reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

jankesowa moja nie śpi bardzo dużo w ciągu dnia...ŚPI może w sumie z 2 godziny, reszta to niestety konieczność noszenia, bo inaczej ryk :(
godziny, które podałaś nie spania Gracjanka to naprawdę niewiele ;)

U nas to wyglada podobnie. Maluda spi tylko u mnie na rekach, wiec spi tyle ile ja wytrzymam Ja trzymac. Czasem po jedzonku potrafi lezec i sie rozgladac... reszta to niespanie... Za to przesypia nam niemal cale noce...

A Przemciu skończył dziś 1 miesiąc :))))))))))))))))

Gratulacje!! :-)

reklama
hej ho, melduje, ze zyjemy, ale doslownie nie mam kiedy wejsc na bb.. w ogole na nic nie mam czasu, dziecie pochlania, a poza tym ciagle cos do zrobienia jest. i goscie, goscie, goscie.. zawrot glowy istny!

a poza tym malego w nocy cos meczy, nie wiem, w dzien aniol, a w nocy jakies dziwne jazdy; tzn wlasnie ok 4 rano, czasem 3, czasem 5 albo i 6 nawet, wtedy nic nie pomaga, ani cyc, ani smok, ani noszenie, ani przebieranie.. strasznie to meczy, bo kazdy probuje zasnac, i my, i on, i glownie on sie wscieka, bo co zamknie oczy to cos go widac boli, bo sie wybudza z placzem.. echhhh
wczoraj i dzis daje sab simplex, ale jakiejs roznicy nie widze poki co. zobaczymy.

widze, ze wam sie daly "ciotki dobre rady" we znaki.. oj, jak dobrze to znam :-) tzn z pierwszego dziecka, przy drugim sie juz tak nie odzywaly, a teraz, jak ktoras probuje cos powiedziec, to mowie slodko, ze mam wiecej dzieci niz one kiedykolwiek mialy ;-) i zadna nie kontynuuje, hehe.
ale wspolczuje, wiem, jak moze to wnerwiac, ile ja sie naplakalam o to przy Fiole! mowie wam, najlepiej zamknac oczy i uszy, ale wiem, ze to sie nie da ;-) takze z czasem wywojujecie swoje. ale czas...

zaraz ruszam na jakies male zakupki, bo sie wszystko pokonczylo.

a, Maksiowi urodzinki robie w przedszkolu kuzynki ;-) bedzie pani animatorka z wesela, czyli malowanie buziek, balony i duzo gosci :-) mam nadzieje, ze Maksio bedzie szczesliwy :-) bo bidulek ostantio z niego :-( ciagle taki maly przytulak i zazdrosnik, no :-(

kurka, ja wyrychtowana, posprzatane, obiad jest, a dziecko jak na zlosc zasnelo i zal budzic :-(
i w ogole nie wiem, jak toto ubrac. niby gorac panuje, ale cos mu trza ubrac, tylko co!? jak bedzie w foteliku i w aucie, potem w firmie i w sklepie? co ubrac? no?

Kacper czasem śpi w dzień a czasem nie. Jak się prześpi to zasypia ok 20/20;30 a jak nie śpi to zasypia od razu po kąpieli czyli o 19;30.

Morigan nie podziwiaj bo i nie ma czego. Ja na Kacpra krzyczę i w tyłek dostaje jak już przekroczy wszystkie możliwe granice... aczkolwiek na niego nic nie działa....ani po dobroci ani po złości i tak robi swoje i wszystko ma w d... Raczej u niego wygląda to tak że ja i tak zrobię swoje albo będzie jeszcze gorzej....Czami zachowuje się idealnie ale momentami mam wrażeni jakby go coś opętało. Krzyczy rzuca się, płacze, bije, rzuca czym popadnie. Po prostu masakra....
Jakbym o swoim synu czytala normalnie... Ja nie wiem co ja robie zle ze on sie tak zachowuje momentami...
Dzis przyszla pielegniarka zrobic taki a'la bilans 2latka i oczywiscie mlody nie wiem czy zawstydzony, czy to fakt ze jej nie rozumial, zaczal krzyczec "nieeeeeee!!!" ze nie przyjdzie, albo przyszedl do mnie zawstydzony i zamiast sie przytulic (bo tak mi sie wydaje zawstydzone dziecko robi) to on zaczal mnie kopac i popychac:dry: chyba chodzilo mu o to zebym ja wyprosila:confused: nie wiem poprostu czasami go nie kumam no masakra....:no:
a i ona mi powiedziala ze Josh za duzo w dzien spi i ma byc to max godzinka dla jego wieku lub wcale:sorry2: ze po 3cich urodzinach dzieci nie spia w dzien:blink:
a moi chlopacy to po swoim ojcu chyba takie spiochy:dry:

dzis maly tez mi daje do wiwatu bo wogole nie spi i wciaz marudzi, a ja nie wiem o co loto. Nachetniej na raczkachby byl:baffled: moze to przez chuste co?:no:

aaaa marma WSZYSTKIEGO NAJ NAJ z okazji MiesiĘcznicy :-D:-D:-D

hahah teściowe! no ja to mam spokój. moj amieszka 5 min.samochodem, pol godz na nogach a moje dziecko widziala raz przez 5 min i ma to wszystko w d... :) no i luzzzzz łaski bzy!

małż....hmm no spoko, raz go kocham raz nienawidzę i on chyba też tak ma...

bylam u lekarzal! MLODA WAŻY 4850 g :-D normalnie!! super:) pucuś malutki. zasmoczkowalam ją! jak M sie ucieszyl ze sie na smoczka zdecydowalam. mielismy w domu aventa-dostalismy za free w jakiejs paczce, ale ja bym chciala TT kupic, ciekawe czy przyjmie.... zobaczymy...
teraz śpi w ogrodzie... wczoraj też 4 godz.

shannonka kciukasy
aenye no ja tez sie dzisiaj zastanawialam jak ubrac dziecko... w aucie cieplo, na polku wietrznie...

ktos tam kiedys pisal o klimie...ja uzywam w samochodzie.
lepsze to niz spocone dziecko potem jak wyjdzie z auta na wiatr, albo jezscze gorzej otwarte okno... nie daje of course na 15 stopni ale 19st.mam ustawione i przy chlopakach od zawsze uzywam w aucie i jest ok. wazne zeby roznica temp na zewnatrz i wewnatrz nei byla zbyt duza no i odgrzybianie i czyszczenie klimy obowiazkowo co wiosne:)

no i dodatkowy kg spadł, teraz 61 zaraz śmigam suwaczek przesunąć:-D

pandora ja moją uczę wózka. jak zaśnie i ją włożę to czasem pośpi już potem 3 godz. ale tak zebym połozyła i lezala to nawet bujanie nie pomaga...ale sie nauczy, Mlody tez musial sei nauczyc...
wiecie co, mloda od 2 czy 3 dni na cycu non stop wisiala dzien i noc! a dzisiaj mniej od rana i cycki mi roznosi...tak swedzi w srodku:-D i nareszcie twarde bo caly czas jakby puste byly, ale mleko lecialo wiec sie nie martwilam...

no i zamowilismy LEFAXIN u kumpla co do austrii jezdzi:) to taki sab simplex, przy Nikosiu podzialal rewelacyjnie:-D ale kolki mloda ma z zapowietrzania sie, bo ma katar i jak pije z piersi to powietrze lyka buzinką... jak spokojnie pije to nie ma problemu...

dobra tyle ode mnie.
buziak i milego dzionka...

edit;marma sto lat z okazji miesiecznicy:-D
asiunia a w książce o spaniu co to od hatorskiej mailem dostalam jest napisane ze do 5go roku zycia powinna byc drzemka, chocby pol godz!! i badz tu czlowiek madry

zasmoczkowalam ją! jak M sie ucieszyl ze sie na smoczka zdecydowalam. mielismy w domu aventa-dostalismy za free w jakiejs paczce, ale ja bym chciala TT kupic, ciekawe czy przyjmie.... zobaczymy...
teraz śpi w ogrodzie... wczoraj też 4 godz.

pandora ja moją uczę wózka. jak zaśnie i ją włożę to czasem pośpi już potem 3 godz. ale tak zebym połozyła i lezala to nawet bujanie nie pomaga...ale sie nauczy, Mlody tez musial sei nauczyc...
wiecie co, mloda od 2 czy 3 dni na cycu non stop wisiala dzien i noc! a dzisiaj mniej od rana i cycki mi roznosi...tak swedzi w srodku:-D i nareszcie twarde bo caly czas jakby puste byly, ale mleko lecialo wiec sie nie martwilam...

no i zamowilismy LEFAXIN u kumpla co do austrii jezdzi:) to taki sab simplex, przy Nikosiu podzialal rewelacyjnie:-D ale kolki mloda ma z zapowietrzania sie, bo ma katar i jak pije z piersi to powietrze lyka buzinką... jak spokojnie pije to nie ma problemu...

ja zasmoczkowałam tydzień temu bo przy bólach brzuszka mały zaczął wisieć na cycku- brodawka mocno zassana+wyginanie w różne strony= w niedługiej przyszłości cycki jak u rdzennych afrykanek:szok:

a w wózku to Antek przesypiał i 3 h ale od tygodnia coś mu się odmieniło, owszem 3 h prześpi ba prześpi i 4h ale tylko przy nieustającej szybkiej jeździe po bruku:-D dupka wytrzęsiona to Antek szczęśliwy:-D a u nas jak nazłość same asfalty:-D

wrocilam z mega spacerku. :-)
przed 11 mama zadzwonila zebym do Niej do sopotu zjechala, ubralam sie, dziecko i sie umalowalam w 15 min ( normalnie szok) i pojechalysmy, ale super cieplutko. Moje dziecie prawie nie ubrana tzn spioszki i bluza i zupelnie niczym nie przukryta a i tak wydawalo mi sie ze Jej goraco.
Marma- wszystkiego naj :-)

mitaginko te godziny co podalam to byly z dzis do poludnia wieczorem nie spi 2,5 h i nie wie czego chce:dry:
pandora rozsmieszyl;as mnie z tym afrykankami ja tez tak bede wygladac bo mojemu tego smoka nie idzie zapakowaci tak woli cyc w takim momencie :sorry2:
morgaine moj w wozku spal po 3h a teraz 1h i wsio na temat :baffled: i w lozeczku tez 1h spi nic dluzej ...
aenye kurcze ja czytalam ze jednemu dziecku sab simplex pomaga a innemu inny specyfik ja mialam 2 dni spokoj a wczoraj znowu jazda przez 2,5 h wiec juz sama nie wiem...:sorry2: maly klopski :tak:
dranissimo aaa to dobrze ze chociaz w nocy spi u nas raz tak raz tak ale pewnie kiedys sie unormuje

Moje dziecko za to godzinami moze lezec na przewijaki lezy patrzy i sie smieje, moze miec histerie poloze go na przewijak cisza magia jakas czy co ?? wisi tam obrazek aniola stroza i non stopa na ten obrazek patrzy.

Dzis jedziemy do kontroli oby bylo lepiej kciuki dziewczyny.

jankesowa- moja tez uwielbia przewijak, lozeczko z przewijakiem stoi kolo szafy z lustrem i moze godzine lezec i sie gapic w lustro ( w koncu to kobieta :) ), czasami jak juz sily nie mam to siadam obok przewijaka a ona na nim

morgaine, ale masz klopsika! to ile ona przybrala w 4tyg - 1,5kg, nie!? jacie :szok: :-) super! znaczy ze masz super pokarm :-) moj, chociaz wiekszy sie urodzil i mniej wiecej w tym samym czasie tylko 1kg ;-) a chlopak! ale moje chlopiatka rowno 1kg mieli na plusie zawsze na pierwszej wizycie, wiec i Felo nie odstaje :-)

u nas juz lepiej, przynajmniej poki co. mlody zasnal ok 12.30 i spi do tej pory, tzn budzil sie dwa razy na jedzenie i wsio ;-) spokojnie zrobilam zakupki, obiad i fajnie :-) moze nawet zdaze sie przebrac w dres :rolleyes:

a ja w koncu ubralam mlodego w cienkie body z dlugim, bluzke t-shirt z krotkim rekawkiem, spodenki bawelniane i czapeczke, mialam jeszcze bluze, ale zdjelam zaraz. upal niesamowity.

morgaine, a i gdzies pisalas, ze nie masz rajstopek dla malej, ze nie robia - a owszem, robia ;-) ja mam 4 pary i je ubieram jak idziemy na spacer pod spodnie (moj kombinezon jest za gruby). no ale dzis nawet rajstopki niepotrzebne.

reklama
Helllooooouuuu Kochane Kwietnióweczki :-D.
Wróciliśmy dzisiaj do domku. Wreeeeeszcie!!!!!! Myślałam, że wycałuję dzisiaj tego lekarza, który powiedział, że wychodzimy :-). Oprócz żółtaczki o której wiecie przypałętała się nam infekcja i podawali antybiotyk. Staliśmy się już stałym wyposażeniem szpitala prawie ;-). Tymek jest calusieńki pokłuty. Non stop Mu pękały żyłki od tych zasranych motylków. Ale powiem Wam, że jest małym i kochanym aniołkiem. Jestem w nim tak zakochana, że może ze mną robić co tylko mu się podoba :tak:.
Poród był jednak największym z możliwych koszmarów. Nie opiszę na odp. wątku bo nie chce do tego wracać. Powiem tylko jedno: Tymek bankowo zostanie jedynakiem!!! Ja niestety nadal nie mogę siadać i nie wiem kiedy się to poprawi :-(, ale w sumie nieważne, wazne, że mam swojego Szkraba wreszcie w domku - zdrowego!!!! :-) Małego Wielkoluda :-D.
Buziakujemy Was mocno na powitanie :*

Do góry