reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwiecień 2011

Nika tylko raz spała z M. dziękuję już ja wolę z nią. nic sie nie wyspalam. mm tak dlugo przygotowywal ze jak plakala to i tak sie obudzilam i Niko co chwile mnie budzil bo on ma jakies akcje teraz. placze, a raczej wrzeszczy i piszczy przez sen. nie otweirajac oczu i nie budzac sie. trzeba poglaskac i spi dalej...ale tak pare razy w nocy!! nie wiem o co kaman ale nie mam sily dochodzic.
Starszak znowu atak astmy:( zastanawialam sie rano nad szpitalem ale po 2 inhalacjach mu przeszlo. i tak musze dzisiaj jechac do lekarza bo weekend idzie i potem tylko szpital zostaje...
matko ja nei wyrobie z tymi dziecmi. psychicznie czasem mam dosyc...

reklama
Oki, juz jestem.
Mma nadzieję, że małemu koleżanki pomogą te krople na kolkę.

U Nas 2 pobudki, plus 2 razy się przebudził z płaczem... dostał smoka i zasnął.
Słoneczko świeci, cieplej niż wczoraj. Wczoraj to normalnie jesień :crazy:

Mam 2 pytanka :-D

1. Czy jak już któraś w Was wprowadza słoiczek, to podajecie codziennie? Powiedzmy po pół, na przemian owoce-warzywa. Czy jednego dnia dajecie a 2 np. nie?

2. Do dziewczyn które wracają do pracy. Czy będziecie wprowadzac jakiś rytm dnia dla dzieci? W pracy bedziecie odciągac mleko? Co dzieci będę jadły pod waszą nieobeconosc?

morgaine, wspolczuje... Chociaz moze tez i troche zazdroszcze :szok: ;-) Ale pomysl o przyszlosci :-) Potem bedziesz sie tylko byczyc, a dzieciaki beda Cie odwiedzac, bedzie fajnie... Ja dla takiej przyszlosci wszystko zniose ;-) Tylko jeszcze 1 czy 2 dzieciakow mi brakuje, hehe

My po spacerku. Było bardzo przyjemnie. :-) widziałam kobietę z płaczącym dzieckiem nerwowo kołyszącą wózkiem, dziecko pod kołdrą w czapce a sama w krótkim rękawku, wrrrr
rano ugotowałam jabłka na szarlotkę to 3 łyżki zmiksowałam i mała dostała ( tylko że wyszło tego w sumie dużo tak na oko prawie mały słoiczek) tak smakowało że ubranko czyste a śliniaka nie założyłam. zupa zrobiona na drugie mielone to raz dwa. mąż śpi bo ma dzisiaj nockę. a my najedzone chyba też idziemy spać.
ps :)
znacie tą teorie że dzieci widzą na czarno biało?? i podobno są sklepy z ubrankami i zabawkami tylko czarno-białymi. założyłam dzisiaj małej białe body w czarne duże gwiazdki i ciągle się w nie wgapia :-). ja raczej myslę że to na zasadzie kontrastu lepiej czarne widoczne na białym tle ale jednak

Jejku, co za dzień...nic mi sie nie chce a jednocześnie nudzę się niemiłosiernie. W szczecinie taka pogoda,ze nie wiadomo czy będzie padac czy nie, więc chyba na spacer nie wyjdziemy. Ugotowałam tylko zupę i zamarynowałam mięso, chociaz nie wiem dla kogo mój A. jest od 9 w pracy, wróci jutro nad ranem. Kota dostaję.

Mercedesss ad 1. Ja jak otworze słoiczek, to przekładam połowę do miseczki, podgrzewam w mikroweli odrobinę i daje małemu. Następnego dnia je drugą połowę Dziś pięknie zjadł marchewkę z jabłuszkiem. Wczorajszą zupkę jarzynową i banana zjadł tata, bo Piotrkowi ewidentnie nie samkowało.
ad.2 Dzieci bardzo lubią miec wszystko poukładane. Czyli np. rano mleko, potem słoiczek, potem mleko i nie wiem jakas kaszka np. Spacerek codziennie tak samo itd. To pozwala czuć się maluszkom bezpiecznie. Co do mam cycowych, to sie nie wypowiadam....my juz na mm, ale jak jeszcze karmiłam, to zamierzałam i tak odstawić małego przed pracą, u mnie to nie zdało by egzaminu, bo ja mam porabana pracę:)

koot- no nudnawo dzisiaj :-(ale lepiej niż wczoraj bo mąż jest to mam z kim pogadać.

kurcze coraz częściej jestem gryziona o szczypaniu nie wspomnę :-(

dziewczyny milczą...ja sama z młodym, no ile można gugać do małego?!

Nati Na która mąż wychodzi na nockę?
Taki urok zębów....współczuję. Mnie młody tez często szczypie.
Cholerka pies mi marudzi o spacer, mojego nie ma, a pada....nie mam jak z nim wyjść.

reklama
Do góry