reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

Mitaginka - to od przerywanego snu ;) Sto lat Martynka :) i bądź grzeczna coby Mama odpoczęła ;)
Młoda wypiła pierwszy raz herbatkę rumiankową 20ml, będą z niej ludzie :) i chyba ją te upały męczą, u mnie jeszcze taki meszki gryzące latają

reklama
dżizus mam dość !!!!!!!! Młody non stop wyje i nie schodzi mi dziś z rąk. W ogóle nie chce spać. Nie wiem co w niego wstąpiło... Chyba ta temperatura tak na niego działa....

Część
Podczytuje Was w biegu, ale czasu na odpisanie nie mam.
Po pierwsze najlepszego dla naszych miesięczniaków:-) no i dla reszty okazałych Bobasów najlepszego:-).
Nam zostało jeszcze 7 dni i skończmy całe 2 miechy!!!!.
Ło matko jak ten czas leci.
Nocki mamy dalej różne czasem sobie pomarudzimy tak z 2,5h a potem w dzień odsypiamy co znaczy Wika bo mamusia musi oczywiście robić cos innego: a to spacer a to zakupy - niekoniecznie ciuchowe ;-) a to prasowanie czy pranie lub gotowanie. Mamy tak jak Aenye. Wika zasypia o 21.30 mimo iż kąpie ją po 19tej a potem cyc ok. 2-3 nast.. 5-6 i łaskawie czasem po 6tej zaśnie do 10.30. Później już bywa różnie
Dziś miałyśmy ciężki dzień, obowiązkowe szczepienia. Trudne przeżycie. Wikusia bardzo płakała a ja razem z nią. Taka malutka a już musiała być kłuta domięśniowo. Jakby szczepionki nie mogłyby być wszystkie doustne? Zdecydowaliśmy się z W na szczepionkę 5 In 1 co niestety jest płatne ( u nas 121.50,- przy czym są 3 dawki co 6 tyg) no i jeszcze podjęłam decyzje, że na razie pozwolimy sobie na pneumokoki (ok. 340zł za dawkę) a po 1 roku życia meningokoki.
Szlag by trafił to nasze państwo, że debile mało co refundują.
Wika waży już 4600 wiec niezły mały klocuszek, mimo ulewania ładnie przybiera na wadze gdyby jednak się mocniej ulewała i waga będzie stać w miejscu czeka nas badanie czy nie ma refleksu żołądka.
Co do naszej małej wysypki, na razie mam nic z tym nie robić tylko obserwować gdyby jednak się pogarszało mam przyjść po receptę na maść. Czerwone oczko, co miewa Wikusia, to chyba reakcja na pyłki, a oczko mam przemywać solą fizjologiczną. Kupiłam tez czopki przeciwbólowe gdyby Mała miała gorączkę i obolałe nóżki po szczepieniu, jednego czopka już jej dałam tak profilaktycznie bo była marudna, a i maść altacet tez kupiłam mam smarować nóżki.
Za to ja mam też dziś wizytę u dr. Cipeczki i już się boję. Ost razem czyli 3 tyg temu dostałam leki na szybsze wyczyszczenie macicy i jej zmniejszenie, jeśli nic się nie poprawiło czeka mnie czyszczenie w szpitalu. Mam nadzieję, że już jest ok bo nie plamię tak jak 3 tyg temu.

……… o szlag zafarbowało. Nosz ja pier dziu delikatna błękitna bluzka z białym praniem a mam tylko 30 st. Kurna teraz wszystko do wybielenia. Zaszalałam po wizycie u lekarza i kupiłam sobie błękitna bluzeczkę w lump-pewexie no i turkusową sukienkę ( całość 21.50,-)

……… ok. zmykam Dziewczynki ogarnąć mieszkanie i coś na obiad zrobić a przy okazji wykorzystać czas jak Wika śpi, sama tez musze doprowadzić się do porządku przed wizytą.
U nas chyba z 30 st taki gorąc ze hey, a Mała była w bawełnianym podkoszulku i rampersach a teraz leży w samym bodziaku z krótkim rękawkiem i przykryta jest pielucha tetrową

Trzymajcie się Cioteczki
buziaczkujemy

edit: hahahah juz po wikosiowej drzemce

:

Ostatnia edycja:
Moje dziecie ma 3tyg i nadal pepek ktos jeszcze ma tak dlugo??

A teraz uwaga byla ta pediatra do ktorej jestesmy zapisani w przychodni ogolnie madra babka (przed tem bylismy u innej na prywatnie). Zbadala malego i co gardlo zdrowe osluchowo czysto, krostki tak jak mowilyscie tradzik niemowlecy i samo zejdzie i badz tu madry tamta co innego i ta co innego w dodatku tamta az 4 kontrole sobie za zyczyla kase chciala zedrzec czy jak?? Bylismy na spacerku ciepeko. Noc byla straszna malego meczyl katar i co chwila kwiczal i sie zloscil od 2 budzil sie co chwila musiala tulic calowac i cyca dawac to zasypial. a w dzien kataru prawie brak dziwne to.

Gratulacje dla miesieczniakow i innych rocznicowych.

Maacierzynski zalatwilam dzis. Ale babka myslala ze w ciazy jestem boszeee az taki mam ten brzuch :-(

i co jeszcze zrobilam parking byl zajety a miejsca tyle zeby zawrocic ze glowa boli (wcale) wiec podjechalam pod taki kraweznik i juz na nim zostalalm tarasujac wyjazd z jednej bramy,(myslalam ze bede wyc) patrze jakis warsztat samochodowy pobieglam facet bez problemu przyszedl i tez nie mogl wyjechac cos sie zblokowalo ale otwarl brame i mogl wiecej manewrowac wiec mu sie udalo w tym czasie przyjechal gosciu i czekal na przejazd max 2minuty. Zbesztal mnie rowno z ziema ze kto mi prawko dal ze nie normalna jestem ze polcije wezwie ogolnie pojechal po mnie jak po szmacie, powiedzialam tylko ze nie tak nerwow i troche kultury by mogl okazac i sobie poszlam. Ogolnie to juz sie z domu nie ruszam bo wciaz cos na wywijam tym autem jakby byl maluch to no problem a tu wielki passat kombi :wściekła/y: bo rodzinne auto tlumaczenie mojego M:zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
.......eh dziecię śpi ale jest bardzo marudna i obolała, tak plącze po tych szczepieniach oby tylko noc była znośna

ale mam dziś suwaczek odliczanie do rocznicy :-) same trójki, dobrze że nie szóstki;-) takie szatańskie.
Ok teraz idę ogarnąć siebie bo mieszkanie jako tako a i byle jaki obiad też zrobiony
miłego upalnego

u nas wlasnie byla pielegniarka środowiskowa i zapisala nas na jutro do szpitala bo mlody ma wciaz zolte oczka i problemy z oddechaniem :-( myslalam ze bedzie lepiej ze to sapka, a on mi przestal oddychac w nocy :-( boszzz oby do jutra, jak co to powiedziala ze mam ambulans wzywac... chyba sie pochlastam.... ;-(

asiunia co Ty to piszesz?? czemu nei dzisiaj do szpitala tylko jutro??
Boze takie male dzieciatko..na pewno wszystko bedzie ok!! nie stresuj sie!!

mitaginka sto lat dla Tysi:*
az trudno uwierzyc ze ten czas tak leci... my jutro bedziemy mialy miesiac:)

moja młoda dzisiaj byla dzielna, pierwsze odwiedzinki u kumpeli, ktora urodzila w styczniu (w innym miescie ale mloda w samochodzie jest grzeczna) potem zakupy w tesco.... rajstopek i herbatki laktacyjnej nie kupilam a po to pojechalam!! za to wydalam 3 stowy na inne *******y :angry:

a firma w ktorej pracowalam i w ktorej bede pracowac zaprosila mnie na szkolenie w czerwcu (3dniowe) i co ja zrobie z bejbe?:confused:

i tak zle i tak nie dobrze:(

asiunia co Ty to piszesz?? czemu nei dzisiaj do szpitala tylko jutro??
Boze takie male dzieciatko..na pewno wszystko bedzie ok!! nie stresuj sie!!
bo oddycha i je i rośnie tylko bardzo głosno i ciężko, wogole ciezko to opisac a nie chce wam tu smutkami marudzic.
Jak znowu mu sie przydazy chociaz chwila kiedy przestanie oddychac mamy wezwac karetke, ale mysle ze bedzie dobrze i do jutra damy rade.
Musi byc dobrze, nie przyjmuje innej wersji... Tylko zadaje sobie pytanie dlaczego zbagatelizowali to w szpitalu po urodzeniu i wmawiali mi ze to sluz po porodzie CC??? Dlaczego go nie zbadali wtedy porzadniej? Dlaczego musi sie meczyc juz 4tydzien i dopiero teraz ktos nas bierze powaznie? Czy naprawde musi sie cos zlego stac aby zostac zauwazonym?

asiunia a Madi mial zoltaczke ze ma zolte oczka?
zadna polozna nie zauwazyla wczesniej ze cos jest nie tak? trzymam kciuki zeby powiedzieli Wam jutro cos konkretnego i zeby wszystko bylo w porzdku...
a srodowiskowa nie przychodzi u was w 10dniu?
ja zauwazylam ze te srodowiskowe wiecej zauwazaja niz polozne...fakt ze jak poloznej wydawalo sie ze mlody jest troche zolty to
przychodzily codziennie przez kilka dni...
ja jutro ide do srodowiskowej do przychodni a polozna przychodzi po poludniu do domu...
buziaki dla miesieczniakow :-)
jankesowa ale mialas przygode..wspolczuje tego idioty kierowcy...

reklama
my po wizycie u pediatry
mamy skierowanie na usg jamy brzusznej, konsultację neurologiczną i badanie moczu (JAK TO SIĘ POBIERA?), krwi, cukru itd (oczywiście mimo że lekarka pisała na skierowaniach "pilne" to terminy są raczej dalsze niż bliższe...)
mam też nie jeść niczego, co zawiera mleko i jego pochodne oraz wołowiny i cielęciny, bo może to nietolerancja mleka
czyli praktycznie nic nie mogę jeść- do tej pory opierałam się na mleku: serek wiejski, płatki (a teraz nawet chleb bez masła, gdybym tylko wiedziała, że to na pewno to i eliminacja pomoże)

powiem Wam, że strasznie mi Tysi szkoda, nie umiem jej pomóc
a jak płacze mi non stop którąś już godzinę, to na przemian płaczę i przeklinam i takie błędne koło :( czasem myślę, że może wreszcie ktoś z sąsiadów wezwie policję albo opiekę społeczną i mi ją zabiorą do kogoś, kto jej pomoże i że dzięki temu będzie szczęśliwsza :( jestem taka bezsilna, straszne to...

Do góry