reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

Asiunia – mam termometr taki że dotykam i w 1 sekundę pokazuje i nawet mówi temperaturę. W elektroniczne nie wierzę bo mam 3 i każdy pokazuje inna temperaturę..
aa to kazdy ma inne zadnie na temat termometrow, ja przerabialam z starszym wszystkie douszne, na czolko i elekt u mnie sie spisuja najlepiej :-)

tez ogladam Przepis na Zycie :-) lubie to!

reklama
Ledwo wczoraj dokończyłam film.. padłam na ryj czyt. twarz.. może przez to że poprzednia noc była fatalna i w dzień dużo emocji. Misia to zrozumiała i obudziła się dopiero o 1 potem o 3 a potem już do wyrka ją wzięłam. Przez 4 miesiące odkładałam do łóżeczka co by dziecko nie znało smaku wyra rodziców a teraz.. szkoda gadać..
wczoraj na kolację zrobiłam jej kaszkę mleczną manną (gluten) do picia bo za żadne skarby nie je ŻADNEJ kaszki na gęsto i nic.. ciumknęła ze 2 razy i wypluła.. nie wiem jak jej ten gluten przemycać.. dodaję czasami kapkę do owoców i tylko wtedy to przełknie ale to jednak za mało. Wyczuwa inny smak i się krzywi.. kaszki z bananami czy brzoskwiniami też nie chciała. Przeciwieństwo w jedzeniu do Seby – on je tylko mleczne, nie je żadnego warzywa a z owoców tylko jabłko i banan. Marzę to tym żeby moje dziecie zjadło jajko, ogórka, pomidora, parówkę, wędlinę, ser itd.. Mam nadzieję że Milcia będzie wszystkożerna :-)

aneczkaa, daj jej czas :-) jest malutka jeszcze, juz tyle nowosci je i kaszki z czasem tez sprobuje :-) moje dzieci dopiero jakies dwa lata jedza wszystko, wczesniej tylko pare rzeczy w jadlospisie. grunt to nie zmuszac - teraz jedza wszystko ze smakiem :-)

ja mam termometr na podczerwien i ogolnie bylam z niego zadowolona, ale teraz cos mnie wkurza - albo spadl i sie zepsul, albo ma slabe baterie - w kazdym razie pokazuje temp 34,1 wszystkim - z malymi odchyleniami. nie ufam mu :-(

Witam się z rana !

Wczoraj nie mogłam wpaść, cały dzień latałam za ciuszkami na niedzielny chrzest, dobrze że mama posiedziała z małym, bo musiałam jeszcze zakupy zrobić a już nie chcialam małego ciągać. Efekt zakupów taki, że nic nie kupiłam. Masakrycznie straszne garniturki u Nas kolory straszne :no: i chyba na allegro zamówię.
Muszę to zrobić dzisiaj żeby na piątek doszło.
Filipek dziasiaj 2 pobudki.

Mi lekarka powiedziała, że jak karmię piersią, to lepiej żebym nie podawała kaszki na mleku modyfikowanym.
A te co są robione na wodzie, to mają w sobie już mleko modyfikowane.
Wiec zostaję, na razie na Sinlacu, z czasem będę dodawała owoce.
Ale, na wieczór dostaje tylko sam Sinlac, je owoce i warzywa a do tego cycuś :-)
Znowu myślałam, ze nie mam mleka, bo cycki miękkie, ale leci, któraś z Was już pisała że to uregulowana laktacja :-)

Ja też mam termomert elektroniczny do ucha i czoła i tez pokazuje cały czas inne temperatury zastanawiam się czy go nie zareklamować... ?! Nie daj boże zachoruje i co ...

ducha-jak Tymcio? Kupa była? Filip najdłużej nie robił 3 razy za każdym razem po 24 h. U Nas pomgły jabłuszka i to że go sadzałam na leżak albo fotelik i łatwiej mu było zrobć.

mitaginka-Tysia rzobiła duże postępny i z tego trzeba sie cieszyć. Mój też reaguje na zmianę otoczenia, jak nie nocujemy w domu, częsciej sie budzi w nocy i jest marudny.

Pytania :-)
1. Czy pierzecie ubranka dzieci dalej w proszku dla nich przeznaczonym czy ju w normalnym?
2. Mały kończył 5 miesięcy co mogę wrowadzć do diety? Mam słoiczki krem jarzynowy z indykiem i cielęciną od 5 m-ca, ale o przecież mięso a mięto to chyba od 7 m-ca?
3. Co z Naszą dietą, czego się jeszcze wystrzegać? Mam ochotę na kiszone ogórki :-p

Ostatnia edycja:
co do sloikow to nie pomoge - ja ide starym torem, kiedy do 6 mies dziecka karmionego piersia nie trzeba nic nowego do diety wprowadzac, a co do proszku - wszystko piore w normalnym, razem z naszymi, od poczatku prawie.

Dalej walczę z katarem u siebie i Wiki a poza tym wczoraj dostałam 1 smsa od Dragonfly ze jest w szpitalu .Rano była odp. Nowe wieści od Dragonfly:
“Z Mateo wszystko ok.. Ja jestem w szpitalu, a on w domu. Staram się tu ściągać mleko ale trochę brakuje, szczególnie że po tomografii i rezonansie nie mogłam mu dawać mleka min 12 godz. Modyfikowanego nie toleruje mają z nim problem w domu wieczorami, bo nie mogą go uspokoić. A co u Was?”

Pytania :-)
1. Czy pierzecie ubranka dzieci dalej w proszku dla nich przeznaczonym czy ju w normalnym?
2. Mały kończył 5 miesięcy co mogę wrowadzć do diety? Mam słoiczki krem jarzynowy z indykiem i cielęciną od 5 m-ca, ale o przecież mięso a mięto to chyba od 7 m-ca?
3. Co z Naszą dietą, czego się jeszcze wystrzegać? Mam ochotę na kiszone ogórki :-p
1) ja piore osobno nadal, ale tylko z tego wzgledu ze nie lubie jak mi sie mieszaja ciuchy nasze z dziecmi bo potem nie moge nic znalesc. Josha tez piore osobno. A proszek taki jaki mam do wszystkich. czasami jak jest promo to kupie jeszcze dzidziusiowy ale tak to normalny jedynie plyn do plukania nadal dzidziusiowy ale tylko dlatego ze kocham ten zapach na bobasku :-D
2) ja jak karmilam cycem starszego to zaczelam po 4 mc od marchewki z ziemniakiem, ze 2 dni, potem dalam te jarzynkowe i dalej jak lecialo. Teraz Madiemu juz daje normalnie tam warzywka z kurczakiem (od 4mc na opakowaniu) i te mu najbardziej smakuja. Normalnie je po pol sloiczka na obiad, a wczoraj tego z kurczakiem zjadl caly! Myslalam ze peknie, ale buzia mu sie otwierala jak nigdy :-D
3) a dlaczego Ty sie wogole czegos wystrzegasz? juz dawno powinnas jesc wszystko! ;-)

Wróciłam.. odprowadziłam juniora do przedszkola, zrobiłam zakupy a to wszystko w mrzawce. Młodej jak założyłam na wózek folię to leżała super grzeczna z oczami jak 5 zł. Czy to zaciekawienie czy przerażenie nie wiem ale spacer udany

Mercedesss odpowiadam co robię ja:
  1. piorę w "dorosłych" proszkach ale sensitive i płyny też sensitive. Ponieważ wprowadzam marchewkę, którą ciężko sprać, kupiłam proszek presil mineral sensitive z niemiec i daje radę. Używam też czasami vanisza
  2. ja też już podaję mięsko – skoro na słoiczkach jest że można to na bank można. Kurczaka już teraz podałam a był napis że od 4 miesiąca..
  3. co do diety to ja jem wszystko. Krótko po porodzie zaczęłam już małymi kęsami a teraz ani pizza, ani bigos, kapusta czy kiszonki a najbardziej kebeby mi nie szkodzą :-)

hello kwiatkowe,

...ale u mnie cisza...oli spi a starszyzna 1-szy dzien w szkole...dziwnie jakos tak:szok:...pusto i cicho...

1. piore z naszymi,do zwalczania plam,np.po marchewce uzywam vanish
2. od 4-go m-ca olitto konsumuje sloiczkowe jedzonko

reklama
Do góry