Suszę ten telefon. Przyszła koleżanką i poradziła mi zasypać go ryżem, bo podobno ładnie wilgoć wyciąga. Niech leży ale nie wróżę mu nic dobrego, dotykowe telefony są zbyt wrażliwe, a te 60 stopni napewno ładnie ugotowało wszystkie styki i przewody 3majcie się dziewczynki, lecę na spotkanie ze starymi przyjaciółkami Miłego wieczorku
reklama
ja tez myslalam o wierzchnich ubraniach, ale naszczescie okazalo sie, ze moja kochana mamusia nie wyrzucila plaszcza mojej siostry z czasow ciazowych wiec bede miec , szkoda ze reszte siostra oddala i to nie wie komu. Naszczescie ubranka, lozeczko i fotelik wie gdzie sa i ma mi je dac. Chociarz tyle na poczatek.
Ja już po wizycie u pani doktor. Nie zorientowała się, że jestem chora Powiedziała, że wszystko jest w porządku, wyniki wymazu są dobre, nic się tam nie dzieje, szyjka w porządku, macica też. Mam sporą nadżerkę, ale jest pod stałą kontrolą i nic się nie pogarsza teraz, więc nie ma powodu do niepokoju. Dostałam globulki na wszelki wypadek, żeby to przeleczyć. Powiedziała, że nic strasznego się nie stało, że przytyłam już 4 kg Następne usg dopiero w 22 tygodniu...ehh będzie się dłużył ten czas. A jeśli chodzi o nadmierną wydzielinę to też powiedziała, że w normie, widocznie taka moja uroda i to nic groźnego. Ogólnie zalecenia pani doktor to relaks, czytanie jakichś miłych książek, np. o niemowlętach, słuchanie spokojnej muzyki i czekanie na pierwsze ruchy ok 20 tygodnia No i mamy rosnąć sobie obydwoje Z duphastonu już mam schodzić, tzn brać jedną tab dziennie przez kilka dni a potem odstawić zupełnie. Z witamin dostałam Pregna Plus, zobaczymy co to takiego.
Nie zapytałam w końcu, czy to, co odczuwam to mogą być ruchy bo się wstydziłam ;-) Nie chciałam być odebrana jako nadwrażliwa mamusia Ważne, że ja swoje wiem
Nie zapytałam w końcu, czy to, co odczuwam to mogą być ruchy bo się wstydziłam ;-) Nie chciałam być odebrana jako nadwrażliwa mamusia Ważne, że ja swoje wiem
Witam wieczorkiem. Widzę że narady nad ubraniami :-) Jutro jadę z sister i bąblem do jednego sklepu bo muszę uzupełnić i sobie i jemu garderobę. Zobaczymy czy uda mi się coś na siebie dostać. Ja za kurtką będę się rozglądać w listopadzie. Na razie wchodzę jeszcze w swoją aczkolwiek jest już na styk. Problem jest w biuście. Osiągnął on aktualnie rozmiar 80 F i już mnie gniecie. Nawet nie wiem jaka jest miseczka po F. G? produkują takie? Nie przypuszcza łam że pobiję swój rekord z poprzedniej ciąży. A to dopiero początek.
Fajne ciuchy są w H&M ostatnio kupiłam tam sobie leginsy i rajstopy ciążowe. Kilka innych rzeczy też wpadło mi w oko ale wolę jeszcze poczekać z większymi zakupami. Trochę ciuchów mam , część jeszcze sporo za duża, tak więc czekam na rozwój wydarzeń i swojej warstwy tłyszczowo- brzuszkowej Za to potrzebuję kupić parę tuniczek i buty koniecznie na płaskim obcasie.
Eh ostatnio to ja tu jakieś referaty piszę. Chyba muszę się powstrzymać bo pewnie i tak moich wywodów nikt nie czyta
Fajne ciuchy są w H&M ostatnio kupiłam tam sobie leginsy i rajstopy ciążowe. Kilka innych rzeczy też wpadło mi w oko ale wolę jeszcze poczekać z większymi zakupami. Trochę ciuchów mam , część jeszcze sporo za duża, tak więc czekam na rozwój wydarzeń i swojej warstwy tłyszczowo- brzuszkowej Za to potrzebuję kupić parę tuniczek i buty koniecznie na płaskim obcasie.
Eh ostatnio to ja tu jakieś referaty piszę. Chyba muszę się powstrzymać bo pewnie i tak moich wywodów nikt nie czyta
anetka1990
Fanka BB :)
Widzę, że nie tylko ja mam problem z kurtką na zimę Ale wydaję mi się, że poprostu coś większego wezmę, ale nic specjalnie ciążowego. A co do witaminek to wybiorę którąś z waszych propozycji i jeszcze sie mojego ginekologa zapytam o zdanie
Cocosova: A co do tego "utopionego" telefonu... To musisz trochę poczekać aż ładnie wyschnie. Czasami to trwa kilka dni, ale często tel nadaje sie jeszcze do użytku U mojego faceta i siostry to jest na porząku dziennym
Cocosova: A co do tego "utopionego" telefonu... To musisz trochę poczekać aż ładnie wyschnie. Czasami to trwa kilka dni, ale często tel nadaje sie jeszcze do użytku U mojego faceta i siostry to jest na porząku dziennym
Ostatnia edycja:
marma - czyta Twoje wywody... znaczy ja czyta chociażby
Siedzę sobie właśnie samotnie wieczorkiem, Hanka śpi, a męża wypościłam do kolegów. Formalnie to trochę do pracy - kolega jest architektem i maja jakiś projekt przebudowy poddasza omawiać. Skończy się pokerkiem jak ich znam Ciekawe ile przegra tym razem. Ale niech ma trochę z życia. Ostatnio strasznie dużo pracuje, a ja tez aniołkiem słodkim nie jestem. Ja sobie w tym czasie CSI poogladam. Albo Housa.
Też się głowie nad kurtka na zimę. Na razie na teraz mam ponczo, na wczesną zimę taka luźniejszą kurtkę, ale jak mrozy przyjdą, to kaplica. Poprzednią ciążę dochodziłam latem, nie było problemu. Nad butami też się biedzę, ale to przez rozmiar. Do sklepu chodzę w męża adidasach (on jak na faceta ma małe nogi - czyli takie jak ja).
A... i zgadzam się co do H&M. W poprzedniej ciąży sporo tam nakupowałam fajnych ciuchów. Niestety nie w Szczecinie, po tutejszy jedyny chyba H&M jest biedny (jak większość sklepów). U Sebka siostry jak byliśmy się zaopatrywałam... w Dortmundzie. Muszę coś wykombinować i namówić pod jakimś pretekstem męża na wyprawę. Przy najmniej do Berlina (bliżej niż Poznań).
Siedzę sobie właśnie samotnie wieczorkiem, Hanka śpi, a męża wypościłam do kolegów. Formalnie to trochę do pracy - kolega jest architektem i maja jakiś projekt przebudowy poddasza omawiać. Skończy się pokerkiem jak ich znam Ciekawe ile przegra tym razem. Ale niech ma trochę z życia. Ostatnio strasznie dużo pracuje, a ja tez aniołkiem słodkim nie jestem. Ja sobie w tym czasie CSI poogladam. Albo Housa.
Też się głowie nad kurtka na zimę. Na razie na teraz mam ponczo, na wczesną zimę taka luźniejszą kurtkę, ale jak mrozy przyjdą, to kaplica. Poprzednią ciążę dochodziłam latem, nie było problemu. Nad butami też się biedzę, ale to przez rozmiar. Do sklepu chodzę w męża adidasach (on jak na faceta ma małe nogi - czyli takie jak ja).
A... i zgadzam się co do H&M. W poprzedniej ciąży sporo tam nakupowałam fajnych ciuchów. Niestety nie w Szczecinie, po tutejszy jedyny chyba H&M jest biedny (jak większość sklepów). U Sebka siostry jak byliśmy się zaopatrywałam... w Dortmundzie. Muszę coś wykombinować i namówić pod jakimś pretekstem męża na wyprawę. Przy najmniej do Berlina (bliżej niż Poznań).
reklama
Koot
Fanka BB :)
A ja padam na pyszczek. Oczy mi sie same zamykają, nie ma co przedłużać.
Słodkich snów dziewczyny, bez koszmarów dziś proszę
No ja jestem ciekawa czy coś dziś mi się przyśni, wczoraj miałam baaardzo miły sen...ale nie będę go opisywać ;-)jeszcze wpadnie w niepowołane ręce. Mam tylko nadziję,że nie gadałam przez sen
Słodkich snów dziewczyny, bez koszmarów dziś proszę
No ja jestem ciekawa czy coś dziś mi się przyśni, wczoraj miałam baaardzo miły sen...ale nie będę go opisywać ;-)jeszcze wpadnie w niepowołane ręce. Mam tylko nadziję,że nie gadałam przez sen
Podziel się: