reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

matko jedyna, baby, odwazna jestes ;-) ja sie strasznie balam pierwszego razu po ;-) po obu porodach! a teraz tez juz bym mogla - glownie to psycha, bo teraz mnie nie pocieli, nie zszywali, wiec luzik ;-) ale musze najpierw do gina pojsc..i tez koniecznie anty, na razie wezme tabsy, sprobuje jeszcze raz, i tak dopoki mi nadzerki nie wyleczy (glupia ja, 4 lata sie z nia bujam) to nie moge zalozyc mireny :-(

nati
, ale ci fajnie :-) kupilas kompa czy laptopa? ja szukam telefonu, moj utopiony kilkakrotnie i wielokrotnie roztrzaskany na kawalki ostatecznie sie zbuntowal, co chwile traci zasieg, przy rozmowach grzeje sie niesamowicie i codziennie musze go ladowac (wczesniej nawet 6 dni trzymal). siet. zepsulam taki fajny telefon :-( buuuu

lilou
, cholera, myslisz..? to ja dzwonie do gina zaraz.. ale to mi wypisz wymaluj na okres wyglada. juz 3 dzien mam taka zywa krew i brzuch mnie boli jak na @.. a ciebie cos bolalo wtedy, w ogole zle sie czulas? bo ja sie czuje jakby nigdy nic, ten brzuch nie dolega tak mocno, jak zawsze po prostu. i krwawienie nie jest jakies bardzo obfite, tez takie normalne, powiedzialabym.
tylko wczoraj cos ze mnie dziwnego wypadlo, malutkiego, jak maly paznokiec, ale wygladalo jak nerka ;-) kawalek nerki czy watrobki kurzej ;-) taki kolor i ksztalt. no dziwne..

laptopa a wlasciwie notebooka, kazdy bedzie mial co innego corka komp, maz laptop a ja notebook, :-) poprzedniego laptopa zepsulam ( stanelam na niego :-()
mi polozna mowila ze do puki nic nie wypada wiekszego od piesci to ok, male skrzepy moga byc mi raz czy dwa wypadlo cos co doslownie czulam i po tamtym dniu zaczelam mniej krwawic a wlasnie przez tydz byla to "zywa" krew jak przy @ tylko ze brzuch nie bolal

reklama
hatorska miesiąc Martyna ma dzisiaj

noc znów średnia, od 6 ją na nowo usypiałam i zasnęła na całe 20 minut (!), właśnie się obudziła, uciekam. Mam dość

Jankesowa Moja połozna tez mówiła,ze takie wypryski z biała końcówka, to od hormonów matki, to naszym dzidziołkom zejdzie. Mój tez takie ma i luz.

Ja dzis na spacer z koleżnaka lecę, fajnie będzie, bo samej to nudno. Mój syncio postanowił sobie w nocy budzić sie co 2h, od jakiegos tygodnia, szkoda...ma ktos metodę,zeby chciał jeść rzadziej:)? Od 2 do 4 przerwa...ale i tak nie moge narzekac:)
Ja umyta, chatka lekko ogarnieta, mięsko zamarynowane. Synek wstanie to na spacer chyba skoczymy. Musze kupic etiaksil abo antidral, bo poce sie strasznie:((
Wczoraj kupiłam sobie trzy bluzeczki, takie do biegania z małym na spacery i odpowiednie do cyca, zwykłe bawełniane, ale z pieknym dekoltem.
Duchota w Szczecinie straszna, ble

koot, fajnie z bluzkami. ja tez musze sobie ze dwie kupic, bo ciagle laze w 2 na zmiane. a najchetniej sukienke bym zakupila.. bawelniana taka, letnia.
dzisiaj ide do H&M po kostium kapielowy, ogladalam wczoraj te za 19.90 ;-) i sa fajne! wiec musze nabyc, a co. i moze jakas bluzka/tunika wpadnie. dojadam sniadanie, ogarniam mlodszego, co sie wreszcie raczyl obudzic, bo od 8 rano spi ;-) aniolek malutki.

moje nocki ostatnie lepsze, chyba dzieki SS.. (sab simplex). wiec dalej zapodaje, a co mi tam. mlody zasypia ok 21.30 i spi do 2.30-3 rano, potem przerwa do 5-6, a potem co godzine sie budzi, je i spi dalej, jakos do 18 mniej wiecej ;-)

Aenye- " a potem co godzine sie budzi, je i spi dalej, jakos do 18 mniej wiecej
wink2.gif
"- piekne :-)
obudzilam sie dzisiaj o 3.40 patrze a malutka spi obok mnie i zupelnie nie pamietam kiedy ja przynioslam. Nie przytomna musialm byc a musze wstac i zrobic z 4-5 krokow do Jej lozeczka jak to zrobilam to nie wiem. Ale ja pierwszy raz odlozylam o tej 3.40 do lozeczka i spala dp 5.30 :-), jak spi z nami to zazwyczaj od tej 4 sie kreci, mlaska, marudzi. Ale obudzila sie o tej 5.30 z wielkim placzem- co jej sie jeszcze nie zdarzylo, tzn zawsze mnie budzi w nocy mlaskanie a w dzien najpierw mlaszcze, jeczy i dopiero ryk wiec mozliwe ze mnie rano to mlaskanie nie obudzilo i dopiero placz.

To moje cudo od 7 do 14 ma ze 3 drzemki po do do 15 minut ( chyba że jest w chuście to 30 minut) od 14 do 18 śpi z krutkimi wybudzeniami ale to dlatego że jesteśmy na spacerze do wieczora. W domu to pośpi ze 2 godziny i pobudka i od 22;30 do 7 rano śpi z jedzeniem na śpiocha. Jak nie śpi to cały czas na rękach i to wyłoncznie u mnie nikogo inngo nie akceptuje i jest ryk. Je co godzine z dwoma dluższymi przerwami między 14 a 16/17 i pomiędzy 22;30 a 1;30.

A ja dziś odebrałam pesel Przema :)

itaginko gratulacje że już tyle przetrwałaś- już niedługo i będzie z górki. Martynko sto lat !

rano na długi ale cienko a teraz jest w krótkim i chyba tak zostanie. W mieszkaniu mam chłodniej niż na dworze :)

no i właśnie dostałam maila że przełożyli egzamin z tej soboty na następną... grrrrrrrrrr....a ja już plany wyjazdowe miałam....

Ostatnia edycja:
Ja jestem z młodym cały czas na balkonie :) ubrałam mu długi rękaw bo u nas 22 stopnie ale na 4 piętrze to dość mocno wieje i mnie samej jest chłodnawo w krótkim

Helou :).
Dzisiaj byla u nas położna. Kurde, jaka fajna babka :). Pogrzebala Tymkowi w pępku, przebrała kupę i pojechała. Przyjedzie znowu w piatek :).
Moj Anioleczek jest przecudowny, zakochalam się w nim na smierć. Nie wiem, jak mogłam do tej pory bez niego żyć. Ale powiem Wam - czysty ojciec, no chyba tylko stopy ma po mnie ;). Ja nie mogę siedzieć bo mam mega wielkiego hemoroida :(, wkladam czopki i smaruję ale chyba tak szybko się nie wchlonie... :(((. Nie mam pomysłu co zrobic na obiad :( i do sklepu bym musiala polecieć po coś, bo nic nie ma w domu.
W ogóle to ja tez nie mam się w co ubierać!!! Nie chce ubierać w taka temp. dżinsów na tą moją biedna dupę, więc latam w legginsach, tylko w tunikach deficyt :(. Zaraz wrzucę fotki mojego cuda na odpowiedni wątek.
Buziaki Kochane :*

Kurde, suwak mi nie działa, przecież dzisiaj już tydzień ma... hmmm, muszę zrobić nowy... ehhh

reklama
hej :)

pisanie jedną ręką nie jest łatwe ;)

aenyemnie nic nie bolało, była pewna że to @, ale lekarka stwierdziła że za szybko..lepiej się upewnić...

dziewczyny pomocy !Jak ubrać Stasia na pierwszy spacerek?i na jak długo iść? w Poznaniu 26 stopni...

Do góry