reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwiecień 2011

reklama
Moja w sumie juz ladnie trzyma glowke, moze nie az tak sztywno, ale i nie kiwa sie Jej...
Nie wiem co dzis Jej odbija, ciagle by na mnie wisiala, tylko jesc i jesc, no ile mozna?!
Ja w sumie staram sie karmic na zmiane, ale i tak wole karmic lewa piersia, jakas taka pelniejsza sie zawsze wydaje. I tez zazwyczaj nie pamietam, ktora karmilam, dotykam piersi i karmie ta, ktora wieksza ;-)

dzień dobry kobityyyyyyyyyyyyyyyyy:-)
melduje się że żyje ale przy dwójce dzieci ciężko o wolny czas:)Oliwia prawie wcale w dzień nie śpi ale na szczęście nie marudzi tylko gada i się śmieje:)
my na szczepieniu byłyśmy w zeszły czwartek mała waży równe 5 kg i 57 cm więc jak dla mnie to już duża dziewczyna:)
w sobote wybywamy m nas wywozi na wieś w "szczere pole"zabieram ze sobą mame i siostre więc dzieciaki się wylataja i powietrza zaczerpną:-D
do dziewczyn zachustowanych czy lekarze zwracali wam uwage że w chuście psyje się kręgosłup??u nas tak było i w końcu kupiłam nosidełko
Womar - serce przy sercu. Produkty - Nosidełko SPRING N13 ZAFFIRO
dokładnie takie ale mam chętke na chuste...poradzcie mi....

to jakiś dziwny ten lekarz. Chusta jest lepsza o niebo dla dziecięcego kręgosłupa tylko trzeba odpowiednio wiązać. Dla każdego wieku są odpowiednie pozycje do noszenia i wiązania.

w sumie o to samo chciałam zapytać :), ja zawsze pod głowe i pupcie,ale ten cały Zawitkowski w swoich naukach na YT, powiada iż aby unikać takiego noszenia podnoszenia,ale ja inaczej nie umiem,te jego zresztą wszystkie techniki noszenia ,przewracania układania są dla mnie nie do opanowania,

a i ja się spytam skoro w temacie... w jaki sposób najprościej przekręcić małe na brzuch ,wiem z pozoru banalne,powinnam umieć:zawstydzona/y:,ale mnie to tak wychodzi że masakra ona jakaś mi powykręcana aż się boję czy ją nie połamie,i rzadko dlatego stosuję to .. a powinna być na brzuchu bo ma krzywą głowę ...

idę obiad dokańczać bo coś mnie dziś on długo wychodzi hehe

Marma wiem że zamknięty już umarł,mimo to nie chce pisać o takich rzeczach na ogólnodostępnym ... świat jest niestety b.mały
Kochana no to trzymam kciuki żeby było wszystko ok. Jak masz ochotę się wygadać czy coś to zapraszam na priv. A z tym że świat mały to masz rację. Dla tego uciekłam z poprzedniego forum i zmieniłam nic i o tym że jestem tutaj to nikt nie wie i musiał by wszystkie działy przelecieć i przeczytać wszystkie wypowiedzi żeby się zorientować że to ja :)

mitaginka ja też czasami tak mam że zapominam która pierś i młody marudzi marudzi a tam pusto :p

ja na szybko. Wróciłam ze spaceru. M wrócił z pracy i śpi. Może uda mi się dziś na fitness na chwilkę wyskoczyć...

ale napisałyście...........
Nati - sto lat :) no i gratki nosidełka w takiej cenie :)
Cucumber - współczuję przejść z mężem....tu pasują super słowa Duchy co mogliby zrobić faceci żeby było pięknie :) przytulić, pocałować, posiedzieć, pogadać, zorganizować romantyczny wieczór we dwoje... nam trudno ich zrozumieć, im nas. W sumie dobrze, że ma kumpla z którym może o tym pogadać (a nie koleżankę ;) .......bo im też nie jest łatwo w tej całej sytuacji (nie, że ich bronię ;) nam jest trudniej. W większości przypadków jest tak, że dzieciaczki są i będą na naszych głowach :)
Marma - współczuję Wam choroby, dzielna jesteś strasznie.
Mitaginka-ja to sobię w komórce piszę którą mam piersią karmić :)

ja łykam feminatal, ten zwykły, włosy mi nie wypadają

Dragonfly - dziadek cool :) pieluchę zmienił :) suuuuuuper

Herbatita - współczuję

a młoda oczy jak 5zł, taka ciekawska się zrobiła i piana jej z buzi idzie jakby wściekliznę miała :)

hatorska u nas też oczy jak 5 zł :-D
ja czasem sobie zapisuję, którą piersią, ale akurat nie zapisałam :-p

ok, idę poratować M., bo mała coś popłakuje

ja karmie na przemian ;) zapisywac nie musze bo widze ktora pusta a ktora pelna , gdybym dwa razy pod rzad dala jedna to podejrzewam ze nastapila by eksplozja :-) Moje dziecie juz spi o dziwo dzis kapiel juz o 19 bo maly byl padniety ciekawe czy sie nie obudzi ;)

Co do podnoszenia jak tyle co wstal czy ospaly to za glowke i pupe a jak rozbudzony itp to za raczki, glowke trzyma sztywno ;)

Dzisiaj o dziwo z lezenia zlapany za raczki sam sie podniosl a glowka solidnie trzymana :tak:, a we wozku nogi do gory robi i brudke podziera zeby sie podniesc :)

marma przytulam kochana

mitaginko takiego meza jak twoj to ze swieczka szukac naprawde

Moj wrocil z pracy cos tam do malego 10 min powiedzial i wybyl, przyszedl na kapanie i znowu wybyl :wściekła/y:

padła :) starszak też
mój się na starszaka przerzucił :) leki, kąpiel, bajki wszystko przejął, nie dziwię mu się :) nie to co mała krzykaczka :) myślę że jak nie będzie na piersi to więcej będzie działał :) teraz pichci golonkę na jutro....mniam, ale zapachy :) a między nami raz słońce, raz chmury :)

padła :) starszak też
mój się na starszaka przerzucił :) leki, kąpiel, bajki wszystko przejął, nie dziwię mu się :) nie to co mała krzykaczka :) myślę że jak nie będzie na piersi to więcej będzie działał :) teraz pichci golonkę na jutro....mniam, ale zapachy :) a między nami raz słońce, raz chmury :)

jak to nad morzem :-D

reklama
dziewczyny podnoszenie pod rączki z leżenia na pleckach może (nie musi) spotęgować wzmożone napięcie obręczy barkowej. Jak Ninka była malutka to właśnie miała za mocno ściśnięte barki i poszliśmy do rehabilitantki po prosty instruktaż "obsługi" niemowlaka, żeby jej dodatkowo nie spinać takim podnoszeniem, więc polecam się przejść na 1 czy 2 wizyty;

*emi*25 - najprościej obrócić dziecko na brzuszek układając dłoń pomiędzy nóżki -tuż przy pampersie, kciuk pod jedną z nóżek, zachodzący pod pupę,a reszta palców na drugiej nóżce z góry i wtedy ta nóżka "bez kciuka"wędruje pod spód (tak dłoń obracamy) a ta "z kciukiem" na górę i dziecko samo sie ładnie przekręca, bez siłowego podejścia, nawet na śpiocha; jak ma problem z wyciągnieciem rączki spod brzuszka to mu pomagamy; i też miałam z tym problem przy 1 dziecku:)

Ostatnia edycja:
Do góry