reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

reklama
Asiunia – ja jakoś termometru bym nie włożyła.. wiem że się tak ale ja jakoś mam opory.. a przykurcz nóżek potwierdzam – pomaga
ale ale ale
ducha – skoro tyle zrobiłaś to znając życie koło północy będzie kupa po pachy

mitaginka ty taka chuda biedna po pobycie u rodziców i wciąganiu wózka w anoreksję wpadniesz :-)wybór teściowej spoko – z nią będzie Tysi najlepiej. Moja teściowa też się deklarowała z młodym (teraz się nogami i rękoma broni nawet przed odprowadzaniem małej bo by jej serce pękło..) ale dopiero jak miał 2 latka i po miesiącu powiedziała że wymięka i mam małego oddać do żłobka

i ja wyjątkowo padam – zaraz małżonek wychodzi i pewnie odżyję :-D

Asiunia – ja jakoś termometru bym nie włożyła.. wiem że się tak ale ja jakoś mam opory.. a przykurcz nóżek potwierdzam – pomaga
ale ale ale
ale ja nie mowie o wsadzaniu nie wiem jak gleboko, tylko ta srebrna koncoweczka jakby po zwieraczach masowac. A jak mierzysz tem, bo ja wlasnie w pupie :-)

płacze i jęczy przez sen
normalnie oczy zamknięte a płacze
tak mi jej żal
ojeju biedluka i ty i ona... moj tez ma takie fazy kilka razy w ciagu nocy... nie wiem czy mu sie cos sni czy co? ale spi dalej :-)

u nas pomaga tak:
kladniesz na przewijaku, przyciagasz kolana do brzuszka i sciskasz (zawsze chociaz piernie) i termometrem po odbycie. MOja mama to na nas niby stosowala, ze mu tam rozluznisz te zwieracze a tym sciskiem kolan pomagasz wypchnac :-)
to z nóżkami tez przerobilam, tylko termometr jeszcze został, ale z tym poczekam trochę, może te śliwki wreszcie zadziałają...

ducha jak maly ma problem z brzuszkiem to tez podnosze kolanka do brzuszka albo robie rowerek nozkami...oby szybko byla kupa
rowerki tez robione były

ale ale ale

mitaginka ty taka chuda biedna po pobycie u rodziców i wciąganiu wózka w anoreksję wpadniesz :-)wybór teściowej spoko – z nią będzie Tysi najlepiej. Moja teściowa też się deklarowała z młodym (teraz się nogami i rękoma broni nawet przed odprowadzaniem małej bo by jej serce pękło..) ale dopiero jak miał 2 latka i po miesiącu powiedziała że wymięka i mam małego oddać do żłobka

i ja wyjątkowo padam – zaraz małżonek wychodzi i pewnie odżyję :-D
no oby, nic innego niz kupa po pachy mi sie nie marzy!

ducha moja kumpela miała ostatnio ten sam problem ze swoją córeczką i lekarka przepisała jej jakiś syrop

oby nie było potrzeby bo już mnie wkurza nasz pediatra i w końcu sie na niego wydrę jak się dalej będzie glupio wymądrzał

Dzięki dziewczynki za wszystkie rady.

Asiunia – mam termometr taki że dotykam i w 1 sekundę pokazuje i nawet mówi temperaturę. W elektroniczne nie wierzę bo mam 3 i każdy pokazuje inna temperaturę..

mitaginka – współczuję płaczu..

Oglądam „Przepis na życie”. Że też się zaczęły seriale.. znowu wciągną..

hey wieczorową porą
tak na szybko poczytałam i na szybko się powypowiadam

aenye ja bym farbła - włosy mają fajowy połysk a zapach ulatuje szybko
nela mam nadzieje że wszystko ok poszło i mała księżniczka była grzeczniusia:-)
mitaginka pewnie przez zmiane otoczenia te problemy Martynki ale to już poprzedniczki zauważyły
lenka i jak??

A ja dzisiaj miałam 'DZIEŃ TRAGICZNOŚCI' jak to z siorką mówimy - wszystko beeeee, patrzeć na siebie nie mogę, wszystko i wszyscy wkurzają, no i objadałam się tylko jakimiś śmieciami bo w lodówce tylko marmolada i pasztet i przez to jeszcze większy dół że tłusta jestem... Normalnie jakbym @ miała dostać... a jestem tuż po (no niestety pierwsza @ po ponad roku się już pojawiła:wściekła/y:)
zmykam spać bo wczoraj na siedząco mi się przed lapkiem usnęło i dopiero jak Szymuś koło 3ej na jedzonko się przebudził to się położyłam

edit. aneczka a propos seriali - od której mamusi kwietniowe maleństwo gra w serialu? bo mi sie zapomniało

Ostatnia edycja:
ooo MOrgaineeeee :-D ty moja Dzoano Ty :*** kochana slowo ''projekt'' w moim wydaniu to za duzo powiedziane - ale sie staralam :-) czerwien z biela? mmm brzmi intrygujaco i seksownie :-D pamietasz jak ci pokazalm to zdjecie tej wbudowanej umywali - tam byly czerwone plytki. Reszta z bialych i dodatki takie jak dywanik, reczniki, swieczuszki i bedzie miod malina pomarancze :-D

a ja juz po wizycie u lekarza... no i co ten lekarz stwierdzil, ze tamten ocenil to na wyrost i ze sie samo wcholnie, ale ze mam isc do dentysty bo cysty moga powodowac chorobe dziasel a to chore zabki... No i teraz zajebiste poszukiwanie dentysty, bo chociaz jestem tutaj 5lat do dentysty chodze w Poznaniu jak jestem w PL - bo mam zaufanego ktory od 5roku zycia mnie leczy... no i teraz mamy problem bo ja nie ufam tym ang dentysta... :-(

buziak dla dzielnego rycerza;-)
no i of course szanownej pani architekt pokazalam fotke z maila od Ciebie;-) i chcem takie cóś. w ogóle już mam projekt w głowie całkowity tylko zobacze co ta pożal się Boże wymyśli...
mitaginka biedne wy obie:*********

mecz oglądam więc spadam:)

aaaa
w ogóle kto ma 'lepszą' teściową od mojej: pobawiła Nikosia 3 razy po 4 godz (oczywiscie te 3 razy zdarzyły się w rpzeciągu paru mcy) i stwierdzila ze nie umie sie nim zajmowac i nie bedzie go bawic (2 lata nam obiecywala ze bedzie sie nim zajmowac) no i co sie dowiedzielismy??!! ze bedzie miala 5 dni w tygodniu, po pare godzin, dwoje dzieci!! jako nianka bedzie dorabiac!! czujecie bluesa. ja to nawet sie nie wkurzylam tylko smiac mi sie z niej chce!!!! glupia pin...da:angry: of course finansowo nawet prezentow nie robi....

reklama
u nas na kupke termometr juz cool tak jak asiunia pisze to tysiac razy lepsze jak czopek juz kiedys to pisalam i trzymam sie tego. maly zasnal o 20 a ja razem z nim glowa mi dzis pekala w nocy pil raz wiec chyba kaszka dziala. mykam do jutra papa

Do góry