reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

ja jako pierwsze bralam wlasnie pefum , bylam u mamy miala nowy i ja pach pach sie napsikalam no ale po dokladny szorowaniu na nastepny dzien bylo to samo :zawstydzona/y: przyczyny nie znalazlam do dzis

reklama
Hej witam.Chwile mnie tu nie bylo ,przyczyny wciaz te same no i jeszcze wczorajszy koncert Scorpionsow,wyskakalam sie ,dali czadu ,a i tak podczas ich wystepu ogladalismy zdjecia Miski:))).Teraz kuruje sie ciepla herbatka bo padalo wczoraj strasznie.Ale to bylo dziwne uczucie ,poczulam sie jak nastolatka ,hehe .

Dzis moja Misia ma urodziny ,ktore dziecie tez ?Ja juz nie wyrabiam z czytaniem.

Mitaginka dziekuje,ja czasem glupieje bo na ostatniej widzycie pediatra przypomnial mi ze mam Misie traktowac w niektorych sprawach( np odnosnie podnoszenia glowki i snu) jak dziecko o 7 tygodni mlodsze.Zglupiec mozna ,wszystkim wiec mowie ze ma 3 miesiace:)
Jak sprawuje sie hustawka?Moja teraz ma faze lezaczka ,uwielbia w nim siedziec i sie rozgladac,pare dni temu kapnela sie ze mozna siadac i krzyczy wnieboglosy jak sie jej nie trzyma na kolanach.Chce sobie ogladac swiat nie tylko zabawki.

Mój mały też 3 razy nie chciał cycka w ciągu 3 miesięcy, ja go do cycka a ten dyk. I to 2 razy po wieczornej kąpieli. Dostał smoka i poszedł spac, ale obudził się wcześniej na karmienie.
Wydaje mi się, że miał po prostu taki dzień, ale też się martwiłam.

nela-wszystkiego naj
baby-zaglosowane
mąż jak zwykle w pracy :-(
pogoda do d....py!!! Asia pewnie znowu nie spokojna bedzie nic tylko się pochlastać :-(

U nas tez jakas niepokojna noc byla, Maluda marudzila, a mi jakies horrory sie snily...
Moja na szczescie (odpukac!) cyca bardzo lubi, a i mleczka ostatnio mam jakis nawal, ale bron Boze nie narzekam :-)
Dziewczyny, jak czyscicie uszka maluchow?? Tak w srodku.

mi się wydaje, że te ataki histerii mają związek z brzuszkiem, coś na styl kolek jednak...
wczoraj rano jakoś tak dziwnie jadła, bawiła się cycem, potem kilka razy jej się bekło, potem czkawka, a potem płacz i niechęć do cyca. Za drugim razem była pewnie już rozdrażniona podróżą i w ogóle...

noc u nas super, zasnęła od razu po kąpieli i jedzonku około 20:30, pobudka po 4:00, a potem o 9:00 :)

nela na razie mała leżała w huśtawce 10 minut, a potem zaczęła marudzić, więc ją zabraliśmy, żeby się całkiem nie rozdarła i nie znienawidziła nowego nabytku :-D
dranissimo ja nie czyszczę ucha w środku, żeby nie uszkodzić

reklama
nati moja Tysia też dzisiaj miała awersję na cyca :(

kurczę, znowu mi wpadła trzykrotnie w jakąś taką histerię, że jak ją przystawiałam to było jeszcze gorzej :( ja oczywiście też się poryczałam, jeju jakie to przykre, kiedy ona nie chce cyca :(
z tego wsz pojechaliśmy aż do pediatry- na szczęście gardelko, uszka, buźka ok. Lekarka dała nam skierowanie do szpitala (!), żeby pobrali krew, mocz i takie tam i sprawdzili czy nie ma jakiejś infekcji, której nie widać gołym okiem ale wróciliśmy do domu i raz jeszcze ją przystawiłam i wypiła. Potem trochę poleżała, zaczeła marudzić to ją ponosiłam, przysnęła na 20 minut, a po kąpieli cycucha chwyciła już normalnie...Liczę na to, że to było chwilowe...Do płaczu jestem przyzwyczajona, zmartwiło mnie po prostu to krzyczenie przy piersi...
Mamy też czopki Vibu coś tam (cucumber Ty ich chyba używałaś, pomagały?). Jak histeria się powtórzy to chyba zapodam.

Aha- jesteśmy już w Katowicach, podróż w tę stronę gorzej niż w tamtą przez tą histerię, ale jakoś się udało.

nela mam huśtawkę, teściowie nam kupili
mamusiaDorusia miałam się spytać, jak tam ta nadpłytkowość? Co lekarz powiedział?
Czopki Viburcol :)

Moja dzisiaj spała od 19 do 3:30 :D potem zasnęła i wstała o 7 :) a że ja się położyłam o 20 to się wyspałam :D Okres mam i jestem jakaś nieprzytomna. Poza tym ta pogoda cholerna. Pada od rana i nawet na chwile nie przestaje.

Coś mi się robi z biodrem :/ Gdzieś od roku mam tak, ze mi jakby kość wyskakuje i muszę ruszyć nogą, pyknie i jest ok. Teraz od kilku dni jak mi wyskoczy to nie chce wrócić na miejsce i w dodatku okropnie boli tak, że nie mogę ruszać na boki nogą. Ból aż do kolana. Trzeba się wybrać do ortopedy, bo wczoraj nawet jak nie ruszałam i leżałam to bolało aż ibuprom brałam :(

Do góry