reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

ja bede miala 1 jedno czesciowy i drugi rozmiar wiekszy po Joshu 2 czesciowy. Josh ten 2 czesciowy mial jak mial jakies 15-16mc i nosil rozmiar 80, a teraz mlody spokojnie po nowym roku sie w niego wcisnie. No a wtedy obowiazkowo buty :-) butow nie kupuje bo nie wiem jaki rozmiar, narazie ma tez po starszym buty w ktorych tamten juz stawial 1 kroki bo brudne podeszwy ma :szok: ja nie wiem jak to mozliwe bo pamietam wtedy mi mowili ze Josh po tacie wysoki (tata-188cm) i wogole, a tu sie okazuje ze brat jeszcze wiekszy? :szok: to ja i moje 1,58cm wkoncu gdzies zginemy miedzy nimi :-D:-D:-D

edit. i aha ja zawsze polecam miec 2 kombinezony bo zawsze po powrocie 1 jest do prania, bo to w sniegu wytazane, to bloto, moze jeszcze mi uleje czy cos. Z Joshem co roku mam 2 i jest super bo jak tamten lezy w koszu do prania to ma drugi) :-)

no a jak juz w temacie swiatecznym jestesmy, to ja planuje kupic sanki te podwujne z oparciem. Dla Josha mamy pojedyncze z oparciem, a teraz myslalam kupic podwujne... Za kolejne lata sciagnie sie te oparcia i kazdy bedzie mial swoje sanki, a teraz nie wyobrazam siebie z wozkieem i jeszczee ciagnac sanki. Obydwu pakuje na sanki i jechane :-D
o takie mysle http://allegro.pl/sanki-podwojne-metalowe-blizniacze-z-oparciem-i1812934155.html

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Asiunia sanki super :)

Nati nawet jeśli kupię jednoczęściowy to i taki taki bez stópek albo z bucikami w komplecie, bo nigdy nie wiadomo kiedy mały zechce chodzić, a nie będę wtedy szukać nowego kombinezoniku, a jeszcze co do dwuczęściowego to myślę, że dłużej dziecko w tym pochodzi, bo się np dopasuje szelki albo podwinie nogawki itp a jednoczęściowemu już się nic nie poradzi...

zobaczymy jeszcze, znalazłam kilka fajnych na allegro w Krakowie i muszę je zobaczyć, bo oglądałam promocyjne w carrefour i porażka:baffled: sztuczne, brzydkie, cienkie i do d..y, wolę używany ale firmowy, zupełnie inna jakość

Nati - „ale to nie to samo co panele codziennie zamiatane i myte” poziomu mi nie zawyżaj!! ja mam deski i panele i podłogę myję raz w tygodniu a jak już widać kurz to czasami co 4-5 dni..

mitaginka – a próbowałaś przełożyć Tyśkę do spacerówki?? takie spacery męczą... moja ładnie w gondoli siedzi ale mam podnoszone oparcie. Jak wózek jedzie to ok ale jak się zatrzymam np. na placu gdzie młody się bawi to już foch. Czasami ją wyciągam i oczy jak 5 zł na dzieci ma..

hatorska – padłam wczoraj na ryj więc spóźnione: WSZYSTKIEGO NAJ!!!!!! Piękny wiek!! A kiedy tzn na jak długo przed powrotem trzeba to zaświadczenie o karmieniu brać?? I jaki lekarz t owydaje??

eywa – już Natka ma ciemiączko zarośnięte?? szybciutko.. może dlatego wit. D już nie macie..

dranissimo – dobrze że małżon z nią zostanie. Najlepsze rozwiązanie

akkm – życzę spokojnego złożenia pracy i obrony! A mała pewnie przesłodko w kolczykach wygląda.. ja cierpliwie poczekam do wiosny choć nie wiem czy się wcześniej nie skuszę.. ja mam pchacz od kuzynki po jej córce w dobrym stanie i z niego skorzystam. Z młodym takich cudów nie było i śmigał w zwykłym chodziku i żadnego uszczerbku na zdrowiu nie ma

baby – mam dla małej jednoczęściowy kombinezon (idealny np. do sanek) i mam 2 zwykłe kurtki – do wózka i śpiworka czy fotelika. Wszystko wyczajone na allegro – kombinezon kupowałam latem za cale 8 zł

dranissimo – dokładnie tak jest z marchewką. Moja często też cycem popoja i woli zdecydowanie słoiczki niż kaszkę

nela – czytałam co przeżyliście i współczuję..

mercedesss – ja mama cherbatkę ułatwiająca trawienie którą Mila uwielbia i mam też malinową z różą, którą od razu wypluwa. Daje jej dużo soczków – jak ma twardego kupczaka to mam zapas śliwkowego z HIPPA i mam zawsze jakieś jabłko i inne

ja wczoraj poszłam z misią na spacer przed 16 a wróciłam po 19. Była ładna pogoda, misia grzeczna spała to czemu nie??? przyszłam, małą wykąpaliśmy poszła spać, oblukaliśmy 2 odcinki serialu i poszłam „ziuziu chacha”. W nocy koszmar – wstałam chyba co 15 minut do małej a od 5 non stop się budziła i kwękała.. zmierzyłam rano temperaturę i ma 38,2. Pewnie od młodego się zaraziła.. On ma anginę a ona?? przespała się teraz i zaraz lecę z nią do lekarza co by ją oblukał. Nie myślałam że tak szybko choróbsko się przytaszczy.. i podpytam o ten cebion. Pamiętam że młody go z klucza brał a misia nie.. ze złych wieści – dzwoniłam do żłobka i jestem 44 na liście rezerwowych... chyba przekupię dyrektorkę..

Asiunia- miałam takie sanki jak byłam dzieckiem ( mam 3 lata starsza siostrę), pamiętam że zawsze były kłótnie kto jedzie pierwszy. siostra starsza zawsze wygrywała i siedziała pierwsza

Aneczka- ale nie masz psa i 2 kotów!!!!! też byś codziennie myła podłogi

mój m ma zapalenie oskrzeli a mała też jakaś marudna byle by ją nie łapało nic.

a i mamy 4-go ząbka. nie no trochę szybko idą te zęby. już mnie boli jak je.

Ostatnia edycja:
witam :-) ja dopiero sniadanko bo troche nam sie zaspalo ale przynajmniej spokoj jeden w p-kolu a drugi spi :-)
baby ja mialam dwuczesciowy dla starszaka...spodnie na szelkach wiec w sumie nie ma sie co podwijac :-) musze sprawdzic czy dla mlodego bedzie ok bo starszak z czerwca a mlody z kwietnia :sorry:
asiunia myslisz ze znowu bedzie sniezna zima? :-D moi chlopcy podobnie rosna tzn mlody chyba troszke szczuplejszy ale wzrost ten sam :-)
nati gratuluje Asi zebola :-) u nas ciiiisza a starszak juz w tym wieku mial 2 :-)
aneczka mam nadzieje ze temperatura zwalczy wiruska i nic sie nie rozwinie malej

wilmek - no ba! Ja kiedys sie smialam bo jak przyjechalam do UK to powiedzialam do znajomych anglikow, ze tak dlugo jak ja tu bede tak beda miec co roku snieg :-D i narazie sie sprawdza :-D w zeszlym roku zaproponowali mi bilet do PL co by im troche sniegu stopnialo :-D haha

nati buziaki dla Asiuni za zebola :*

No Dżoana wymiata!!! 4-ty ząb????

mała gorączkę ma, maruda mega ale mój lekarz jest dopiero od 13.. teraz jest babeczka co od razu antybiotyk daje a tamten stara się bez antybiotyku.. zobaczymy co powie – od razu dam młodego do sprawdzenia

hejka,witam ,jestem jak czolg przejechana,wcale nie chce mi sie leciec na te wakacje po wczorajszych przejsciach szpitalnych.mam nas spakowac a nie robie nic.znajac mnie to dopiero jutro wroce do normy.wczoraj mialam tylko wizje ze mi dziecko znow w szpitalu zostawia...

asiunia poradzila mi co wziac z rzeczy do kapieli ,jedzenia ale normalnie najbardziej to by mi sie lista przydala szczegolowa jak mialysmy "torba do szpitala".czuje sie jak na ostrym kacu.to beda "super" wakacje :( sorki ze tylko o sobie ,ale ten szpital ,sic!!!

reklama
Do góry