reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

No właśnie, te skoki rozwojowe... ja miałam zastój pokarmu i przez tydzień gorączkę powyżej 39 C, mały przy piersi bez przerwy i nie szło go odstawić, bo od razu płakał. Zasypiał z cyckiem w buzi, ale nie szło go odstawić, o wyjsciu na spacer też nie było mowy, bo zaraz było wołanie o cyca. Poszlismy do lekarza by go przebadał, bo miał katarek. Na moje pytanie, czy moze trzeba by małego dokarmiać, bo może on sie nie najada, lekarz powiedział, że narazie nic nie wpowadzamy, choć mały mógłby rzeczywiście przybierać więcej. Położna na to samo pytanie odpowiedziała .."skok rozwojowy" i tyle. Teraz jest troszku lepiej, zaworki mleczne odblokowane, że aż mleko kapie. Mateo dalej jednak uwielbia zasypiać podczas ssania lub przytulony do piersi i jak tylko się go włozy do łózeczka albo wózka, to otwiera jedno oko, marszczy czoło i koniec spania ;)
zaraz idziemy na wizytę kontrolną do pediatry, więc się zważymy i zobaczymy, czy mamina mleczarnia wystarczy krasnalowi.

Cucumber trzymam kciuki, żeby się sytuacja poprawiła i abyście mieli z M więcej czasu dla siebie.
U nas tatunio w delegacjach, wiec mamy go tylko przez weekend co trzy tygodnie i musi śpiewać małemu piosenki przez skype'a. siet...:sad:

reklama
ja bylam z dzieciem po wyniki badan. masakra, pół godziny wybierania sie (oczywiscie kupa byla jak juz bylysmy gotowe) po to zeby kartke odebrac jedna!! zeby to jescze wozkiem na spacer mozna bylo...a to w auto trzeba bylo wsiaść i potem ja na rekach przenioslam. wskoczylam przy okazji do piekarni: pączek i francuskie z jabłkiem:) mniam, co tam i tak waga juz nie leci w dol to sobie podjem :) obiad mam ugotowany ale niunia sie budzi i ani chwilki nie odpoczne:(
nati tez mam takeigo leciutkiego notebooka:) ostatnio czytalam was na stojaco bo jak siadalam to mala plakala a na stojaco byla spokojna:)
aenye, eywa niestety z M to grubsza sprawa... my chyba za bardzo sie poranilismy i nie wiem czy da sie to uratowac... mysle o rozwodzie... nie wiem co z tego bedzie. ja go kocham. on mnie kocha. oboje kochamy nasze dzieci i nasz domek. ale cos jest nei ten teges!! nie wiem co;-(

petinka tak to byl bebilon pepti nie ten nutra cos tam... i potem nie chcial starszak innego:-D

pogrzeb w sobote o 14.30 a slub o 16.00.
super nie?\
of course nie idziemy na slub ani wesele:( ja zostane chyba z dzieciakami w domu, a M pojdzie na pogrzeb sam. no bo bez sensu z trójką malych dzieci na pogrzeb. Nika nie wytrzyma tyle bez cycka, Mlody nie rozumie i nie bedzie grzeczny na dlugiej mszy, potem cmentarz itd.... nie no, chyba zostane... nie lubie zreszta pogrzebów:( a kto je lubi?:confused:

mitaginko ja przy starszym też byłam na diecie, współczuję!!! mi po 3 m-cach krew z nosa zaczęła dość często lecieć i skończyło się moje karmienie piersią... przeszliśmy na Nutramigen i mały nadal darł się tak jak wcześniej (w przeciwieństwie do tego co pisała Koot), wiem że to dołujące ale uwierz mi wiem co czujesz! Trzymaj się kochana, gdybym tylko mogła to bym Ci pomogła (zrobiłabym herbatkę, kanapkę ;-))
A u neurologa też byliśmy i u gastrologa też i USG brzuszka było i nic to nie dało.... Za to teraz mój starszy syn jest najgrzeczniejszy pod słońcem! Ma bardzo spokojny charakter, jest cierpliwy i kochany!!!!

w koncu jade a wlasciwie ide do tesco jakis spodni poszukac, z uwagi ze dzisiaj czwartek ( gazetka) i bedzie pelno moherow jak i ze tam kiedys pracowalam a maz nadal to nie bedziemy narazac malej na "zucenie" sie kasjerek i innych pracownikow na wozek wiec maz zostanie przed.
straszna duchota dzisiaj bylysmy chwile w lesie ale mala spocona byla jak szczur ( miala tylko body z dlugim rekawem i spioszki nawet jej nie przykrywalam) to wrocilysmy do domu

Odpisaam wsyzstkim i mi wcięło posta całego...

Koot, od razu się pojawiła wysypka jak była skaza białkowa? A jak się objawiała nietolerancja laktozy? Kurcze, moja Mała od kilku dni tak potwornie płacze przy jedzeniu. Robię przerwy żeby jej się odbiło ale to nie pomaga. Po kilku łykach mojego mleka jest płacz, prężenie się, robi się cała czerwona i kuli nóżki. Zaczęła przez to mniej jeść. Każde karmienie to koszmar. Jutro idziemy na szczepienie to się zapytam pediatry co to może być. Już się nawet nastawiam na przejście na mm żeby tylko jej nie bolało.

Podkulanie nóżek, twardy brzuch, wysypka, biegunki pod cisnieniem, 20h placzu na dobę. Niby mozna karmić cycem jak ma sie nietolerancję,ale pierwsze pięć minut nalezy ściągać laktatorem, ja na to nie mialm siły: nie dość,ze dieta, to jeszcze jechać z laktatorem przed każdym posiłkiem dziecka. Zrezygnowałam i powinnam dużo szybciej to zrobić, bo byłam w strasznej depresji przez to wszystko. Nutramigen moja piłą chętnie, ale jechało to okrutnie. Nie wiem jak mogła to przełknąć.

Asiunia kciuki:)
Morgaine jejku, ja nie wiem ty zawsze taka wesoła...a tu takie rzeczy. Jejku, nic nie da się zrobić....
Mitaginka kciuki za Was i za to abyście trafiły na dobrego lekarza.

Lecę na grila, mam nadzieję,że nie będzie padało.

To powiedzcie mi co robi moje dziecko codziennie od tygodnia od godz. 20 do 23 jak go nie nosze , nie gadam do niego nie lulam kolysze itp to drze sie tak ze opanowac go nie dzie :sorry2: kolka to nie jest bo sie nie prezy ani nic przed tem jak mial kolke to tak czy siak stekal itp jak sie go nosilo i zabawialo. wczoraj o 24 poszedl spac :no: ale za to obudzil sie o 2 ,5 i 7. Teraz spi po 20-30 min…. Pisze w wordzie bo co chwila musze do niego leciec,

Czasami zastanawiam się czy moje dziecko nie jest jakies przyspieszone czy co…. On sam do siebie gada a jak mu się rece poda to się podnosi .

Przeczytałam co pisałyście ale czasu brak.

Mojej znajomej corka tez niby skaze miala tak lekarze stwierdzili wypila trzy pudelka nutramigenu i jej przeszlo jakos cudem dziwne nie. W dodatku przez dwa miesiące budzila się o23 i do 1 nie spala.:confused:
mitaginko trzymam kciuki zeby bylo gut a mala ma jakies krostki albo cos?? ze skaze podejrzewaja??

nati_k wiem cos na ten temat wczoraj wyjechalam wozkiem na miasto to nie pytaj co bylo :baffled:

dranissimosuper ze lezy samo u nas to max 10min
morgaine napewnoe sie jeszcze ulozy zobaczysz zawsze wychodzi sloneczko

petinka a moj prawie wszystko albo wypluje aleby zwymiotuje i jak mam mu podac sab simplex zje bo dobre a reszta be i za kazdym razem mi tak zrobi
asiunia trzymamy kciuki za zdrowko i szybki powrot do domciu

cucumber ojj u mnie by ta kolezanka nie przeszla i jej zachowanie serio zazdrosnica ze mnie.

Ostatnio spie po max 6h z przerwami ale jakos ciiagne, widze ze maz jakos patrzec na mnie nie moze gruba :zawstydzona/y:, rozstepy , brzuch wielki skora wiszaca.... ehhhh, juz rok mi niczego milego nie powiedzial nie przytulil sam z siebie.... a ja mam go na sile tulic...

to chyba moje dziecie ma ten skok. spi tylko na reku lub przy cycu. odkladam to od razu sie budzi. co prawda kupa ostatnia byla wczoraj wieczorem ale jak by bolal brzuszek to by plakala ciagle a jak tylko widzi cyca to spokuj. moze jej gumowa lalke kupie :-D, starsza zasypiala tylko jak trzymala moje wlosy jak jej zabieralam to byl placz to w koncu podkladalam lalke z wlosami i bylo ok to teraz lale z sex shopu z cycami tez moze przejdzie :-D

Ostatnia edycja:
na ten nutramingen, o kt piszecie tez dostałam wczoraj recepte, ale nie ma go nawet w hurtowniach (babeczka z apteki dzwoniła przy mnie do dwóch)...

kozica a kiedy nastapiło to wyciszenie i uspokojenie? po jakim czasie?
jankesowa no własnie krotek zadnych nie ma...

witam :-)
bylismy dzis u srodowiskowej...mlody wazy 3750...przy waszych wagach to malenstwo :-D ale malenstwo przybralo przez tydzien 430g :szok:
my tez mielismy nutramigen ze starszakiem uwielbial to mleko a mnie nawet zapach odrzucal...
Cucumber wspolczuje kolezanki..moze ktos moglby jej dac delikatnie do zrozumienia ze m ma teraz inne obowiazki
Nati jak zakupy? udaly sie?
Morgaine kciukasy zeby z m sie poukladalo :tak:

reklama
witam :-)
Nati jak zakupy? udaly sie?
spodnie mam, chociaz bylo ciezko-nic ladnego nie bylo, chcialam bluzke jeszcze ale byly tylko rozowe swinki :-(, moje wszystkie bluzki maja tak duze dekolty ze teraz z moimi wielkimi cyckami to az glupio chodzic no i sa na ramiaczkach a ramiaczka od stanika szerokie :-(, wiec jeszcze sobie musze kupic

Do góry