przy mnie, z D, u moich rodzicow, tesciow czy w pkolu jest takim samym Masiem, co kiedys, panie go uwielbiaja i mowia, ze bystry, fajny chlopak. a jak ja sie nim zajmuje, to nie umie butow ubrac, a jak go nawet zmusze, zeby sie ubral, to na zlosc ubiera wszystko tyl na przod, ot, taki przyklad - ale to ze wszystkim tak, nie tylko z ubieraniem, jak o cos go prosze to nie robi tego, albo specjalnie nie tak, jak prosilam, albo jeszcze cos zniszczy. wiem, ze chce moja uwage zwrocic na siebie, ze to normalne i minie, no ale prosze was, mam dosc czasem, a ile to juz trwa!!!

zaraz postaram sie powstawiac zdjecia ze spaceru (superfotki) i pare wyczynow Felka uwiecznionych :-) ale to za moment, najpierw sniadanie :D

milego dnia!!!

aha, my od dawna uzywamy pieluch 4 active baby pampers!!!!!! jak wy mozecie uzywac jeszcze 3???? Felek niby taki drobny, a przesikiwal i przesrywal 3 juz na wakacjach, na poczatku sierpnia zmienilam mu na wieksze! i w ogole nie dalo sie ich juz dobrze zapiac. dziwne :-)

akkm
, a co do chodzikow, to ja mialam i uzywalam przy chlopcach i teraz tez zamierzam :-) z chlopcami wsio ok ;-) moim zdaniem z umiarem wszystko jest dozwolone :-) no, prawie :p

buzka, milego dnia!!!

reklama
aneczka sloiczki po jedzonku nie trzymaja.... weka strzelaja juz przy gotowaniu ( wiem probowalam )
mitaginko miesiaczke dostalalm 3 miechy po porodzie pierwsza 10 dni lalo sie jak z kranu, druga przyszla po 22 dniach ( niestety) ale trwala 3 dni z tym ze tez jak z hydrantu, trzecia po 31 dniach mam aktualnie dzis 4 dzien i chyba juz koniec ( leje sie ze chodze tampon + podpaska i odwiedziny w kibelku max co 2h ) jedyny plus ze szybciej sie konczy 3 dni i po a nie 7-10 tak jak przed porodem, bolu brzucha zero.... no i po porodzie to wiem kiedymam jajeczkowanie brzuch wtedy boli i minimalne plamienie mam.

Zapomnialam okularow i licho co widze slepa jak kret jestem...
aenye ty to masz frajde dzien spedzony normalnie ze hoho super :) ni i zakupami widze grzecznie :) co do pampersow to moj tez przesikiwal w 3 to musialabym mu dwa na raz zakladac haha teraz 5... mielismy tez active baby a teraz dada i jestem zadowolona poprawili sie :rofl2:

Ostatnia edycja:
wstawie tu :)

a to 2 górne ząbki
Zdjęcie0119.jpg

mitaginka moj tez po starszaku mowil ze bedzie jedynakiem bo latwo nie bylo ale czas mijal i sie pozmienialo ;-)
haha u mnie bylo tak samo. Ze on juz nie chce mnie widziec jak cierpie przy porodzie i wogole :-) a tu klops i jest drugie - calkowita prawda - przeciwienstwo pierwszego! - i cesarka wiec bolu nie bylo :-D

nati Twoja kobietka jest mega :-) te zabale do schrupania :*

nati pięknie!
dranissimo jak pierwszy dzień w pracy? a co do kup...Tysia robiła na cycu po 10 dziennie, a teraz 1-3 :-D więc to fakt, że te wszystkie pokarmy stałe tak działają
mamusiaDorusia wszystkiego naj i dużo miłości!
nela lepiej zawsze na początku pytaj o stawkę, a potem ewentualnie próbuj te nianki, inaczej może być tak za każdym razem, Ty będziesz zdecydowana, a ona Ci wywali kwotę z kosmosu

ale ładna pogoda!
miłego dnia!

mitaginko, a wy jednak myslicie o drugim? :-) bo nie doczytalam! moj D nawet o 4 mowi ;-) ale nie-nie-nie, wywiezliby mnie na srebrzysko!

nati
, a tak a propos zebow - ona cie nie gryzie przy cycoleniu!? bo moj, choc zebow nie ma jeszcze, gryzie mnie czesto i dotkliwie, a wczoraj to OOOOOOOOOOOOOOOO tak uzarl, ze az bolalo potem ze 3h jeszcze! normalnie tak scisnal, ze nawet, jak palec wlozylam mu do buzi to ledwo odpuscil :szok: az lzy w oczach mialam!

dzisiaj znowu sprobuje z jakims zarelkiem :-) chyba marchew z jablkiem sprobuje, moze nie tak kwasne jak samo jabco bedzie i nie tak niedobre jak sama marchewka ;-)

aenye- gryzie i to mocno!!! a jak ma górne to przy jedzeniu też czuje. boli jak cholera i czasami się wściekam no ale cóż ja poradzę??

Jankesowa – a same wieczka do tych słoiczków można kupić??

No los chce żebym żarcia dla małej nie robiła :-)

aenye – super spędzone dni!! Bardzo cenne są chwile tylko dla jednego dziecka i trzeba czas znaleźć i dzielić..

nati – śliczne ząbki Dżoany!! Za rok jak będzie następne bobo to z tym tempem rozwoju to Asiunia pójdzie do przedszkola ;-)

Mi się marzyło drugie dziecko i jest!! Wiem że czas z niemowlakiem nie wróci i delektuję się każdym dniem z nią.. jestem mega szczęśliwa!!! ciążą też chciałam się cieszyć ale jakoś tak coś nie teges – ciąża zagrożona, mega przytyłam, leniłam się okrutnie a końcówka o zgrozo!! nagroda wspaniała była!

reklama
No patrzcie jak to różnie a niby trzymają się zasad... Rafałowi górne jedynki wyszły jako 5i6 ząbek (1i2 - dolne jedynki, 3 dolna dwójka, 4 górna dwójka) i właśnie patrzę, ze wcale nie tak parami szły, ale mu od 3 do 12 zęba 1 po drugim wychodziły..
Filipowi wyszły 2 dolne jedynki i teraz przebiła się dolna dwójka tak jak Rafałowi.. ciekawe czy to jakieś rodzinne, bo U Was Nati 4 ząbki tak?? w tym 2 górne jedynki:))) może to jakoś genetycznie idzie hihi

Ps. Nati aż mnie sutki zabolały;)

Do góry