reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

reklama
witam :-)
dolaczam do niewyspanych...od 5 mlody praktycznie nie spi teraz pojekuje bo spiacy ale cos nie moze zasnac...
a ja sie czuje jakby ktos mi obuchem przylozyl w glowe :-D
zapowiada sie fajna pogoda wiec moze mlodego zaraz wystawie do ogrodka to pospi :sorry2:
co do 3latka mowiacego i bez pieluchy i spania to moj tez tak ma i jak czytam was to chyba wiekszosc wiec dziwne z tym przedszkolem...
a kupa u nas jedna na ok 2dni ale duuuza caly do przebrania wtedy..glowki tez za bardzo nie chce podnosic chociaz na brzuszku chwile polezy...
co do leworecznosci to starszak na poczatku robil wszystko na lewa potem obiema a teraz jest praworeczny :-D
czy ktoras mama karmiaca tylko butla nie ma jeszcze @?
Herbatita tekst o smoku bardzo mi sie podoba :-D moj chyba tez jest zepsuty ;-)

Melduję się na posterunku
Nocka do doopyyy, mleko było zagęszczone smoczek trój przepływowy ale nic to Wika sobie nie radzi z ilością wypływanego mleka, krztusi sie zalewa ulewa itd. jak pisałam już na FB mam jeszcze smoczki 2 wiec może i to coś zaradzi, ale ja uparta babka jestem i się nie poddam. O 5tej zaniosłam Wikę do męża( śpimy w osobnych pokojach, ja u dziecka a on w salonie) a sama poszłam kimać do 9tej. Oby dziś było w nocy inaczej
Ale dodam ze ten kleik i mleko to smaczne jest. Mniamu mniamu
najlepszego dla 3 MIESIECZNIAKÓW

Dziewczyny jak radzicie sobie z zapchanym noskiem bobasków?
Mój dzisiaj kiepsko spał, nosek zapachany, kiepsko oddychał.

Gruszka nie sprawdza się, fridy nie ma, zastanawiam się nad kupnem, chociaż ostatnio lekarka mi mówiła że frida podrażnia śluzówkę noska dzieci i lepiej psiknąc solą fizjologiczną.

Używacie soli fizjologicznej? Jak często można ją używac?

Dziewczyny jak radzicie sobie z zapchanym noskiem bobasków?
Mój dzisiaj kiepsko spał, nosek zapachany, kiepsko oddychał.

Gruszka nie sprawdza się, fridy nie ma, zastanawiam się nad kupnem, chociaż ostatnio lekarka mi mówiła że frida podrażnia śluzówkę noska dzieci i lepiej psiknąc solą fizjologiczną.

Używacie soli fizjologicznej? Jak często można ją używac?

ostatnio lekarka taka dośc starsza ( 40-ści lat doswiadczenia) opierniczyła mnie za fridę!!!!! kazała przemywać solą fizjologiczną i zatykac nos na 10 sec 10 sec przerwy i tak 3 razy i powtarzać 3 razy dziennie po 2 dniach katar zniknął.

miki mnie sie skonczyl sterimar - sol fizjologiczna -jakis czas temu, a akurat mloda miala katar, mialam sol fizjologiczna i jest o niebo lepsza!! kropelke pod nosek i ona oddychajac sama to wciagnie, czasem jeszcze druga kropelke, tzn jak ma katarek i po nocy zaschniete jest, no i jak nie ma kataru to albo na brzuszek albo pionowo i ona do wszystko wydmucha, a jak ma katar to frida. gruszka nie sprawdzala sie u zadnego mojego dzieciatka.. ale fridy nie uzywam codziennie, tylko jak katar...

ja smoczka trojprzeplywowego uzywalam przy Konradzie iniestety wyrzucilam go w cholere... w nocy jak chcialam dac starszakowi butle to za cholere nie widzialam gdzie I gdzie II a gdzie III :)

są takie specjalne do kaszki smoczki, z aventu wlasnie, ale to chyba dla starszych dzieci....

moja w nocy cyca pila, ale rano nie chciala!! co przykladalam do cyca to placz, a butli wypila 120 ml!! przy czym zawsze wypijała 60 ml góra... no nie wiem, moze skok, moze rezygnuje z cyca. uwielbiam karmic ale nic na sile, jak bedzie chciala butle to moze w nocy sie bede wysypia cprzynajmniej:-D przy trójce to jednak wazne...

Morgaine z Aventu trójprzepływowy łatwo palcem wyczuć gdzie I, II, II i są od 3 mca (zaczynając od I)

Miki ja jak mocniejszy katarek to używam wody morskiej Disnemar (ma najmniejsze ciśnienie, więc dobra dla takich maluszków), solą fizjologiczną dość często przemywam nosek - raz na dobę. Gruszki ani przy Rafale nie używałam i przy Filipie nie zamierzam :)

Mam nadzieję, że przy zapchanym nosku też sól fizjologiczna pomoże, bo chyba ma daleko gilunki i twarde i one mu przeszkadzają. Nie może ich wydmuchac.

Bo, jak by miał katar to by mu z noska ciekło.

dzień dobry!!!

Udało mi się zdążyć do Proboszcza, pomarudził jak to ma w zwyczaju .Musiał robić komentarze że mamy się ustabilizować wreszcie (to prztyk co do zmieniania miejsc zamieszkania). Wypisał zgodę (tu komentarz że robi to wbrew biskupowi) i na koniec że mam wrzucić d puszki (puszka-dobrowolna ofiara). ja wogóle nie pomyślałam że za wypisanie świstka jakąś kasę trzeba dać, ale teść który mnie podwoził dał mi 50 zł, no i musiałam wrzucić:/ ech tyle kasy mu się nie należało na pewno:/

W poniedziałek idę do Proboszcza w kościele w którym ma być Chrzest. Knajpka załatwiona, tylko jeszcze trzeba się ładnie ubrać i możemy Chrzcić:)

U nas podła pogoda, leje deszcz :/ Zaraz się zabieram za sprzątanko, bo jutro znajomi przychodzą. Ostatnio bardzo intensywne dni mam, ciągle coś, marzy mi się jeden spokojny dzień.

Wczoraj byliśmy na szczepieniu Stasia i Oliwki. Na szczęście obyło się bez płaczu. Jestem z nich bardzo dumna.

Miki ja psikam solą. Staś nie ma katarku jak się okazało , tylko jak pije na leżąco to mu mleczko do noska się przedostaje i charczy tak..

lecę bo z przerwami od godziny posta piszę ,a w domu nic nie zrobione...

reklama
morgaine to widze to samo co u nas z cycem dwa dni minely i znowu z cyca pije a tez wolal butle :)

U mnie sutki poranione dzisiaj wylazlo masakra az krew tryska :-:)-:)-:)-:)wściekła/y:a bol nie z tej ziemi normalnie jest
Moj charcvzy czasem jak prosiaczek, jak ma gila ktorego widze to psikam sterimarem ale tylko lekko i frida gila biore ale jak mu charczy to albo nawilze albo nic nie robie.

Od dwoch dni mam taki suchy kaszel ze sie dusze a tutaj tylko leki homeopatyczne pije syrop i mam tableki ale za duzej roznicy nie widze tylko byle maly sie nie zarazil :(

Do góry