reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

Herbatitka to machaj nam,czekamy.czy ktoras slyszala kiedy ta pogoda ma sie poprawic,ciagle pada albo zachmurzone.moja Mala nie bedzie wiedziec co to slonce,cholera jasna:wściekła/y:

reklama
mitaginko a Tysia nie ma wpisu: "wcześniactwo" w książeczce, skoro przed 38 tyg. urodzona?

udało mi się poprasować, dzieciaki grzecznie się bawiły:)

herbatito - babki górą:-D
ta pogoda mnie dobija... jesień!

po szczepieniu mała od 16 chce tylko cyca czasami mi się uda wyciągnąć ale jak tylko wstanę to płacz :-(, ostatnio tak nie reagowała :-(

ja krem z cukini robię:
cukinia, kostka ugotować w małej ilości wody, potem z miksować ( jak za rzadka to wygotować) podaje z grzankami i serem żółtym

nie, nie mam nigdzie wpisane wcześniak, po skończonym 37tc to już nie wcześniak

herbatita pytałam, bo Tysia ur się w 37td, a nie uważam że wcześniak

uffff, doczytałam......dużo było,

najbardziej zapamiętałam żeby zapytać się o przepis na zupkę a tu mnie Petinka ubiegła ;) Jak lubicie cukinię to polecam placki jak ziemniaczane tylko zamiast ziemniaczków cukinię : mniam, mniam

a ten Enfamil to się kupuje w aptekach czy w sieciówkach?

Dziewczyny, może głupie pytanie a co oni robią dzieciaczkom na ty badaniu, że to taki horror?

Mitaginka, ja za to ostatnio strzelam do ludzi w snach prosto w głowę, z metra..........kiedyś mi się śniło , że wbijałam noże.....niezłe są te sny :) i my to mamy w głowie???????

Nati bidulko, bez smoka ciężko, pewnie ją boli nóżka, a z mamą blisko trochę jej lepiej............

Anetka - współczuję przejść

Herbatita - pogody i rodzinnych wakacji, taki czas razem to zbliża....... oby ;) u mnie też z tym czasem różnie

Moja znów ryk po kąpieli, i chłodno było i ciemno.............o co kaman???? ledwo wchodzimy do sypialni już widzę że jej się nie podoba, a w dzień jak się kręcimy po pokoju to ok., rano ładnie po obudzeniu słucha karuzeli, gada z syrenką i leży sobie chwilę w łóziu..... a wieczorem jakby ją ze skóry obdzierali............

Nela, tym pielęgniarom to różnie wychodzi to kłócie moja ostatnio też mocniej płakała, teraz już kupuję tą maść emla i zawsze ją będę smarować.

aaaaa i dziś był debiut jabłuszkowy :) ale się krzywiła, taką kwaśną minę robiła, ale trochę pewnie do brzuszka wpadło ;) szału nie było, zapiła mleczkiem, bekuśnęła i tyle ;) jutro znów próbujemy :)

Hatorska wczesniej bylo lepiej,a im Niunka jest wieksza tym wieksza histeria. nie wpuscili nas z nia do tego pobrania krwi ( to bylo na oddziale noworodkow- tam sa niby najbardziej doswiadczone pielegniarki) wiec nie wiem jak one to robily.A o tej masci Emla juz 2gi raz zapomnialam zeby zastosowac..( sic!).Malz mowil ze jedziemy tylko na badanie sluchu a pozniej wpadl na pomysl ze trzeba jej tez badania zrobic( ma lekka anemie).Mieli jechac we 2jke ale ich nie puscilam.

W ogole w Kraku ona nigdy nie plakala przy pobraniu krwi ,mysle ze w naszym miescie maja gorsze podejscie do dzieciaczkow generalnie .

reklama
tak placki z cukinii są pyszne.
od godziny leży w łóżeczku :-), pewnie zaraz się obudzi no ale chyba Jej przeszło cycolenie. w sumie od 15-stej spi z jedna małą przerwą na przebranie. hm...

Do góry