reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

Witam ,

chmury wstrętne,i ta temperatura ....eh

Dziękuję za wypowiedzi odnośnie tych nieszczęsnych szczepień,lecz nadal nie jesteśmy zdecydowani do końca ,koszmar jakiś ...

czyszczenie uszek ? ja zwijam wacik nasączony z lekka wodą i delikatnie przecieram całe uszko,i trochę w środku też bo aż zaschłe ma tam .

myślałam,że będzie potrzebna u Sandry zmiana mleka ,bo przez chwilę nasiliło jej się to uczulenie,a spod kolanka taką suchą skórę miała,że aż coś lepkiego się wydzielało,więc lanolinką posmarowałam,zresztą teraz wszystkie miejsca takie zaognione smaruje i elegancko się goi,2,3 dni i nie ma śladu super .

Niedługo czuję że trzeba będzie jej robić 150 milś bo jakby jej już przestaje teraźniejsza porcja wystarczać . głodomorra jedna heh.

reklama
Ostatnia edycja:
Czy Wasze bobaski gryzą już gryzaki?

Mój od 2 tyg ślini się strasznie, wszystko pcha do buzi : puszaki, zabawki, kocyk, ubranko no i oczywiscie ręce.

We wtorek mamy 2 szczepienie i zapytam czy to mogą byc juz zęby... ale tak wcześnie...? Już widzę jaki będzie marudny :crazy:

u mnie ząbek jest a gryzaki to ulubione zabawki. mam kilka ( zazwyczaj przy pluszowych zabawkach) i kilka tych co się zamraża, lubi jedne i drugie. a ten do zamrazania sama umie trzymać więc co w rączce to w buzi :-)

hej laski

miki dziecko prawie do drugeigo roku zycia bedzie pchalo wszystko do buzi co napotka na swojej drodze i to niekoniecznie oznacza zęby:-D tak po prostu poznaje świat... ślinienie też jest związane z rozwojem czegoś tam w buzi... nie pamietam, ale generalnie dzieci w pewnym momencie zaczynają się ślinić i też tak im zostaje przez jakiś czas:)

no to sie pomądrzyłam, teraz pomarudzę:confused:
choram! gorączki nie mam, gardło trochę boli, za to katar i ogólne osłabienie, szału można dostać!!
Niki nie chce cyca w ogóle!! w nocy sie obudzila o 22giej. Mlody jeszcze nie spal...
wczoraj od rana nie wziela cyca, o 22giej znowu musialam dac butle, dopiero o 3ciej w nocy, spokojnie, delikatnie próbowałam, chwycila tego mojego mega bolącego, wielkiego od mleka cyca!!
potem kupa (wieczorem czopek of course, ja nie wiem co jest grane) drugi cyc. i na tym koniec. od rana znowu tylko butelka, a jak przykładam do cyca, to tak jak mitaginka pisala, jeszcze wiekszy ryk!! mam nadizeje ze to przejdzie tak jak u madziarkas po dwóch dniach... chcialabym karmic jeszcze min do 6go mca.... PLEASEEEE

starszak spi, mlody spi, malz spi, a Nika do tego wcale! i najlepiej na rekach, chociaz teraz gada z lalką emilką:-D

laski sorry ze ja tak tylko o sobie, czytam was, ale zapominam ciagle co ktorej odpisac, chyba znowu trzeba zaczac cytowac:-D i pisac mega dlugie posty...

mitaginko-ta nadpłytkowośc-u nas na szczęście nie jest zbyt wysoka,mogła się pojawić gdy mały w trakcie badania miał jakąś infekcję.Bo kolejna morfologia dopiero przed nami,za 2 tyg.
Ale nie ma strachu,a już się naczytałam,że szok.Ale jest też niewielka anemia,podaję mu Ferrum Lek.Dzięki za zainteresowanie!!!

dranissimo-ja w środku nie czyszczę,tylko to,co na zewnątrz wypłynie.Bo wtedy widać i można tę woskowinę usunąć.A do środka to bym nic nie pchała,bo możesz wszystko wepchnąć jeszcze głębiej niż wyciągnąć...

chyba jestem wyrodną matką i do tego samolubem :-(, piszecie że jak dzieci nie chcą cyca to dajecie butelkę a ja o tym wcale nie myślę! nie chce cyca i się jeszcze gorzej wydziera to nie, dostanie jak będzie chciała i za max godzinę (chyba, że zaśnie to dłużej) chce już. ciekawa jestem po ilu godzinach zdecydowałabym się na butelkę. ja też chce karmić co najmniej 6 msc tzn skończy 6 msc ( trochę mniej bo chce 1-go października) dam jakąś marchewkę zamiast jednego karmienia i zmniejszać powoli ilość karmień i wprowadzać stałe pokarmy
poza tym chce uniknąć butelki- bez powodu może jedynie z własnego doświadczenia ( tzn do 3-go roku życia nie rozstawałam się z butelką i poduszką :-D) Morgaine chyba Ty pisałaś że któryś z Twoich synusiów nie używał butelki tylko od razu kubka nie kapka??

Ostatnia edycja:
reklama
ojejku, doczytałam.

Morgaine u nas też walka o mleko i cyca, zobaczymy co z tego wyniknie. Ja też mam na styk. Wczoraj podałam mm 3 razy, dzis jeszcze nie. Zobaczymy.

Mój młody grzeczny i kochany. Jestem dumna, bo zupełnie sama zasypia. Mam nadzieję,że nie przechwalę.

Nati Twój mąż widzę taki jak mój....romantyk,że hej. Nic nie pomaga, śpi do 12, a potem o 23:00 dziwi sie,że idę spać już, że filmu nie oglądam.
Na szczęście pojechał, zabrał psa, starsze dziecię na wakacjach, więc rządzimy sami z małym, ale... ukradli mi wózek!!!! Nosz kur.. mać! Stelaz mi ukradli dziś w nocy, gondola i fotelik w domu, to stelaż zabrali i co ja teraz zrobię?!! Bez auta, sama z młodym bez wózka. Poryczałam sie normalnie....ładna pogoda a my w domu.

Do góry