reklama
ania2221
Zaangażowana w BB
Do mnie przychodzi raz w tygodniu, a dzisiaj byłyśmy pierwszy raz na ważeniu. Nadia przytyła przez 3tygodnie 900g. No i pani doktor dała nam skierowanie do ortopedy, tak profilaktycznie. Może już o tym pisałyście, ale ja nie mam za bardzo czasu doczytać. Czy na wizycie u ortopedy lekarz robił waszym dzieciaczkom usg bioderek?
eywa, to "hehe" jest naprawde wieloznaczne ;-) moze przybliz ;-)
ja tez o dupie tylko mysle, moj malz tez tylko o dupie ;-) ale jakos inaczej niz ja cholera, baby, ja nie wiem, ja chyba jestem jakas walnieta, cos mi sie w ogole nie chce seksu i sie go obawiam raczej niz mam chec. a zero nacinania i szycia tym razem, wiec powinno byc cudownie. niedotykalska strasznie sie zrobilam.
cholera jasna. przez hormony sie tak spaczylam? az mi zal meza, naprawde :-(
margola, wiecej pisz o swoich przygodach z mezem, to moze mi sie cos ruszy ;-) tzn nie ma mi sie co ruszac w sumie, no ale wiadomo, o czym mowie
a gdyby nie BB ani w polowie nie bylabym tak dobra i swiadoma mama. i mowie to bez patosu. to kopalnia wiedzy, jedyny, najlepszy, bo najprawdziwszy poradnik w opiece nad dziecmi. porady z kazdej dziedziny zycia - psychologia, zdrowie, dieta, ale i nawet rady odnosnie zwiazku, finansow, prawne itp.. :-) jak czegos nie wiem zwykle najpierw na BB pytam :-)
ducha - mam nadzieje, ze Tobie tez pomoze :-)
morgaine, no masz hemki po prostu I stopnia, tzn na pewno nie nadaja sie do operacji i mozna z tym zyc ;-) a mascia ja smaruje normalnie, paluchem, troche na zewnatrz i ciut w srodku - na opuszek tak, no, ohydne, ale trudno, zycie. i jak bardzo mocno zaogniony stan to wtedy jeszcze na noc czopek.
baby, a jeszcze.. uzywalas kiedys zeli durex? my zwykle ich uzywamy i nie wiem, czy mam kupowac ten abiofem zel czy to podobne bedzie? wez porownaj i powiedz ;-)
lenka - ogromnie ci wspolczuje :-( kurcze, moj na poczatku ulewal bardzo i musialam odbijac po kazdym karmieniu, pionizowac pare minut, bo inaczej pod cisnieniem wszystko wylatywalo z niego.. i to okropne bylo dla mnie, najgorzej w nocy.. pierwszy raz takie cos, Fiol i Maks nie mieli tego. no ale skonczylo sie zupelnie, nie ulewa prawie w ogole juz. ufff. takze, choc moje przygody z ulewaniem to pikus wobec twoich, to potrafie docenic, przez co przechodzisz i ogromnie ci wspolczuje, naprawde :-( trzymam kciuki, by jak najszybciej sie skonczylo!!
używałam ich też, ale ten żel abiofem jest z pałeczkamiu kwasu mlekowego i w razie czego odbudowuje florę baktreryną, więc działa też leczniczo, a te z durexa to mogą czasem podrażnić, jeszcze go nie kupiłam może nie będzie takiej potrzeby
położna była u nas 3 razy w ciągu 2 tyg i koniec, powiedziała, że nie ma już potrzeby, a jakby co to mam do niej kom. i mogę dzwonić
Do mnie przychodzi raz w tygodniu, a dzisiaj byłyśmy pierwszy raz na ważeniu. Nadia przytyła przez 3tygodnie 900g. No i pani doktor dała nam skierowanie do ortopedy, tak profilaktycznie. Może już o tym pisałyście, ale ja nie mam za bardzo czasu doczytać. Czy na wizycie u ortopedy lekarz robił waszym dzieciaczkom usg bioderek?
Ania najważniejsze właśnie jest to aby iść do takiego ortopedy co w gabinecie ma usg, bez tego nie da rady nic stwierdzić i ewentualnie zalecić rehabilitacje. My tak właśnie zrobiłyśmy i u nas jest bardzo ok. Jak dasz rade na nfz to super a jesli nie to szukaj prywatnie ale tylko z usg.
edit: aenye nie chce zniknac z powierzchni ziemi (no dobra czasami chce, jak dzieciaki daja w kosc a ja padam na twarz ) ale juz sie nie moge doczekac jak sie wbije w super jeansiki
nati ja u nog tez nie obcinalam. dobrze ze mi o rekach przypomnialas, ale mloda juz dlugo spi i pewnie sie obudzi jak zaczne jej w rekach mieszac...
po co ta polozna tyle przychodzi?? ona tak musi?
u mnie byla raz, jak mloda miala 2 tyg. i tyle!
ale wieje...caly dzien tak fajnie bylo, nawet slonce 2 godz,temu wyszlo...caly dzien cieplo (18st) bezwietrznie, a teraz klops. silny wiatr... dobrze ze jest ten ogrod, przynajmniej w domu czysto, a dzieciaki sie nie nudza i nie marudza....
w domu ciezko wszystko ogarnac...
teraz maja ciekawe zajecie...zabijaja mrowki
a laski nie żegnajcie się z nami...jak się wam pouklada i unormuje to na pewno raz na pare dni tu wpadniecie, a jak sie macierzynskie pokoncza to juz w ogole i tak tu bedzie amen w pacierzu... no ja przynajmniej w domu czasu na odpalanie kompa przy dwojce nie mialam a co dopiero przy trojce... a w pracy to juz w ogole czasu brak na prace a co dopiero na bb
nati ja u nog tez nie obcinalam. dobrze ze mi o rekach przypomnialas, ale mloda juz dlugo spi i pewnie sie obudzi jak zaczne jej w rekach mieszac...
po co ta polozna tyle przychodzi?? ona tak musi?
u mnie byla raz, jak mloda miala 2 tyg. i tyle!
ale wieje...caly dzien tak fajnie bylo, nawet slonce 2 godz,temu wyszlo...caly dzien cieplo (18st) bezwietrznie, a teraz klops. silny wiatr... dobrze ze jest ten ogrod, przynajmniej w domu czysto, a dzieciaki sie nie nudza i nie marudza....
w domu ciezko wszystko ogarnac...
teraz maja ciekawe zajecie...zabijaja mrowki
a laski nie żegnajcie się z nami...jak się wam pouklada i unormuje to na pewno raz na pare dni tu wpadniecie, a jak sie macierzynskie pokoncza to juz w ogole i tak tu bedzie amen w pacierzu... no ja przynajmniej w domu czasu na odpalanie kompa przy dwojce nie mialam a co dopiero przy trojce... a w pracy to juz w ogole czasu brak na prace a co dopiero na bb
..aenye
Mama grudniowa'06
morgaine, no cos ty. co najmniej poltora roku - dwa lata ten watek bedzie jeszcze tetnil zyciem :-) mowi ci to doswiadczona bb - mama ;-)
margola, cholera, jeszcze troche sie postaraj ale widze swiatelko w tunelu ;-)
baby, thx :-) odpale durexa, a jak nie to kupie cos innego. ale mnie np kwas mlekowy podraznial (np lactacyd itp).
posprzatalam cosik i ugotowalam pomidorowke. wow niezly bilans jak na caly dzien
baby, thx :-) odpale durexa, a jak nie to kupie cos innego. ale mnie np kwas mlekowy podraznial (np lactacyd itp).
posprzatalam cosik i ugotowalam pomidorowke. wow niezly bilans jak na caly dzien
shannonka
Fanka BB :)
Witam się wreszcie nie w dwupaku ;-)
My od dziś w domku. Na sekundę wpadam tylko zameldować, że mały wściekus i płacznik Wojtek urodził się 13-go w piątek ;D
Niestety mama nie poszalała z mlekiem i mały wcina butlę, ale będzie dobrze :-)
Pozdrawiamy wszystkie bb-ciotki :*
My od dziś w domku. Na sekundę wpadam tylko zameldować, że mały wściekus i płacznik Wojtek urodził się 13-go w piątek ;D
Niestety mama nie poszalała z mlekiem i mały wcina butlę, ale będzie dobrze :-)
Pozdrawiamy wszystkie bb-ciotki :*
reklama
morgaine, no cos ty. co najmniej poltora roku - dwa lata ten watek bedzie jeszcze tetnil zyciem :-) mowi ci to doswiadczona bb - mama ;-)
hahaha czysto to ja mam bo caly dzien na polu, obiad tez zrobilam dzisiaj
aenye juz dawno mialam prosic zebys walnela zdjecie salonu po remoncie bo chcem odgapic pomysl z ti-wu;-)
a jeszcze ktoras z was pisala ze malz impreski z kumplami, silownia, delegacje.... jakbym czytala siebie ze starszakiem na macierzynskim....ja wulkan energii i dziecko??
laski cieszcie sie z tego czasu bo to tylko 6 mcy i potem proza zycia. jeszcze sie nachodzicie na piwo z kolezankami.kumplami itd. na imprezy.... bedzie szalenstwo z polaczeniem pracy z zyciem priv i towarzyskim. teraz to dla mnie piekny okres i doceniam...
Podziel się: