reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

Witajcie

mitagnko sił dlaa ciebie, trzymam kciuki oby Tysi przeszlo
krakowianko nie zegnaj sie, teraz kazda z nas ma mniej czasu, jedne sa bardziej zorganizowane inne mniej ale potem sie unormuje i warto wpadac chociazby po cenne rady jak postepowac maluszkiem;)
I zapomnialam co jeszcze mialam napisac:sorry:

edit:Koot Kciuki zacisniete trzymam za ciebie, nie daj sie dolom

reklama
Witam,
mam totalny zawrót głowy nie mam czasu na nic jestem ciągle sama z mała która marudzi mi coś ostatnio i musze nosic ja na rękach, moja dama robi sobie coraz dłuższe czuwania i nie daje mamie nic zrobić do tej pory chodzę w pizamie ale naszczescie zasnela wiec może zdąże sie ogarnąć i czeka mnie prasowanie. wczoraj spedzilismy caly dzien w CH i jestem załamana bo kupilam tylko sweterek Majce smoczek i skarpetki a miałam kupić jeansy bo biodra i miednica mi sie poszerzyły , sukienke i buty bo za 3 tyg mamy wesele! nic mi sie nie podoba a jak juz cos wpadnie w oko to nie ma rozmiaru albo ja wygladam masakrycznie
Dziewczynki za 2 tygodnie mamy chrzciny i każdy się mnie pyta co ma kupić w prezencie a ja nie mam pojęcia co im odpowiadac od chrzestnego Maja ma dostać kolczyki i bransoletkę a od reszty ? proszę o jakieś sugestie :-)

k...faaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa napisalam mega dlugiego posta i wszystkim odpisalam i co!? moj niezawodny internet, co sie NIGDY nie wiesza nagle zlapal jakas zwieche i wyslalam w kosmos posta!!!!!!! NO SZLAG!

morgaine, jankesowa, eywa,
mam to samo, dziecko zagilowane, pol fridy zielonych glutow sciagam frida.. ja daje nasivin, masc majerankowa, wit c 3x dziennie, no i sol morska do nocha i fridowanie pare razy dziennie. ale chyba jest lepiej, odpukac. i tez mi pokaslywal, dzis juz nie jakos.

morgaine, margola,
zazdroszcze pierwszych razow! ja sie jakos boje, po porodach poprzednich nie bylo fajnie, bolalo mnie tam, mega sucho, twardo i dopiero po skonczeniu karmienia sie poprawilo. oby teraz inaczej bylo. maz nagrzany jak farelka ;-) a ja nawet tez.. czekam na zakonczenie krwawienia (plamienia juz wlasciwie) i potwierdzenie od gina, ze mozemy..
a u was jak, zadnego dyskomfortu?

morgaine
, no i widzisz.. seks zbliza ludzi, hehe.. :-D buziak i ciesze sie bardzo, ze sie dogadaliscie. gdzie tam rozwod, a dzieciaczki malutkie bez takiego fajnego taty mialyby sie chowac? musicie sie dogadac dla nich, no chyba ze bylby mega dramat. buziak jeszcze raz.

asiunia
, kurka, moj Maks mial wiotkosc krtani wrodzona i nikt mnie tak nie straszyl, wszyscy mowili, ze minie do roku i ze to sie zdarza wielu dzieciom. wiec ja w ogole sie tym nie martwilam, nie wiedzialam, ze to grozne i ze go meczy :-( jenysku. bedzie dobrze, trzymam i za was kciuki, na pewno wyrosnie i bedzie wsio jak cycus glancus.

jankesowa
, oooo, gole baby to moj najwiekszy wrog ;-) hehe. znaczy nie nawet filmy, a niech, ale jakby jeszcze kiedys przyszlo mu do glowy isc do jakiegos strip baru, to rozwod na bank ;-) moze i smieszne, ale ja mega zazdrosnica, zabilabym, nie znioslabym wiecej nigdy. to jakies mega ohydne mi sie wydaje, prymitywne, samcze, no obrzydliwosc!!!
juz raz sie z nim przez to rozwodzilam prawie, wyprowadzilam sie z domu. no ale wrocilam, bo go nad zycie kocham przeca, no.. ale dostal nauczke chyba..

a co do tego, ze chcesz, by cie przytulil.. to ty sie przytul, zapytaj, czy cie kocha.. i na pewno mile slowo uslyszysz. a potem pogadajcie jeszcze i powiedz, czego ci brakuje, jak sie czujesz, ale nie tonem wymagajacym, tylko takim wiesz. milo po prostu.

koot
, wspolczuje.. a moze wez ty go olej, nie pierz jego rzeczy, nie gotuj dla niego, nie sprzataj po nim? w niczym mu nie pomagaj? moze skuma? ale wygadaj sie, bedzie ci lzej, moze cos poradzimy..

u nas szpitalik ogarniety, dzieki inhalacjom, thx God.. wczoraj byli u lekarza i nic nie wykryl, zadnych lekow nie kazal dawac, chyba, zeby goraczka byla. Fiol juz wpkolu, ani razu nie zagoraczkowal i nie kaszle juz, kataru nie ma, wiec poslalam go. Maksio zostal, ale jutro juz tez pojdzie. nie ma juz goraczki, kaszel mu sie odrywa, wiec luzik.

a my wreszcie w domu. nie mam zamiaru sie ruszac przez tydzien nigdzie ;-) mialam dzis sprzatac, ale wiecie co... mam jeszcze kupe czasu na to ;-) a jak nie to WYLANE ;-) odpoczywam, miesiac temu urodzilam dziecko i mam prawo!!!

ale powiem wam, ze dzisiaj moje lenistwo zostalo ukarane. rano wstaalm, ogarnelam Fiola do wyjscia, Felka po nocy. ale ze D zostawal w domu do 12, to wiedzialam, ze sie Maksiem zajmie i polozylam sie z Felkiem spac jeszcze (moj spioszek cudny). i o 10.30 obudzila mnie.. pielegniarka srodowiskowa.. a ja w pizamie, wlosy rozbabrane, syf na chacie.. jacie, ale mi bylo wstyd. a ja mialam sciszone dzwieki, nie wiedzialam, ze przychodzi..

akkm-mój brat ostatni był chrzestnym i on zamówił srebrną łyżeczkę, było tam wygrawerowane imię, waga, długość i data urodzenia. fajna pamiątka
Jak nie ma pomysłu na prezent to z kasą zawsze coś się da zrobić. ( z pracy męża dostaliśmy krzesło do karmienia i matę edukacyjną)- ale to chyba nie są prezenty na chrzciny.

akkm, ja tam mowie o kasie ;-) zawsze sie przyda. a malemu co po zlocie!? czy innych srebrnych figurkach? u mnie zreszta nikt nie pyta, wszyscy z kopertami przychodza, tylko od najblizszej rodziny pamiatki, tzn chrzestni, siostry nasze, ew. babcie.
a kasa na krzeselko do karmienia czy inne foteliki samochodowe, spacerowke lekka na potem sie przyda.. albo w ogole na lokate jakas wplacic i niech sie tam zbiera kaska z urodzin i innych okazji :-)

u nas chyba 18 czerwca chrzciny..

jankesowa
, ja sie nie odzywam, bo moj cala dobe spi prawie, od 21 do 18 nastepnego dnia. co prawda dwa ostatnie dni gorsze, ale to przez katar pewnie, tzn spal do 15 ;-) dzis tez spi jeszcze. owszem, budzi sie na jedzenie i kupke, chwile popatrzy, pogada, pousmiecha sie i kima dalej.

morgaine
, a ty masz kontakt z mitaginka? wypytaj ja wiecej cos.. kurde.. moze ta mala tak cierpiala i stad te placze.. jeny, ale mi ich zal. oby sie poprawilo juz teraz..

akkm kasa najlepiej, kupisz to co potrzebne. Moj Olek jedyny prezent co dostal to srebrny obrazek z grawerem od chrzestnego i od ciotki hustawke kupiona w Pl, ktora sie psula i problem z gwarancja byl bo trzeba bylo ciagle cos odsylac wiec bez sensu. Chyba ze cos by ci sie przydalo, jakas mata edukacyjna czy lezaczek:-)

My juz tez po serduszkowaniu kilka razy i bylo ok, poprzednio mnie troche bolalo a teraz nic a nic

Hej Dziewczynki :). nasza nocka troszkę marudna była, jak na mojego aniołka oczywiście, więc nie narzekam. Teraz co chwilę pada, więc nasza wyprawa miastowa odeszła w zapomnienie :(, a muszę iśc wreszcie do urzędu powiedzieć, żeby ściągnęli dokumenty do rejestracji Tymka z miejsca, w którym rodziłam. Ehhh, te sprawy urzędowe, jak ja tego nie lubię :(. Po południu kolejne odwiedzinki :) a w domu lekko ogarną trzeba, tylko mnie sie nie chce. Znowu straszna matka nie zrobi obiadu bo nic nie mam w lodowce obiadowego, miałam kupić no ale deszcz...i ciasta na odwiedzinki brak :(((. Kurde, może brata wyślę, jak wroci z pracy. W piątek jedziemy do Gdyni, albo może jeszcze w czwartek, nie wiem jak to moja dupa zniesie ale kit, mam tam chętnego kupca na moje auto, więc jadę, może akurat sie sprzeda :).

Sms od Mitaginki na odp. wątku.

Wszystkim życzę miłego dnia :)

aenye podobno wcieło ci długiego posta? ;D a ten to co? krótki???? ;P
co do twojego pytania o przytulasy, to było zajefajnie choć krótko :DD M wyposzczony to wiadomo :DD ale nie było sucho jak sie obawiałam, przyznam że zadnego dyskomfortu. M bardziej sie obawiał niż ja, jak zacczęłam się przystawiać to stwierdził że moze powinnyśmy jeszcze zaczekać, upewniał sie czy nic nie boli no a jak zaczął o gumkach wspominać to pare kobiecych sztuczek (wiadomo o co kaman ;P) i szybko wziął sie do roboty. Przyznam szczerze, pierwsze sekundy to takie napiecie jak przy pierwszym razie; będzie bolało czy nie bedzie. a jak nie zabolało to ogień i dym :DD No i spał jak aniołek całą noc, nawet do dziecka sie nie obudził jak to zwykle bywa :D
a zainicjowałam to sama bo juz miałam dość wieczornego rytuału że buzi i dobranoc w drugą stronę, niech wie że ŻONA do domu wróciła :DD
już sie cieszę że jakieś fajne fatałaszki będzie mozna przyodziać bo dupa do normy wróciła :)

a ja jankesową rozumiem, bo nie chodzi o to ,żeby samej sie do małża przytulić, chodzi o to żeby to ON przyszedł i przytulił. Mnie też tego brakowało. powiedziałam mojemu o tym dość głośno i wyraźnie. poskutkowało. polecam.

lal pol dnia mnie nie bylo i 2 strony do nadgonienia :szok:
mysmy tez wczoraj mielismy swoj drugi pierwszy raz, dziwnie ale fajnie
bylismy w akpolu kupilismy bkremy do pupy, ust i przeciwsloneczne na 2 lata, proszki, zabawki wydalismy pol becikowego ale juz wszystko do konca pieluch mamy:-)

reklama
margola, musialam raz jeszcze napisac przeca!!! a moze moj byl dlugi, ale za to twoj jaki tresciwy!!! :p to moze jeszcze powiedz, co i jak po kolei, i w jakiej pozycji :p
zazdraszczam.. chyba sie zdecyduje, tak mnie zachecilas swoim postem :-D

Do góry