reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwiecień 2011

Hej :-)

Nati_k, mnie w szpitalu powiedzieli ze jeśli wynik PAPP-Y będzie niezadowalający to mam prawo właśnie do testu potrójnego. Ale mnie nie interesują kolejne statystyki i jeśli papp-a wyjdzie źle zdecyduję się na amniopunkcję. Czekam do poniedaiałku na wyniki.

Anawoj, cieszę się że już lepiej, dbaj o siebie :tak:

Cocosova, witaj :-) i trzymam kciuki za usg :tak: Moja poprzednia ciąża też była zagrożona, plamiłam od 6 do 24 tygodnia. Teraz jest lepiej, zaczęłam plamić dopiero w 13...Dwa incydenty i od tygodnia spokój, oby tak dalej :tak:

Mala_mysz, cieszę się że wszystko ok :tak:

Anulla1988, super :-) :tak:

Mitaginka, ja bym się jednak skonsultowała z dentystą. Jakiekolwiek zabiegi dobrze byłoby robić dopiero w II trymestrze ale ból i stres z nim związany też jest bardzo niewskazany dla maluszka.

Lilou, witaj :-)

Meriderka, na tym etapie już nie musisz mieć żadnych objawów, ja od skończonego 10 tygodnia mdłości miewam sporadycznie, nie wymiotuję a piersi czuję tylko jak ucisnę.

AguHan, ja bym się jednak skonsultowała z ginem choć skoro nie plamisz od tygodni to pewnie jest ok. Albo przynajmniej bierz co dzień po tabletce, w razie gdyby dawka była za mała na pewno pojawi się plamienie.

Ewka87, witaj :-)

Asiunia, nie zmieniaj suwaczka, po każdym usg będzie Ci wychodził inny termin i maluszek może być starszy a potem młodszy :-)

reklama
Ja ani razu jeszcze nie wymiotowałam (dzięki Bogu i partii) ale pamiętam moją koleżankę jak w sobotnią noc pod monopolowym rzygała a mąż ją podtrzymywał. Mina klientów- bezcenna :)

niezle. Ostatnio bylam rano po chleb. Bylo przed 7 i zrobilo mi sie nie dobrze i pod domem zaczelam wymiotowac, przechodzilły akurat miejscowe pijaczki i patrzyli na mnie z mina: jestesmy z toba wiemy jak to jest. Dobrze ze to bylo rano i nikt z sasiadow nie widzial.

niezle. Ostatnio bylam rano po chleb. Bylo przed 7 i zrobilo mi sie nie dobrze i pod domem zaczelam wymiotowac, przechodzilły akurat miejscowe pijaczki i patrzyli na mnie z mina: jestesmy z toba wiemy jak to jest. Dobrze ze to bylo rano i nikt z sasiadow nie widzial.

:-D czyli wszystkim nam zdarzają się tego typu wtopy :-D

Dojechałam w końcu z pracy. Umówiłam się z prezesem że będę przez dwa tygodnie przychodziła od 10-14, żeby wyszkolić nową dziewczynę.Niby 4 godziny a daje mi w kość. Ale za dwa tyg luz blues:-)

mitaginka lekarka powiedziała że prowadzić oszczędniejszy tryb życia, ale już nie dała l4. ja byłam na usg w zeszłym tygodniu w piątek i było ok. tylko też mamy zakaz seksiki bo coś wspominała o łożysku przodującym, tzn że jej coś się nie podoba, ale to się jeszcze może zmienić, więc do następnej wizyty zdecydowany zakaz:-(

nati co do takich przygód to ja wczoraj poszłam do kina, no i trzeba było przejść przez rząd knajpek. od razu mnie zemdliło miałam odruch wymiotny (koleżanka zawstydzona biegła za mną:-D) a ja płaszczem buzię zasłaniałam:-)

krakowianka wielkie dzięki za link do legginsów. wczoraj miałam takie ciasne że właśnie myślałam że muszę kupić jakieś ciążowe.

Dziewczyny mam taki "problem" , dziś jesteśmy zaproszeni na urodziny na kręgle. i zastanawiam się czy mogę grać(np kulami tymi lżejszymi)? co myślicie??

Lilou, ja Ci powiem, że ja bym nie grała, bo nawet jak lżejsza kula, to w połączeniu z wymachem trochę to obciąża...

Asiunia, fajnie że Dzidzia zdrowo rośnie. :) Zostaw suwaczek wg OM, bo daty wg USG ulegają zmianie. ;) Ja mam nawrót mdłości od wczoraj, więc nie jesteś sama.

Mala_mysz
- lepiej się już czujesz?

nati_k ale sie usmialam.:-D Wyobrazilam sobie Ciebie + pijaczki :-Dhahaha. :-D:-D:-D

lilou wiesz ciezko powiedziec, zobaczysz jak sie bedziesz czula.:sorry: Wez lekka kule i rob to delikatnie. Nie dla wygrania ale dla frajdy a wtedy powinno byc ok. Jezeli poczujesz ze Cie cos boli to przestaniesz. Wsuchaj sie w siebie :tak:

ok zostawie suwaczek jak jest.:-) No ja USG bede miec w 20tc i to chyba tyle:confused: (moze jeszcze w 32 uprosze ale nie wiem) wiec jak raz powiedzieli to juz chyba nie zmienia.
Powiedzieli ze wsio ok , a ja glupek o lozysko zapomnialam sie zapytac.:confused2: Myslicie ze jakby bylo nie teges to by mi powiedzieli?:unsure:

asiunia ja myślę że by powiedzieli. Zaznaczyli by że musisz uważać bardziej na siebie itp, więc wydaje mi się że nie masz o co się martwić. mi lekarka pokazywała nawet co tam jej się nie podoba, ale mnie trudno ocenić, bo nie wiem jak i gdzie powinno wyglądać.

dziękuję za rady co do kręgli. Faktycznie zobaczę co i jak, może z dziecięcymi spróbuje..gorzej jak mi utkną palce i polecę razem z kula:-D:-D:-D w razie co będę kibicować mężowi;-)

Miłego wieczorku:-)

Dzięki krakowianka. Jakby mi trochę przeszło. Przypominałam sobie, że rano segregatorów dla uczniów szukałam w piwnicy i przestawiłam jeden karton, który się okazał trochę cięższy niż wyglądał. Może to od tego było.
Uhahałam się w pas. Ale miałyście dziewczyny z torsjami. Ja jakoś w tej ciąży nie wymiotuję. Poprzednim razem spawałam aż miło, ale jakoś nie dążył mi się żaden taki wypadek. Głupio było tylko w pracy, jak musiałam wybiegać z gabinetu nagle. Szczególnie jak mi sie jakiś bardziej zapachowy petent trafił.
Czy ktoś wie, co się dzieje z Joll?

Dziewczyny !!!
Jestem taka szczęśliwa :-D Wróciłam właśnie z usg. Moja krewetka wcale już nie wygląda jak krewetka, tylko jak malutki 7 cm człowieczek :-) Mam mnóstwo zdjęc i nie mogę się na nie napatrzeć:-) A najważniejsze , że wygląda na to że wszystko się rozwija prawidłowo. Krwiak się wchłonął, pozostał po nim tylko ślad, a kosmówka 'bez cech odklejania' :-) Serduchoo tak szybciutko bije. W pewnym momencie myślałam nawet, że zobaczyłam siusiaka... Pani doktor niestety powiedziała, że to pępowina :-)
Świat od razu nabrał innych barw.

reklama
Do góry