reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

Mój Łukasz coraz częściej miewa humorki i bez powodu marudzi czasem nawet wyje a ja razem z nim. Próbuje sobie jakoś z tym radzić i chwytam się każdej możliwości żeby go uspokoić... Od miesiąca jestem z maluszkiem sama bo jak już mówiłam jednej z was ojciec Łukasza nas zostawił...:-(
A co do karmienia piersią... Ostatnio miałam krzyzys i musiałam małego raz dziennie dokarmiać butlą bo z nerwów zaczął mi pokarm zanikać ale w pore zdąrzyłam to opanować...

reklama
Andariel dostalismy skierowanie juz u swojego pediatry, ale w Kraku robia go chyba wszystkim wczesniakom( w naszym szpitalu ,nie wiem jak w innych),tylko mysmy standardowo wpadli w korki i nie dojechalismy juz dawno na to badanie.teraz robimy je u siebie.

Anetka - no strasznie niefajna sytuacja z tym ojcem małego. Współczuje ci ogromnie. A swoją drogą to kawał h... sorry ale takich rzeczy sie chyba nie robi. Dasz rade i bez niego.:-)

bywa że karmie na stojąco, a rehab. kazała mi wogóle zmieniać pozycje czesto jak ma takie ataki

a masz jakis sposób na to ???

witam
my po szczepieniu. chwile płaczu i po.
dr sprawdziła i potwierdziła obecnośc zeba i rośnięcie drugiego :-D
waży 6900 miara 63 cm. jest na górnym centylu mam nie dawac nic oprócz cyca do 6 msc. Jak by mniej przybierała to wtedy wcześniej sie wprowadza a tak to tylko cyc.

U nas zawsze z glowki pobieraja krew.Ponoc mala ma tam dobrze widoczne zylki,ale nigdy tak nie plakala jak wczoraj.

Alexandra my juz okuliste mamy za nami.to bylo okropne i zdecydowalismy o opuszczeniu jednego badania po rozmowie z okulistka .powiedziala ze prywatnie moze nam poradzic zeby malej juz nie meczyc bo widzi dobrze. badanie bylo bardzo stresujace i bolesne dla malej,ale i tak mniej plakal aprzy nim niz wczoraj,tylko w czasie zakladania tego dziadostwa na oczka ,a pozniej odrazu spokoj.

reklama
cyca spróbuj dawać na leżąco oczywiście jak jesteście w domu. Połóżcie się do łóżka i tak spróbuj karmić. A jak chcesz nakarmić maluszka butlą to ułuż 2 niezbyt grube poduszeczki jedna na drugiej i ułuż córcie na nich tak żeby była wpozycju pół siedzącej, daj pieluszke i podaj butelkę. U mnie to działa:-) Łukasz się strasznie wyginał ale zmieniłam pozycje do karmienia i na razie jest ok:-)

Do góry