reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

Dziewczyny a jak jest z mięsem?
Czytałam gdzieś, że od 7 miesiąca?
A mama mi dzisiaj kupiła słoiczki z HIPP : potrawka ziemniaczki z królikiem i dynia z indykiem

Któraś z Was już podaje takie wynalazki :-)
tak ja juz miesko od dawna podaje :-)

Joshua ma jutro wyprawiane urodzinki. Rano musze skoczyc po torta i rzesy do sklepu i potem na 14 jedziemy tam :-) ahhh jak sie ciesze - kocham go nad zycie i kazde urodzinki wprawiaja mnie w mega nastroj :-D

reklama
Nati , aenye tak po myslalal ze dlugo zwlekalyscie z dawaniem innego jedzonka i moze z tego tak reaguja bo moj wnet dostal i teraz az sie trzesie na lyzeczke no ale kazde dziecko inne
aenye nie doluj mnie bo mam cyce jak flaaaaaaaaaaki do pasa.... bedny syorp wlasnie moze jakis....

jankesowa- kiedyś czytałam żeby zacząć dawać jak się zaczyna interesować jedzeniem i właśnie niedawno zaczęła ale jak się okazało tylko tym co mam ja na talerzu :-(, przed chwilą byliśmy u teściów i jadła sama łyżeczką marchewkę z rosołu. jadła może za dużo powiedziane bo raczej nie trafiała do buzi ale szczęśliwa była a to się liczy :-)

teściowa mnie wkurzyła!!!! zresztą mąż też!!! az mi się gadać Z nim nie chce!!!! w ogóle nie trzyma mojej strony tylko jej!!! chodziło o chrzciny ile osób i że ona zapłaci itp a ja się będę niekomfortowo czuć mąż tego nie rozumie i taki tekst :
"u Gontarskich nikt nie jest chrzczony to Natalki to nie obchodzi"

noż!!!!! u nas wszyscy oprócz mamy ochrzczeni i nie powinien po nazwisku. wkurzył mnie nie milosiernie aż się popłakałam i mnie teść pocieszał

moje dziecie spi ale slysze jak w nosku mu gra noc bedzie kiepska pewnie
Nati tule ja mam kur**** to malo powiedziane moj maz pomaga u tesciowej a jej synek sobie grila robi przed domem zaraz mnie strzeli nie powiem co i bez kija nie podchodzic mam takie wnerwa ze zaraz blat od stolu bede gryzc

jankesowa ja się nie zgadzam z Twoją teorią ,Natka dostała dokłądnie po 4 miesiącach pierwsze jedzonko i dalej jest kiepsko, czasem zje, czasem nie;)
mięsko dajemy od 2 tygodni
Nati..ja bym się nei buntowała, jak chce płacić niech płaci;) moi teściowie nie dość,ze nie przyjechali na chrzest to o prezencie dla małej nie wspomnieli
Jankesowa bidna ty z tą teściową, tzn z mężem chyba bardziej, bo to on powinien zrozumieć

Eywa sek w tym ze dobra niech on jedzie pomoc ale o ile w tym samym czasie drugi brat balange sobie robi i siostra no to co by czlowieka strzelilo ojjjj pojade po bandzie jutro tesciowej wygarne wszystko wisi mi czy sie odezwie do mnie jak nie to pf...

Racja jedno dziecko je inne nie jedno z mleka rezygunje a inne wole mleko i cyc ;p

Dziewczyny a jak jest z mięsem?
Czytałam gdzieś, że od 7 miesiąca?
A mama mi dzisiaj kupiła słoiczki z HIPP : potrawka ziemniaczki z królikiem i dynia z indykiem

Któraś z Was już podaje takie wynalazki :-)

my juz jemy od kilku dni, jedliśmy cielęcine, jagniecinę, łososia a teraz poluje gdzieś na królika
a od 7 mieiąca podaje sie co 2 dzień pół żółtka

co do innego jedzonka to każde dziecko inaczej reaguje wiec trzeba wyczuć i już

Nati nie przejmuj sie teściową one tak już mają... moja mnie też dzisiaj (jak zwykle zresztą) doprowadziła do szału:wściekła/y:

jestem umęczona dzisiejszym dniem, więc spdam, odezwę sie jutro

ja jeszcze nie zdążyłam podać wszystkich smaków po 4 miesiącu, a tu już podajecie po 5 te mięskowe ;-)

teściowe, ach teściowe...ciekawe, czym mnie jutro moja zaskoczy :confused2:

Eywa sek w tym ze dobra niech on jedzie pomoc ale o ile w tym samym czasie drugi brat balange sobie robi i siostra no to co by czlowieka strzelilo ojjjj pojade po bandzie jutro tesciowej wygarne wszystko wisi mi czy sie odezwie do mnie jak nie to pf...

Racja jedno dziecko je inne nie jedno z mleka rezygunje a inne wole mleko i cyc ;p
domysłam się ,ze wolałabyś mieć faceta w domu..tamten umie się ustawić w życiu...taki się zawsze wykręci, a mnie zaraz coś trafi, ledwo mała zasnęła a na górze balanga chyba znowu jaka, niech no tylko 22 będzie, nie popuszczę, ja rozumiem posiedzieć, posłuchać muzykę ,pogadać, też jestem człowiekiem,ale na całą parę muza mnie wkurza już

reklama
Witam się późno wieczornie
Wika wykapana oa a do z przez tatusia, niech Si chłop uczy jak wróce do pracy tez on dziecko ma kapać nie tylko ja. Dzień minął dosłownie na sygnale. Pisze tak b o cały dzień przez miasto słychać albo karetki na sygnale albo policję. Już mam dość. Gdzie się na spacer wyszło to ten przeraźliwy sygnał budził Wike i oszaleć szło.
We Wrocku jakiś zlot krawaciarzy z Uni Europejskiej no i wielki koncert Georga Michaela ale co tam ja mialam wolne. Tatko zabrał Wike na długi spacer dopiero po jakieś godzinie czy 2 do nich dołączyłam i wróciliśmy dopiero ok. 17tej do domu
Nadrobię Was i chyba mykam spać plecy mnie okropnie bola już 5ty dzień ani spać, siedzieć czy stać
Cucumber tak przeszłam bezproblemowo na inne mleko poziom wyżej. Nic się nie dzieje, ma dokładnie taką sama konsystencje jak 1 i smak ten sam. Próbowałam sama a co najważniejsze Wika załapała i jest ok.. Kaszkę mannę tez jej podaję jedną miarkę ta co jest w mleku podgotowuję na wodzie 120ml a potem do ciepłego dodaje mleka i młoda wypija aż się uszy trzęsą.
Jankesowa mnie dalej boli blizna po cc. Nic się nie zmieniło od czasu jak dawno temu o tym wspominałam.
Petinka no niestety nie mogę już dłużej siedzieć w domu, nie mam ani jednego dnia już urlopu, wsztysklo wybrałam jednorazowo, własnie teraz jestem na wypoczynkowym a 2 dni opieki na dzieko zostawiłam na jakieŚ badania, szczepienia kontrole neurologiczne itd.
A miałam pytać rejestrowałaś Marcie u neurologa. Mi to zrobiła teściowa już nie pchałam się na kozanów bo nie miałam czasu
Eywa życz naprawdę duzo wytrwałości i dużżżżżżżzzo snu, teraz bys odpoczęła ale wiem póki nie znajdziecie co dolega malej to i Twój sen będzie niespokojny. Trzymaj się, tulę mocno
Jankesowa kojec super i chyba taki sam jak ma Justi. Dla mnie jednak za duży na to małe mieszkanie. Póki co Wikunia zaczyna szaleć na dywanie, a jeszcze tydzień temu mówiłam żądnych dywanów w domu a to był strzał zakupowy w 10.
Marma zdrówka jeszcze raz
Ducha nienawidzę migren tez miewam i okropne to to.
Jeśli chodzi o mięsko ja jeszcze nie wprowadzam bo nie chce wydaje mi się ze Wika poznała za mało smaków, na razie testujemy mamusiowe zupki z marchwi, ziemniaków,pietruszki i była nawet dynia. Dynia beeeeeeee, no i mamaine deserki maliny z jabłkiem, maliny z brzoskwinią, winogrona i jabłka. Wszystkie owoce z dzidziusiowego ogródeczka

Ostatnia edycja:
Do góry