reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

Baby zazyczaj ktos mi mowi ze okims tam slyszal ,wiec w jakims stopniu z polecenia.jej stawka mnie rozwalila, as erce peka bo mala ja polubila ,mysmy mysleli ze jej zalezy na pracy a ta daje taka zaporowa.no nic ,ciul...nastepne beda z niania.pl

reklama
Herbatita, Dranissimo trzymam kciuki za powrót do pracy...

dzieki dziewczyny!!! Zmykam juz spac, bo po takim czasie "laby" jutro nawet po tym jednym dniu padne pewnie, jak dluga... organizm nie przyzwyczajony do pracy non stop... No i ciekawe jak mi pojdzie / jak sobie poradze z laktacja :szok:

mamusiadorusia najlepszego z okazji rocznicy slubu ;-)

najlepszego dziewczynki na każde WASZE ROCZNICE ŚLUBU, URODZINKI, ROCZNICE, URODZINKI NASZYCH BĄBELKÓW, IMIENINKI i co tam jeszcze chcecie:-)
CAŁUJE mocno i ide spać ( palec mnie boli i głowa pęka):-(

a i powiem tak MammusiaDorusia tez mamy/mieliśmy Camilię i nie to dziecko nie jęczy tak i spokojniej spała, ale to mimo iz homeopatyczny lek 3 dni stosować można, potem konsultacja z lekarzem. Sama to próbowałam jak samkuje i jest to dosłownie woda bez smaku.

Ostatnia edycja:
dranissimo 3mam kciukasy za jutrzejsza laktacje i cala reszte ;-)
herbatita kup drugi dla odmiany dwuczesciowy ;-)
mitaginka moj tez po starszaku mowil ze bedzie jedynakiem bo latwo nie bylo ale czas mijal i sie pozmienialo ;-)
mamusiadorusia najlepszego z okazji rocznicy (5ta to jakas papierowa?) :-)
nela no no niezla stawke ma ta pani

ale tu napłodziłyście laski!!!! Lecę nadrobić 5 stron i tylko pokrótce powiem że Milka chora - ma gorączkę od wczoraj 38,2 którą pan doktor – też chory – kazał zbijać i nic więcej. Gardło lekko zaczerwienione ale nic nie dawać i ewentualnie odciągać gluty z nosa. Pani doktor której zbytnio nie trawię pewnie od razu antybiotyk by dała... Młodego też oblukał i on jest ok – dostał zdolność do przedszkola. Młody przez ten czas co jest w domu ogląda dużo bajek i podłapał niezłe hasła. Dziś np. mówi do mnie „mamo stawiam hipotezę że jak po ugryzieniu komara się drapię to ślad robi się coraz większy”:szok:
zaraz wracam tylko nadrobię zaległe strony

Nikogo „już” nie ma??? Nadrobiłam zaległości więc:

Lenka – spóźnione ale wszystkiego NAJ dla Oliwci!!
dranissimo – dla Was rzecz jasna też spóźnione wszystkiego NAJ!!
nela – też spóźnione życzonka dal 6 – miesięcznej córci – zrób suwak to zakumamy przy następnej miesięcznicy

i dla wszystkich zapomnianych 5-miesięczniaków NAJ!

MamusiaDorusia – dla Was NAJ z okazji rocznicy!!

baby – też wypróbuję Twoje przepisy obiecuję - przepis skopiowany, zapisany czeka

dragonfly – moja też uwielbia HIPPA ale moja kieszeń nie.. Mila lubi też słoiczki z rossmana ale nie z indykiem. Marchewkę z kurczakiem to wcina tak że cały większy słoiczek wciągnie!!

mitaginka – z imieniem to męka wyboru była.. co mi się podobało to małżonowi nie i odwrotnie. Ja z młodym chcieliśmy Majkę, Anielę, Karolę i Małgosię ale on uparł się na Milenkę – ja wolałam Lenę. Ukulał nas jak nic – mi kupił kebaba (zżarta baba ze mnie) a w poniedziałek (we wtorek miałam planowane cc) kulał młodego tzn obiecał mu że jak będę 5 dni w szpitalu to jak zgodzi się na Milenę to będzie mógł grać po 2 godziny dziennie na kompie a on mu na to „tato – to przecież szantaż”. Po godzinie junior przyszedł i stwierdził „dobra niech będzie ta Milena ale i tak będę jej mówił przez 2 dni w tygodniu Małgosia”. Rzecz jasna Małgosia do niej nie mówi tylko Milka jak krowa..
okres już mam czwarty i bardziej obfity i bolesny niż przed ciążą.. z młodym karmiąc nie miałam 7 miesięcy a teraz mimo karmienia pojawił się szybciej. Może ja już za stara jestem??
a co do dzieci – drugie dzieci są przeciwieństwami pierwszych więc będziesz miała cichutkiego synka!! Daj trochę czasu, małżon ochłonie i do roboty!!

nati – a z czego Ty robiłaś słoiczki?? znaczy co do nich wkładałaś?? Ja na razie gromadzę słoiczki i tracę nadzieję, że je czymś wypełnie..

eywa – też mnie czeka przejście na butle a bym nie chciała.. Mój małżon jedynak i długo go kulałam na drugie dziecko.. nie chciał i koniec!! Na dodatek nie ma kuzynostwa (jakieś ma daleko bardzo ale nie utrzymują kontaktu) i chciał na to samo Sebę skazać.. tłumaczył to tym że misiak ma kuzynostwo bo mój brat ma 4 dzieci. Ale zlitował się i mam największy skarb – Milę

dranissimo – czytaj powyżej odnośnie jedynactwa

nela – też bym nie dała.. ba – ja 1100 nie dam a tyle u nas nianie sobie życzą. Chyba im się w .. poprzewracało! A nie uzgadnialiście na wstępie stawki???

Herbatita – moja „mamusia” robi to samo – kupuje pod siebie. Szuka co najtańsze i kupuje. Nie muszę mówić jakiej jakości.. ale mam pretekst żeby kupić drugie co by na zmianę było :-) A potem jest foch bo nie zakładam tego co kupiła.. zakładam ale nie tak często..

Aneczka- kupiłam w zdrowej żywności 2kg ziemniaków, kg marchewki, 0,5 kg pietruszki, seler i fasolkę szparagową. ugotowałam a że nie zmieściło mi się wszystko w garnku to w różnych słoiczkach są różne proporcje, zdecydowanie woli te z większą ilością selera lub pietruszki. a i jabłka też zrobiłam. co 2-3 dzień do słoiczka dodaje lubczyk lub zielona pietruszkę do smaku.

u nas noc ok tylko ciekawe czemu nie ważne o której pójdzie spać i tak o 6 wstaje??

no jasne-my byłyśmy pierwsze w kwietniu;-)
Też czasem nie składam życzeń,ale tu chyba nie ma się o co obrażać-widzę suwaczek-i akurat w tym dniu jestem na bb-to życzę,a jak nie to nie (specjalnie do listy rozpakowanych mam nie zaglądam)

U nas ząbkowanie na dobre,z marudnym tym czymś i niespokojnym...ciekawe,kiedy wyjdą???Kupilam CAMILIĘ homeopatyczne krople na bolesne ząbkowanie i wiecie co-nie ten Karol,tzn.mniej marudzi i da mi coś porobić,bo nie trzeba go ciągle nosić

mitaginko-ja nadal karmię,ale @ nie widać.Zresztą-po Marysi @ w ogóle nie miałam,a zaszłam w ciążę....choć dzidiza była w planach,to nie sądziłam,ze bez @ też można;-)

herbatita-widzę,ze Ty też tak z doskoku,ale raz i do porządku:-)

nati-co Twoja Asiunia taka szybka???EWENEMENT,nie ma co...

Dostałam propozycję pracy...w p/kolu.Rozważam wszelkie za i przeciw,jak się zdecyduję to od nowego roku idę jako pomoc wychowawcy.. A samo p/kole mam po drugiej stronie ulicy... Jestem w kropce.Blisko, ale czy chcę to robić kosztem dziec/i/ka???

A my dziś mamy 5 rocznicę ślubu,kto mi złoży życzenia:laugh2:???

buziaki i wszystkiego najlepszego :) my niedługo mamy 8 !!!:szok:

Baby zazyczaj ktos mi mowi ze okims tam slyszal ,wiec w jakims stopniu z polecenia.jej stawka mnie rozwalila, as erce peka bo mala ja polubila ,mysmy mysleli ze jej zalezy na pracy a ta daje taka zaporowa.no nic ,ciul...nastepne beda z niania.pl

nie no 2 tys to przeginka, nawet w Krakowie... 1,5 tys jeszcze tak ale nie 2 tys

Dranissimo odciągnij sobie raz mleko w ciagu dnia to będzie ok :)

Aneczkaa mam nadzieje, ze bedzie smakowało :)

Margola i jak? dobre ciacho :-)

co do ilosci dzieci to my mysleliśmy na poczatku o dwójce, a teraz jak pojawił sie młodziak to chcemy trójeczkę przynajmniej... nie no na razie trójeczkę :-D jak mi Morgaine przepowiedziała jeszcze drugi chłopak a potem córcia co bym nie miała lepiej niz ona :-D buziak:-)

Chyba też pobawię się w słoiczki.. spróbuję najpierw zrobić 3-5. Mam słoiczki po kupnych obiadkach i zobaczymy czy one dobrze „trzymają”.

Mimo choroby Milenka suuuper zniosła noc – myślałam że będzie gorzej. Wstając już nawet na czas nie patrzyłam ale karmiłam 4 razy a potem do wyrka, karmionko 3 razy i spała do 7:30. Mogło być gorzej. Wściekła jestem na babę z apteki. Wysłałam męża po coś przeciwgorączkowego dla dzieciaków i przyniósł mi Panadol – niby ok ale mała musi go dostać 5 ml a młody 13,5. Dużo cholernie więc poszłam ja kupić coś w mniejszej dawce. Chciałam nurofen sprawdzony ale baba mi poleciła jakiś lek super szybko działający z zakraplaczem to dawaj!! W chacie dałam go Milce a on jest ohydny!!! Smak typowego lekarstwa i to jest lek dla niemowląt... Coż za baba wredna – piszę o aptekarce choć też mogłam być mądrzejsza!!

reklama
rozładował mi się komp :-(

MamusiaDorusia- sto lat

my za trochę ponad tydz 2-ga :-), a wczoraj wstyd się przyznać ale jak byłam u księdza zapisać na chrzciny to pytał się o datę ślubu to musiałam w akt ślubu zajrzeć :-(

ja już mężowi o 3-cie marudzę. więc jak tylko zmieni pracę to będziem działać

Ostatnia edycja:
Do góry