reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

witam z rana. noc średnia tzn do 3 super ( chyba sie nie budziła a że zasnęłam szybciej niż mała to spała z nami :( i mogę nie pamiętać ) o 3 jadła a od 4-5 kręciła tą swoją główką nerwowo i nic nie pomagało pewnie by rozbudzenie pomogło ale tego nie chciałam. w końcu zasnęła i spała do 6 ja do 6.30 :-), mąż w pracy a ja dzisiaj idę szukać tego mieszkania:
Mieszkanie - Gdynia

bo się w nim zakochałam tzn w widoku z okien i w ilościach okien resztę i tak zmieniamy po swojemu to nas nie obchodzi. może bez pośredników taniej się uda i będzie nas na nie stać. :-)

czy dziewczynki są grzeczniejsze?? bo tylko mamy które mają starszych synków narzekają na nich mamy dziewczynek nie. taka mi właśnie o 4 rano myśl naszła :-D
Aneczka- też myślałam o żłobku szkoda że nie mieszkamy bliżej siebie
MamusiaDorusia-śpisz jeszcze :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie kwiatuszki. Ja standardowo na szybko puki dzieci śpią. Tzn Przemo nie śpi ale bawi się na macie więc ja popijam kawusie i zaglądam co u was :) Kacperka wczoraj wywalili z placu zabaw.... pojechałam na zakupy i zostawiłam go na kulkach no i po dłuższej chwili telefon proszę zabrać syna bo bije dzieci i się nie słucha... Dziś wprowadzam nowy plan. Zobaczymy co mi z tego wyjdzie. Przy moim dziecku wątpię w swoją pedagogiczną karierę. Żadna metoda ani szkoła przy nim nie zdała egzaminu... Trzymajcie za mnie kciuki bo jak się nie powiedzie to idę nim do psychiatry po jakieś leki...

Marma- kciuki trzymam aby nowa metoda zadziała.
ps. podobno basen kulkowy to siedlisko chorób, bakterii i ogólnie brud więc może dobrze że go wyrzucili

Nati – mieszkanie przepiękne!!! wielkie okna, duże pokoje – śliczne!! Ja mieszkam na 10 piętrze i mam super widoczki z obu stron aczkolwiek morza ani zatoki nie dojrzę. A pewnie że idź szukaj! Po balkonie dojdziesz o ile nie schowali rowerów – zawsze można się sąsiadów podpytać. Rozwalił mnie widok foteli - duży i dziecięcy..

u mnie noc ok – dziecko się naprawia. Wstałam 2 razy a potem wzięłam ją do łóżka. Spodobało mi się to i obym się nie przyzwyczaiłam póki małżon ma nocki to można. Wczoraj na zakupach młody za własną kasę kupił sobie grę Lego heroica i od rana o niej słyszę.. już chce grać, już ją zbudował i same echy i ochy nad nią.. pogoda super lecę brać prysznic, jedna rundka z młodym i chyba wyjdę na spacer

Ufff,jak gorąco!!! Na szczęście my w cieniu się chłodzimy,Marysia w piaskownicy,Karolek śpi...

nati-fajne to mieszkanko,widok za oknem też.Mój brat kiedyś też przez chwilę mieszkał w Gdyni (a gdzież to on już nie mieszkał-całe Trójmiasto i wszystkie dzielnice niemalże:-D) a ja mam sentyment do tego miasta... Daj potem znać jakie wrażenia na żywo:-)

aneczkaaa-fajnie,że noce się naprawiły,tzn.że mała się dała poprawić,oby tak dalej i do przodu;-)

marma-powodzenia we wdrażaniu nowego planu;-)

A swoją drogą-mam problem ze starszą-ona tylko ciągle mama,mama,a tu przedszkole się zbliża...i nie wiem jak to będzie:-(

Witam się i ja!

Faktycznie ostatnimi dniami tu pusto :-)

U Nas noc oki, ale od rana znowu marudzenie, ślini się, normalnie gryzie ubrania. Nie podałam wczoraj panadolu, jakoś dałam radę, na spółkę z M.
W piatek mamy ostatnie szczepienie, zobaczymy ile Filip waży no i doktorek powie to tych dziąsłach. Biedulek tak sie męczy, nie to dziecko, od rana się uśmiech od ucha do ucha a teraz... :-( Smutno mi :-(

nati_k-mieszkanko fajne, widoczek super :-)

mamusiaDorusia-a ona pierwszy rok idzie do p-la?

reklama
Marma trzymam kciuki :) będzie dobrze :)

Aneczkaaa fajnie, że nocka lepsza

Dranissimo jutro będzie lepiej :)

Nati obyś znalazła, górne piętra to full wypas piękne widoczki, mieszkaliśmy tak kiedyż w Krakowie, superowo :)
taki mieliśmy widoczek z okna
P5050488.jpg

My juz po spacerku :) odebralismy po drodze zdjęcia i mogę się zabierać za album dla młodego, muszę jeszcze tylko kilka drobiazgów z allegro zamówić, ale to szybciutko przyjdzie więc luzik :)
zabieram sie zaraz za prasowanie i pasowałoby pranie nastawić i pościel wyprać, no i czeka zmywarka do pochowania... ależ mi sie dzisiaj nie chce... no nic trzeba sie brać za robotę

Do góry