reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

u nas generalnie ok tylko tak jakoś dziwnie, inaczej za szybko padam z nóg. wykąpałam o 18 i co zero snu tzn 2x po max 5 min. czyli spała właściwie ostatni raz od 14 do 16. po kąpieli pobawila się ok 45 min a teraz leży i ssie rączki, podmieniam na smoczek ale się wścieka. a mąż to ogólnie kochany posiłki dostaje do łóżka, sprząta jak ma wolne, robi objady więc ok

reklama
to jakiś dziwny ten lekarz. Chusta jest lepsza o niebo dla dziecięcego kręgosłupa tylko trzeba odpowiednio wiązać. Dla każdego wieku są odpowiednie pozycje do noszenia i wiązania.

Kochana no to trzymam kciuki żeby było wszystko ok. Jak masz ochotę się wygadać czy coś to zapraszam na priv. A z tym że świat mały to masz rację. Dla tego uciekłam z poprzedniego forum i zmieniłam nic i o tym że jestem tutaj to nikt nie wie i musiał by wszystkie działy przelecieć i przeczytać wszystkie wypowiedzi żeby się zorientować że to ja :)

.

ok dzięki będę pamiętać,ja natomiast miałam przejścia już tu na tym że forum,ale było minęło,lecz żal pozostał,.ehhh.

dziewczyny podnoszenie pod rączki z leżenia na pleckach może (nie musi) spotęgować wzmożone napięcie obręczy barkowej. Jak Ninka była malutka to właśnie miała za mocno ściśnięte barki i poszliśmy do rehabilitantki po prosty instruktaż "obsługi" niemowlaka, żeby jej dodatkowo nie spinać takim podnoszeniem, więc polecam się przejść na 1 czy 2 wizyty;

*emi*25 - najprościej obrócić dziecko na brzuszek układając dłoń pomiędzy nóżki -tuż przy pampersie, kciuk pod jedną z nóżek, zachodzący pod pupę,a reszta palców na drugiej nóżce z góry i wtedy ta nóżka "bez kciuka"wędruje pod spód (tak dłoń obracamy) a ta "z kciukiem" na górę i dziecko samo sie ładnie przekręca, bez siłowego podejścia, nawet na śpiocha; jak ma problem z wyciągnieciem rączki spod brzuszka to mu pomagamy; i też miałam z tym problem przy 1 dziecku:)

dzięki,dzięki, chyba zrozumiałam,bo mówię naoglądałam się tego Zawitka hehhe,i on coś takiego właśnie pokazywał,ale i to mnie nie wychodzi,nie mam tych pewnych ruchów,ze strachu,. Tyle że Sandra to moje drugie i powinnam umieć nie ?,ale przy pierwszym wszystko za mnie mama robiła więc nie nosiłam nie przekręcałam nic prawie i takie tera efekty :sorry:

Sandrula właśnie pochłonęła mleczko, i myslę że zaśnie na noc, ale to jeszcze potrwać lubi u niej zanim ją sen ogarnie :)

Hubert jeszcze po dworze biega,mąż w pracy do 22,23 zawsze w domku,

aaa co ja jeszcze chciałam,....Sandra jak ją za rączki próbuję ..to główka zwisa w dole nie dźwiga jej :-(,boję się ..w czwartek wizyta więc może da skierowanie do ortopedy lub neurologa .najlepiej tu i tu pójdę.

eh sie rozpisałam i zjadło:zawstydzona/y:
mitaginko, zasłużyłaś na klapsa:tak:, miałaś trzymać kciuki za naszą nockę, i co??? :-Dzaliczyłam ...2 h snu :D od 24 do 1 i od 8 do 9 , ząb jak nic, jeszcze tak mi popalić nie dała do tej pory niunia, pobudki co 10 minut, nawet ze mną w łóżku, a od 3 do 5.30 zero spania, już po 5 zaczęłam ryczeć ze zmęczenia i bezradności, teraz dostała mała czopek, żelem posmarowana, może się uda jakoś...choć kilka godzin...

nati sto lat kobitko nasza kochana
marma, cucu buziak dla każdej z was, dacie radę ,musicie:****
emi dla mnie też te filmiki magiczne, nie wychodzi nic
morgaine no tak, zkaupy tzreba robić dzieciowe systematycznie, ja miałam nic nie kupować, ale w pepco były rampersy po 6 zł...nie moja wina,że takie tanie;) w sumie to co mamy z pepco nienajgorsze było,więc wzięłam kilka

zaraz idę sobie farbę położć,poczekam tylko czy mała zasnęła na troche choć czy za 10 min będzie wołać

ja ogólnie mam średnie stosunki z mamą, często wystawia mnie do wiatru, nie mogę w niczym na nią liczyć, ale dziś rano zadzwoniła,ze zabierze małą na długi spacer,żebym mogła dom spokojnie ogarnąć i się kimnąć, ja mówie,że nie tzreba(taka zawsze dzielna i samodzielna staram się być;) )ona na to,ze sama miala pzecie dzieci, wie jak to jest, no to fajnie,nic w domu nie robilam, luz blues, i co? pol godziny przed czasem "cos jej wypadło"....

juz pobudka

Ostatnia edycja:
Moja wlasnie drzemie. Pewnie noc znowu bedzie on and off... :-( Az strach sie bac. Mala ma prawie 3 miesiace, a ja nadal param sie z nieprzespanymi nocami... :-(

hatorska w takim razie moja też ma wściekliznę, bo się pieni:)

moja tez! ;-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dzięki dziewczyny za wsparcie:-), mnie jest ciężko i nawet nie chce myśleć jak ciężko musi być mojemu tacie :-(
Każdego posta muszę pisać w edytorze tekstów, tylko tutaj mi spacja działa grrrrr
Zatem i moje dziecię ma wściekliznę bo tez się pieni :tak:
Wika śpi jedne co udało mi się u dziecka wypracować to regularność wieczornej kąpieli i sen tak od 19:30, wszystko inne tak sobie.
Co do podnoszenia ja zawsze podnosiłam pod rączki przy czym z początku przytrzymywałam główkę. Teraz jak już lepiej główkę dźwiga to różnie raz pod pupką chwycę a raz pod rączki.
Dranissimo nie martw się moje dziecię ma 3,5 miesiąca i tez nie przesypia całych nocy. Gwarantuje mi pobudki co 2h. Najdłużej co śpi to od 19.30 do max 1 w nocy później to co 2h butla. Może gdyby zjadła całe 120ml spalałby dłużej a ona dosłownie umoczy usteczka w 20-30ml i odpływa. Już zagęszczam to mleczko i nic.

Ostatnia edycja:
ta wścieklizna chyba zaraźliwa :-D
eywa kciuki miałam trzymać, ale zasnęłam :-D
ok, uciekam
życzę miłej nocki i jak najmniej pobudek nam i naszym dzieciaczkom
papappa

Nati,jedna powieka mi juz opada ,mala spi ,ja po lebkach skacze po watkach i prosze widze ze dzis Twoje urodziny.A wiec spelnienia marzen, tych mniejszych i tych totalnie odjechanych:)duzo snu,zdrowej i grzecznej Asiuni i w ogole wszystkiego naj,naj,naj.

Moje dziecko zasnęło o 21, już się wyspało. :eek:
Petinka- filologię polską, już w zasadzie skończyłam. tylko zostało pracę napisać i obronić się.

Pewnie nie pośpimy sobie :baffled: Jutro od 7 rano robotnicy będą młotem pneumatycznym zbijać podłogę na tarasie (robimy dobudówkę).

reklama
witam z rana, ale mgła nic nie widać a miałam na spacer do centrum jechac ale i tak pojadę :-), mała wczoraj w sumie zasneła o godz wcześniej niż zwykle więc ok będziemy o 18 się kąpać. no ale o 18 nie chciałam juz na noc zakładać pieluchy więc założyłam tetrową z myslą ok 20 jej zmienia na pampersa na noc i zapomniałam hmmm ciekawe czy moje łóżko jest suchę. no dobra muszę ją przebrać ale mi sie nie chce :-(

Do góry