reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

Petinka, wszystkiego najlepszego :*

o rany Bianka :) dziś ją przyuważyłam, na rękach spokój, w łóżeczku ryk.... no to na chwilę na łapki, jak był spokój to do łózia, na szczęście nie wpadała w histerię i w końcu się poddała....fajnie jak się tak żali :) ma smoka w buzi ale jest zła i taki dzwięk słychać "ejo, ejo.....ejo, ejo" :)
Oj ja też uwielbiam to ejo ejo. Tak samo to nazywamy :D

Moja Łobuziara zasnęła w huśtawce i mam chwilkę spokoju :) Dzisiaj wreszcie było spanie jak dawniej, czyli jedna pobudka w nocy pok 2.30 a potem 6.30 już z rana. Mogłam się wyspać i wstałam z dobrym humorem dzięki temu. Dałam jej na noc po 19 2 łyżeczki kleiku ryżowego do mleka. Nie wiem czy to pomogło ale nic się nie działo, więc dzisiaj też dostanie. Tylko muszę kupić smoczek trój przepływowy, bo piła z 2 i trochę gęstego zostało w smoczku a wyssała samo mleczko.

Ktoś pytał o komary. U mnie są, wieczorem jeden wleciał, schował się, że się go nie dało złapać i mnie pogryzł w nocy :/ a ja uczulona i już mam popuchniętą rękę. Dobrze, że Małej nie pogryzł.

reklama
petinka jeszcze raz najlepszego młoda dupo:-D które to urodzinki? 24te?:)

Morgaine, a gdzie będziesz jutro? ;)
mój to mi ciągle piwo wypija :) człowiek nie może się spokojnie napić ;)

hihihihi a pamiętacie jak ciężko się było depilować :)
a nie no brzydko jest to w domu siedze. leje:( Mloda spi, starszaki z M budują wiatę, posprzątane, poprane, powieszone, obiad jest. co tu robic>?:-D
nati nie za dobrze Ci? :-p
petinka sto lat i spelnienia marzeń!
eywa
i jak noc? teoria potwierdzona?
hatorska u nas komarów za wiele chyba nie ma, są za to te duże mutanty :eek:

Dzisiaj Tysia siedziała na moich kolankach i oglądała na Jim Jam bajkę Mio Mao :-) oczywiście po 10 minutach jej się znudziło :-p
heh i tak dłużej niż mój Młody, on 5 minut nie wysiedzi:( kurde a takie to wygodne jak dziecię baje lubi oglądać:confused:

marma dzięki że wyjaśniłaś z tym podpieraniem siadu... moja sama nie siedzi, zawsze ją podpieram.

laski a jakie zalecenia miałyście co do bioderek....pytam te, które mają coś nie halo z bioderkami...tzn.wasze pociechy?:-D
bo niby Nisi lewe nie jest ideolo, ale kazał sie nie martwic...ale myślę jakby tu to wspomóc, za 6tyg.mam kontrole, jak sie nie poprawi cos jej chce zalozyc ortopedycznego:(
mam kłaść na brzuchu po każdej zmianie pampera na 3 min(chyba juz o tym pisalam:confused:) i spać ma na brzuchu. no to polozylam ja teraz na brzuchu ale ona nie podkurcza tych nóżek tak jak on pokazywał:( nie robi szpagatu. jak wasze pociechy mają nóżki jak śpią na brzuchu? tak że pupa do góry odstaje? mojej właśnie nie odstaje:( i denerwuje sie na brzuchu, jedyne co to w chuscie ja nosze a to dobrze rozszerza nóżki, chociaz pan ortopeda twierdzi ze nie tak szeroko jak to możliwe...trzeba szerzej, ale mnie sie wydaje ze dorbze rozszerza. sie chlopina ze mną kłócił będzie:-D

witajcie po 2 tyg:szok: tęskno mi było za wami-ale czasu brak- pogoda ładna to siedzieliśmy na dworze a tam mały nie pozwala na forumowanie:-D zresztą ostatnio na nic nie pozwala- po 1h usypiania śpi 15 min a potem ryczy i chce na ręce:szok: no normalnie wykończę się:-( tyle dobrze że w nocy śpi jak spał:tak:

Petinka- sto lat!!

Morgaine-
leżenie na brzuchu, ćwiczenia przy każdej zmianie pieluszki i miało być szerokie pieluchowanie-ale to odpuściłam w środę kontrola zobaczymy co usłyszę:tak:

Morgaine - u mnie jest problem z obydwoma bioderkami tzn za słabo są wykształcone panewki, w obu. Ja mam zalecone właśnie kładzenie na brzuszku, odpowiednie noszenie, (nie kołyska tylko tak przodem do świata i odwiedzona jedna nóżka) i to przeklęte pieluchownie. Nienawidze tego. Wkładam 2 pieluchy tetrowe na papmersa. Mała sie na tym jakoś tak kołysze i teraz w te upały to wogóle beznadzieja. Czasem jej nie zakaładam. Ale tak 3/4 doby nosi. Ale ponieważ tak mnie to wnerwia w sob mam wizyte u innego ortopedy który podobno jest zwolennikiem własnie jakiś aparacików, które dobiera odpowiednio do danego dziecka (cos tam mierzy) więc zobaczymy co powie. Ja poprostu wole założyc profesjonalny aparacik niż te pieluchy które według wielu specjalistów nie przynoszą efektu.

dziewczyny - czy któraś z was miała ze swoimi pociechami problem ANEMII. Moja mała ma własnie niedużą nby ale jednak anemię. Dostała żelazo, kwad foliowy, B6 i wit. C. Jak to maluchy znosiły?.... mam nadziej ze szybko bedzie poprawa.

kurcze ciągle coś, jak nie bioderka to asymetria i teraz ta anemia...:-(

Petinka sto lat :)

musieliśmy przewietrzyć łóżeczko, bo trochę było czuć lakier ale dzisiaj już ok więc wstawiamy do sypialni i próbujemy :)

właśnie wysłałam zdjęcia kolejnych ubranek które mam do sprzedania babeczce która kupiła ode mnie kołyskę i ubranka niedawno i powiedziała, że bierze wszystko :) 150 zł dla mnie :tak::-) więc mogę znów kupić coś dla młodego :)
kupiłam mu używaną pościel feretti do łóżeczka taka kremowo beżowa w misie, śliczna, wygląda jak nowa a ponad połowę taniej :) FERETTI ochraniacz i pościel. Super komplet! (1712052197) - Aukcje internetowe Allegro

antonina-mój Karolek ma anemię,niewielka,ale jest. Od 3 tyg.podaję mu żelazo (Ferrum Lek) i wczoraj była kontrolna morfologia a dziś jadę po wynik.Żelazo jeszcze muszę podawać kolejne 3 tyg.
Syrop dobry w smaku,zmienił się parę razy kolor kupki i nic poza tym!!!

petinka-najlepszego dla Ciebie!!!

mitaginko-mój TV tylko w leżaczku ogląda:-D

Do południa wyszliśmy na dwór,spacerek,kawka i...lunęło.No nic,szybko po parasol ia tak siedzimy i siedzimy a nagle jak w pobliżu walnęło to myślałam,że umrę!!!No i jak szybko wyszliśmy tak szybko wróciliśmy.
Nienawidzę siedzenia w domu,bo wtedy wsio mnie irytuje...taka już jestem,ze wiodę życie podwórkowe raczej;-)

jeszcze w kwestii bioderek: podobno dziewczynki mają problemy 6 razy częściej niż chłopcy

a i moja na brzuszku też nie robi żabki, raczej wyciąga nogi wzdłuż ....

Mały problemów z anemią nie miał... ale ja podaję małemu Wit.C w kropelkach. Spuszczam trochę swojego mleka do szklaneczki, mąż dodaje 5 kropelek i podaje małemu przez pipetkę, trochę się kwasi ale pije. Przyzwyczajony jest do słodkiego mleczka :-)
Podawałam też wapno bananowe, to sam wciągał z pipetki, bardzo mu smakowało.

Dziewczyny jak to jest z ząbkami...? Mały tak się ślini, że masakra, gryzie ciągle gryzaka, deneruwje się, krzyczy.
Czy to możliwe, że dziąsełka go już swędzą?
Można coś podac na te dziąsełka, jakiś żel, panadol? Włożyc gryzka do lodówki czy zamrażalki żeby przynieśc mu ulgę?

Proszę o poradę.

reklama
petinka sto lat!! :-)

My dzisiaj juz po kontroli, Maluda ma 62cm i wazy 6600g!! Chyba sporo... Polozna sie dziwila, ze nadal karmie piersia. Dziwne, co? :-D
Mamy dzis wyjatkowo ladna pogode, wiec po wizycie pospacerowalysmy troche i Mala juz spi mi ponad 3h!! Lada chwile pewnie sie obudzi, mam nadzieje, bo juz mi mleko samo wyplywa ;-)

Do góry