reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwiecień 2011

reklama
Mitaginka- Twoja teściowa to ma pomysły. No ale widze, że Martynka już ładnie spokojna w domu?? jak w łóżeczku już się uspakaja. Pewnie i do dworu się w końcu przyzwyczai.

Moja też ostatnio wyje w wózku a jak tylko się wyciągnie z wózka to się uśmiecha więc nic Jej nie jest. Więc spacery pół na pół na rękach ale staramy się jak najmniej na rekach żeby nie przyzwyczajać

byliśmy u teściów, nawet było miło ale w większości siedziałam w byłym pokoju męża pod pretekstem usypiania lub karmienia bo jak karmiłam w dużym pokoju to się na mnie gapił znajomy teściowej!!! no ale pokazałam zdjęcia malutkiej na brzuszku to powiedziała żebyśmy nie kładli jej na brzuszku bo jest za mała żeby podnosić tak wysoko głowę :):)
o tym, że czemu nie ma czapki i na pewno jest Jej zimno to nie wspomnę a i mam założyć pieluchę na główkę tzn przykryć ucho

Ostatnia edycja:
nati no na pewno jest lepiej niż na początku ;) kiedyś to był płacz jak tylko nie spała (a że spała bardzo mało to wiesz;), a teraz potrafi popatrzeć się na karuzelkę albo pobujać i nie musi od razu wyć ;)

zauważyłam pewną zależność jak jesteśmy kilka godzin poza domem i wracamy przed 17 malutka śpi i śpi dzisiaj znowu zasnęła o 17-tej i śpi ciągle. U Was też coś takiego jest, że jak trochę inny rytm lub sen taki przerywany na rekach to później długi sen??

Ostatnia edycja:
Mitaginka jak ja bym sie z Toba tym snem zamienila:) mala w dzisn spi z checia ,choc pory sa nieprzewidywalne a noce sa hardcorowe,budzi sie non stop ze naprawde czasami wymiekam,kilka dni temu budzila mi sie cala noc co 2 godziny i wrecz wyla ,a akurat wtedy w nocy bylam z nia sama.ja marze o tym zeby moje dziecko zaczelo regularnie w nocy przesypiac 6 godzin ,ale w nocy a nie od 19 do 1

Acnovi nie zalamuj mnie bo Cie udusze:),bylabym najszczesliwsza pod sloncem gdyby to bylo w nocy.jakby mi mloda spala w nocy 7-8 h to dla mnie bylby to raj na ziemi.ja chce do raju!!!

Ostatnia edycja:
no to (pfu pfu) u nas najlepiej ze snem. noce przespane, tzn budzi sie ok 1.30-2 a potem dopiero ranem w ciagu dnia ma jeden długi sen ok 3 godz a reszta krótkie po max godz. Długi sen ma zazwyczaj rano po wstaniu tak ok 9 ale jak jest jakaś sytuacja że nie zaśnie to śpi tak jak dzisiaj popołudniu. i chyba znowu bez kąpieli pójdzie spać bo nie będę specjalnie budzić

reklama
a te noce to też dziwne u nas. Czasem jak się obudzi, to nakarmię i zasypia, a czasem po karmieniu urządza awanturę i drze się właśnie w nocy np 2h :/ ale to wtedy M. ją nosi i usypia- ja leżę na łóżku i próbuję spać ;) dlatego jestem taka zła, że jedzie na to szkolenie ;)

Do góry