reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

jankesowa w takim razie sto lat dla Gracjanka :)
pandora a któż to Ci tak powiedział? :/

ja czytałam dzisiaj o maleńkiej Zosi (*) i się zdołowałam...

reklama
jankesowa w takim razie sto lat dla Gracjanka :)
pandora a któż to Ci tak powiedział? :/

ja czytałam dzisiaj o maleńkiej Zosi (*) i się zdołowałam...
a co to za historia?:(

no mała śpi póki co, dzionek nawet ok nam minął,ale bez spaceru się nie da, padało pół dnia i zaliczyła 2 drzemki po pół godziny i maruda była,że szok, potem spacer ,dłuższa drzemka i milutkie popołudnie:) śmiała się jak szalona na sam widok lelki emilki;)

jankesowa
a Twój maluszek na piersi tak przybiera?:)
mitaginka...coś Ci chciałam napisać i zapomniałam aaaa:)
morgaine nadajesz się, nadajesz,nie marudź:)
herbatita no już wypas z jabłuszkiem, ja się doczekać nie mogę ,ostatnio dałam jej polizać parówkę to by ją całą wciągnęła jakby mogła:)

eywa Zosia (*) urodziła się w kwietniu 2010, zdrowa. Po kilku miesiącach okazało się, że ma nowotwór- nuroblastomę. Przeszła chemię, przeszczep, zmarła kilka dni temu...

oj dziewczyny ja też czytałam o Zosi- koszmar, mnie od razu nachodzą myśli co by było jakby nas to spotkało:-(

Mitaginka- mój T- pierwszy raz coś takiego, od razu przepraszał i się tłumaczył ale ja i tak się do niego nie odzywam- zabolało mnie to strasznie! a najlepsze że usłyszałam to właśnie w dniu kiedy nosiłam małego na rękach praktycznie przez cały czas od 8 do 14 bo ciągle się wściekał i płakał, a jak tylko zasnął to ja głupia obiad kochanemu mężusiowi szykowałam:wściekła/y:
mały właśnie skończył 14 tyg i chyba właśnie wszedł w następny skok- one u nas jak w zegarku i zwykle mały wtedy chce tylko na ręce i jest strasznie rozdrażniony, wyczytałam w necie że ten może trwać nawet 6 tyg:szok: jeśli tak będzie u nas to ja się chyba wykończę- ale może wtedy udowodnię że jednak coś robię:-p

Ja witam się późno bo i kolejny ciężki dzień za mną
Wika ma chyba atak ząbkowy. musiałam zapodać jej Panadol w ciągu dnia bo zero snu było, a jak zasnęła to obudziła się z krzykiem i rykiem. Nie wiem juz co to jest. W zakupił leki na ząbkowanie i na noc jej to podałam. Może pośpi dziś lepiej a nic jej nie będzie budzić. W ciągu dnia wkurzył mnie W bo jak dzownilam i prosiłam kup żel na ząbkowanie ti tylko usłyszałam coś ty taka spanikowana, nie wiedziałaś ze tak będzie. Kurna mac co innego wiedzieć, że dziecko plącze a co innego tergo doświadczać. I sam się dziś przekonał jak wybudza ją ból i się drze, to czym prędzej biegł do kuchni po ampułki. Boszeeeeeeee ci faceci.
Egoistycznie wiec sorki, zaraz doczytam i odpisze

edit: pocieszające jest to że dziś było pierwsze jabłuszko i filmik na FB:-)

Ostatnia edycja:
mitaginka- oby tylko był krótki:-D

herbatita- biedna Wikusia,trzymam kciuki za lepszą noc:tak: i coż mogę jeszcze dodać-ci faceci:-D

reklama
O Zosience czytałam wczoraj na Fb i ryczałam się jak mało kiedy. Boże jakie życie jest niesprawiedliwe.
Chciałam ich wspomóc finansowo ale niestety już za późno
[*] dla Zosieńki
Migatinka i inne dziolszki ja to chyba skok mam na co dzień, a jeszcze od W tez wiecznie komentarze usłyszę co ja źle robię. Wale już to i jak on mi sra to ja mu tez a wtedy to nie przebieram w słowach. On później puka się w ta durna łepetynę i przeprasza. Wczoraj usłyszałam że na urlopie on gotuje, zmywa itd. A ja mam opiekować się dzieckiem. Hahahha dosłownie parsknęłam śmiechem
Jankesowa bardzo malutkiego masz synka;-)
Filmik widziałyście? Może i kupy się nam unormują, póki co są niezbyt często i to jeszcze zielone. Nie wiem może to ten brzuszek ja tak boli. Zapodaje je jeszcze espumisan bo mało pryka jak tego nie dostanie. Cos mi się dziecko zepsuło no.
Na gumtree widziałam flanelowoą pieluche do szerokiego pieluchowania. Sek znajde to wkleje linka.
U nas bioderka ok..
Petinka Calujemy jeszcze raz, najlepszego
Marma matko nad matkami nie marudź świetnie sobie radzisz

Edit: szerokie pieluchowanie
http://wroclaw.gumtree.pl/c-Sprzeda...owania-niemowlat-Dysplazja-W0QQAdIdZ299360733

Ostatnia edycja:
Do góry