reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

jestem wsciekla co ja mowie nawet nie wiem jak to nazwac...
tO TERAZ KROTKA HISTORIA :Maz postanowil ze zajmie sie synem abym zrobila mu lazanie to mowie ok troche po sciemniam i bede miec wolne. Zabral go mija pierwsza minuta : Kochanie a zalozyc te spodenki?? -Nie koteczku.
po 5 minutach : kochanie a gdzie sa jego zabawki?? - na polce po lewej stronie w zielonym pudelku. 7 minut: kochanie a skad ma taki fajny mlotek - kupilam.
10 minut kochanie a przytrzymasz go bo piwa bym sie napil a nie moge z nim otworzyc- zostaw malego i idz robic co chcesz sama dam rade!!!
kurcze facet nie umie kilka rzeczy naraz robic masakra nigdy wiecej pomocy....

Lazania w piecu mowie o ktorej ma wylozyc bo malego klade spac i co juz sie palic zaczela.... nic zero zero i jeszcze raz zero.... :-(

moj maly przed 1,5 h dal taki opis ze tylko rece i rece ;-/ dziwny placz piszczenie tylko rece sie podobaly zasnal w mig przy cycu nie wiem co mu chodzilo.... :(

Ciekawe czy choc mi przyniesie lazani...
A jak mowie do M ja mu dam pic a ty go uspij to tylko sie zakurzylo i po facecie sladu.
Przepraszam za chaotyczny post ale nie moge inaczej...

Ostatnia edycja:
reklama
witamy się :)
najpierw zdrówka życzę chorym bo to najważniejsze :)

byliśmy dziś w Bornym Sulinowie na takim zlocie militarnym, a że znajomek miał tam obóz rozbity to jeszcze "lizneliśmy klimatu wojskowego", przewiózł nas motorkiem z taką przyczepką z boku po poligonie, pomiędzy wszystkimi możliwymi wojskowymi pojazdami. Młoda w tym czasie z żonką tego znajomka (jak wróciliśmy to ryczała bidulka ;) nawdychaliśmy się spalin za wszystkie czasy ale fajnie było potem wrzucę jakąś fotkę

Nela- zeuważyłam ze na allegro to najlepiej jak coś wystawisz tanio.....ludzie zazwyczaj szukają okazji, jak wywalisz "wysokie ceny" to Ty będziesz musiała zapłacić prowizję, a kupującego może nie być (ja tak miałam z ubraniami ciążowymi chciałam sprzedać spodnie za 50 zł za które dałam 150 i nie było chętnych, na resztę ubrań też :) chyba muszę zajść w ciąże raz jeszcze ;)

jankesowa - jak można uciekać od takiego słodziaka :)

mamusiaDorusia - facet potrafi ;)

jankesowa to nieźle! brak słów
nela albo wystaw dzisiaj, my tak robimy- wystawiamy w sb wieczorem i akucja jest na tydzień. Kończy się w sobotę a wtedy najwięcej ludzi ma czas, żeby buszować po allegro. Wystaw, tak jak pisze hatorska, tanio i najwyżej pod koniec aukcji poproś kogoś znajomego, żeby przelicytował, jeśli kwota nie będzie Cię satysfakcjonować ;-)

ja postanowiłam, że nie jem od dzisiaj nic pochodzenia krowiego i tak przez 2 tygodnie
żal mi świeżutkiego chlebka z masełkiem, a jeszcze bardziej żal lodów i ciast. Ile ja się dzisiaj naszukałam w sklepie ciastek, które nie zawierają mleka, masła, margaryny itd. :wściekła/y: i znalazłam- za 15 zł! :szok: no cóż- bez słodyczy żyć nie umiem, więc trza będzie zaoszczędzić na innych rzeczach. Kupiliśmy też pełno słoiczków: króluje marchewka z ziemniaczkami- mamy aż 11 słoików! :-D
przeziębienie trzyma, z nosa cieknie mniej, ale za to męczy kaszel i łupie łepetynka

Mało piszecie,oj,malutko...;-)
U nas wieczór do du...szy z powodu małża,zero zainteresowania nami,a dziećmi to już w ogóle dzisiaj..Jak pojechał o 15.30,to wrócił parę minut temu.A ja sama.
Ale wiecie co???Daję radę to wszystko sama ogarnąć-jakim cudem-to nie wiem;-) Oczywiście mam teraz focha i nie gadam z nim,ale pewnie mi to minie-ze względu na dzieci... Maska-muszę ją tymczasowo założyć i tyle:zawstydzona/y:

Dobrej nocy dla Was i jak najmniej pobudek:tak:

witam z rana
gardło mnie boli tak że odezwać się nie mogę. noc jak zwykle ok chociaż obudziła się chyba o 3.30 z tymi swoimi dziwnymi krzykami ale byłam tak nieprzytomna ze zasnęłam od razu ile piszczała, chrypała itp nie wiem. myślę że chwilę bo bym jednak się rozbudziła.
mam nadzieję że mała ok i się nie zarazi posmarowałam się olejkiem i trochę jak by lepiej, później wypije mleko z czosnkiem i miodem i powinnam być zdrowa

szybkiego wyzdrowienia nati

Witam,

od chyba jakiś 4 dni,zauważyłam na stopie na podeszwie rankę,myślałam że jak pociera stopę o stopę to że się zadrapała tam,ale obserwuję codziennie,i z tej pierwszej ranki zrobił się jakby pęknięty bąbelek tak że jest wgłębienie,jakby odcisk pękł,no i obok niego dwa inne się zrobiły a w środku biała końcówka,wczoraj posmarowałam maścią hydro...coś tam,bo miałam jak byliśmy u dermatolog co myślała że mała ma trądzik i przepisała wtedy 3 maści,więc zostało,no i dziś to pękło jakby,a trzecia jeszcze cała,nie wiem co to i skąd to,Hubert lubi ją po nogach stopach całować ...jutro się może przejde pokazać.

nati no to zdrówka, u mnie już lepiej, mam kaszel, ale katar mniejszy, M. też ok. Może Misiunia nie załapie jednak...choć tak na nią kichałam i tak mi z nosa leciało, że nie wiem...
noc porażka: zbudziła się o wpół do 3 i już nie chciała spać :szok: zasnęła około 4 i znów pobudka o 6, a potem to już stękanie, jęczenie...męczą ją te kupki, nie ma co

Dal Ciebie też mitaginka zdrowia,jak Hubert był w podobnym wieku,to ja i moja mama zachorowałyśmy ,katar,kaszel,wsio na raz,no i chodziłyśmy w maseczkach,a Hubertowi nic nie było,

Az strach sie Was bac, wszystkie chore ;-) To mitaginka zaraza! :-D
Zdrowka oczywiscie zycze!!!
U nas noc po staremu, czyli do bani :-( Ciagle wstawanie, co 2h, a po 4 juz co pol, co 15 min, ech... Moj M sie dzis mnie pyta, jak ja to wytrzymuje?? :szok:

Mamy ladna pogode, moze gdzies sie skoczy... chociaz znajac M to pewnie bedzie chcial odsypiac, bo on wielce zmeczony...

reklama
łooo, ale mała produkcja, ze dwa dni mnie nie bylo a tu niewiele do nadrabiania.
nati, zdrówka :*
mitaginka, dobrze, że juz lepiej :), szkoda tylko, że z kupkami problem :(
draniu, Tymko też coś dziwnie się w nocy zachowuje, jak nie on, częściej się budzi na jedzenie, a od 4-5 to już masakra, cały czas marudzenie, płakanie i tak do rana :(, chyba zęby no bo co innego?!

Tymcio też lubi tą materiałową książeczkę, cały czas ją memla w buzi i gniecie :).
My byliśmy dzisiaj na mega długim spacerze, poszliśmy zaraz po śniadaniu a wróciliśy przed obiade. Pogoda super :))). W ogóle fajowo, a w domu syf bo mi się sprzatać nie chce ;P, a co tam, za to mam szczęśliwe dziecko :D.

Do góry