reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

Margola :no: ;-)no ale całe szczęście że ok wszystko ;-)tak zapamiętałam że miałaś małej te badania krwi robić i się wystraszyałm.

No ale przynajmniej sie zmobilizowałam do napisania tutaj, bo tak to fb :tak:

My w tym tyg szpital- Oliwka ma mieć wycinane migdały ( w czwartek), i mnóstwo stresów z tym związanych>P będzie z nią spał w szpitalu, a reszta to nie wiem jak organizacyjnie zrobimy. Choć dziś powiedziała że może spać sama, tylko P ma rano przyjechać. Ale to raczej odpada, bo wiece jak po zabiegu, będzie ją bolało, nie wiadomo jak narkoza itp.

A Staś mój kochany zaczął siadać. I nie wiem co mam z tym zrobić, bo przecież on dopiero 3 mc ma.. a nie da się nad tym zapanować. Jak leży o mnie oparty to od razu siada(już nawet nie potzrebuje rączki do przytrzymania) to samo z leżaczku...

reklama
eywa, dorusia. beata sto lat dla waszych pociech;-) matko ale ten czas leci. dopiero co stękałyśmy a tu już 4 miesiące się zaczynają :szok:
a ja gosci ciag dalszy.
w tamtym tyg. u nas 4razy a my raz. w tym trochę lepiej. ja jutro rano do kolezanki, a potem ta kolezanka z mezem w czw. na grilla. ale jeszcze szwageirka z dziecmi pewnie przyjedzie.. :-)
dobra pogode uwielbialam ale chyba musze ja obwinic o swoje doły... jazdy mam jakieś. wychodze do ludzi, ludzie do mnie, bo jak nie to na tabsach zaraz jakichś bede lecieć...

margola ja tez butelkowa... tak na 100% to od tej nocy dopiero ale mi przykro:-( no imusze do sklepu śmigac mleko kupic bo ona straszni eduzo mi tego wypija!! normalnie nie dziwie sie ze jej moje piersi nie wystarczaly skoro 150 sobie spokojnie łyka co 2,5 -3 godz!!:szok: musze sie dowiedziec co robic coby nie przekarmić :confused: jednak z cycem najłatwiej :tak:
no i jeszcze maly minusik ze juz nie schudne:( tzn. na pewno dojde do wagi sprzed ciazy, bo zostalo 1,5kg, ale karmienie tak fajnie tluszczyk wyciaga i moje uda fajne sie stawaly zawsze..no trudno i tak nie chodzi o mnie a dziecię:-(

buziak dla Karolka:) wyobrażasz sobie ,że to już 4 miesiące mineło??o matko;)

u nas dziś słoneczko, ale spacer był krótki, była zmęczona ,więc w gondoli pojechałam a nie foteliku;) no i po pół godzinnej drzemce pobudka i jęki, potem płacz, na rękach droga do domu, dopiero zasnęła 20 min temu, ciekawe czy po pół godzinie wstanie ? jak tak to mnie wykończy marudzeniem;)
później drugi raz wyjdziemy sobie , mąż na kebab na obiad zabiera nas, bo nowy lokal otworzyli;)

buziak dla Karolka:) wyobrażasz sobie ,że to już 4 miesiące mineło??o matko;)

u nas dziś słoneczko, ale spacer był krótki, była zmęczona ,więc w gondoli pojechałam a nie foteliku;) no i po pół godzinnej drzemce pobudka i jęki, potem płacz, na rękach droga do domu, dopiero zasnęła 20 min temu, ciekawe czy po pół godzinie wstanie ? jak tak to mnie wykończy marudzeniem;)
później drugi raz wyjdziemy sobie , mąż na kebab na obiad zabiera nas, bo nowy lokal otworzyli;)

Hihi,4 m-ce temu to o tym czasie już leżałam na poporodowej;-) Zleciało jak nie wiem co!!! No i duże te nasze dzieci:tak:

edit

smacznego!!!

Witam :-)
Zdrowka dla 4 miesiaczniakow dzisiaj!! :-) Czas zaiwania az milo :/

U nas nocka w miare, 2 pobudki, wiec da rade wytrzymac.
Pogode mamy do bani - ale to normalka i chyba czeka nas siedzenie w domu! Masakra :-( Poza tym moj M mnie wkurza, bo juz chyba 3 dzien ciagle siedzi na kompe i system nowy wgrywa i ciagle cos ma tam do roboty...! wrrr

no moja taki ok 6.5 kg i jest co nosić ,więc wielki ukłon ku Tobie:-D

Beata, moja 2 tyg temu wazyla 6600g i miala wtedy jakos rowno 3 miesiace ;-)

A Staś mój kochany zaczął siadać. I nie wiem co mam z tym zrobić, bo przecież on dopiero 3 mc ma.. a nie da się nad tym zapanować. Jak leży o mnie oparty to od razu siada(już nawet nie potzrebuje rączki do przytrzymania) to samo z leżaczku...

moja ma tak samo, rwie sie jak szalona do siadania! A wszedzie pisza, ze jeszcze za wczesnie na to. Ale wez wytlumacz.... :/

morgaine, wspolczuje przejscia na mm :/ Tak sobie ostatnio o sobie myslalam, ze jakbym miala przejsc na mm to bym miala mega dola. Podoba mi sie karmienie, no i uwielbiam tulic Mala i patrzec, jak wcina i w ogole... Wspolczuje.

Kupiłam latator ręczny, 2 butelki i kakszkę SINALC :-)
Trochę sie będę musiałą na wachlowac żeby tego mleka z cycka wycisnąc tym laktatorem :-D ale jak dodam kaszki, to może będzie bardziej terściwe i się naje ten mój głodomorek.
Dzisiaj wieczorem mu zaserwuję, ale ciekawa jestem... czy w ogóle będzie ciągnął z butelki...?!

Kupiłam też żel do dziąsełek... bo to też moze byc powód jego budzenia sie w nocy, jeczenia, ślinienia się. Kupiłam DENTINOX N.

Mam nadzieję, ze to coś pomoże.
Ja w końcu się wyśpię a on nie będzie tak się męczył :-(

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry