reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

czyli kupki sa w porzadku, u nas tez musztardowa jajecznica ;-)

kurcze, tak czytam i zgadzam sie z asiunia, jak tak mocno placze to moim zdaniem cos jej dolega, moze wlasnie kolki?.. tez sprobowalabym z kropelkami. raczej nie sadze, zeby to bylo cos wiecej, pewnie wlasnie dieta, nietolerancja laktozy, lub 'zwykle' kolki.
ale w sumie jankesowa tez ma racje, jak ja jestem nerwowa (np wnerwie sie na starszakow, albo spiesze sie do wyjscia i robie wszystko nerwowo, szybko) to maly tez wyje wnieboglosy. kurcze, moze jakbys popila meliske, mitaginko? sprobuj. a i dla dzieci sa takie herbatki z melisa, nie wiem tylko od ktorego miesiaca.

u nas szal przedweselny, codziennie zakupy, ciagle czegos brakuje. wczoraj pkole zamkniete i caly dzien z trojka sama bylam, a mialam cala liste zakupow do zrobienia, i to takich jak buty dla chlopcow, krawat dla D, dla siebie spinki i inne dodatki do sukienki... i dzieki Bogu za place zabaw, moglam dzieci zostawic, tzn starszaki ;-) i spokojnie wsio ogarnelam! i sama z nimi w knajpce usiadlam na obiad, ja karmilam Felcia, bo wyl z glodu ;-) a chlopakom dalam po pieniazku i zamowili sobie sami przy barze (frytki i nalesniki), no dumna bylam z nich i z siebie jak paw. grzecznie zjedli.
ale w domu okazalo sie, ze Fiol ma biegunke (w sumie 3 kible zaliczyl w galerii, ale jakos zbagatelizowalam), a Maks goraczke 38 :angry: no jak na zlosc. ale dzis ok, Masiowi troche z nosa leci, ale siedzimy caly dzien w domu i moze do jutra sie wykuruja troche.. bo jutro to wesele juz ;-)

buziaki!

reklama
ayene dzielna baba z Ciebie:-) u nas lenistwo póki co..malutka się przebudza,więc cycuś, może i butelka i na imieniny do mamy choć na chwilę
wczoraj byliśmy u znajomych (mają 7 tyg starszego smyka) no i malutka całe popołudnie nie spała, troszeczkę podjadała,ale była juz tak zmęczona,że nie chciała ani cycka ani butelki...wróciliśmy do domku, kąpanko normalne i myślę sobie zaraz zje mi cycka w całości!:-D a ona nie..pociumkała chwilę i zasnęła, no to ja znowu myślę...że szybko wstanie,więc się nie prześpie nic , to że może ją w łóżku nawet naszym zostawie, skoro pewnie obudzi się zanim ja pójdę spać...a ona..w naszym łóżku z nami spała tak do 4:-)a ja wyspana że hej:)

AAAAAAaaaaaaaa moje dzieci sprawdzaja moja cirpliwosc, która juz sie prawie wyczerpala!!!!!!

To na tyle na razie, przeslijie mi odrobine energii bo nie wiem co im zrobie.

jola przeslalabym energie ale nie mam:( spac mi sie chce.
szukam chusty w necie...

mitaginka jaką kupilas? elastyczna czy tkana? jakiej firmy?

ja chyba wezme hoppediz tkaną, zastanawiam sei tez nad ultralekka ale nie ma opinii na jej temat i chyba nie bede ryzykowac.
w trzeci poniedzialek miesiaca jest tez spotkanie klubu kangura w moim miescie wiec sie wybieram....

morgaine kupiłam elastyczną hoppediz (z tego linku, co wklejała marma)
jola mi też dziś brakuje energii, spać mi się chce, ciało mam jakieś ociężałe, bezwładne. Ale przesyłam Ci, ile tylko mogę dobrych fluidów :*

MOrgaine nie wiem czy czytalas temat tu na bb o chustach i tam polecaja tkana bo na dluzej sluzy, ze niby elastyczna do 9kg sie sprawdza i na poczatek.
Ja zdecydowalam sie pomimo wszystko na elastyczna zeby dojsc do wprawy i wtedy kupie sobie porzadną tkaną jak mi sie spodoba, bo moze sie okazac ze dziecie nie bedzie lubilo a wtedy szkoda mi kasy...

u nas nie ma klubow kangura - chyba wszystkie murzynki by takowy wyśmiały ;-) kiedys widzialam jak jedna w turbanie niemowle na plecy sobie zarzucila owinela czyms reczniko-podobnym (centralnie na bank to chusta nie byla - to musial byc ich wynalazek jakis), 3 sekundy i smigala dalej z siatami. To bylo krotko po przyjezdzie do UK, wiec podwojny szok przezylm ;-)

wogole u nas nie kojaze zeby biale kobiety nosily dzieci w chustach (jedna pamietam, ale to zakrecona rodzina co zyje w16wieku - serio ubrani na tamte czasy i dzieci i oni). Bede nowością ;-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
tak asiunia, czytalam tamtem watek o chustach, w ktorym tez sie wypowiedzialas;-) nas kwietniówek wszedzie pelno!!:-D

no i wlasnie ja myslalam ze elastyczna lepsza na lato, a to sie okazuje ze jakies trzy warstwy itd, wiec kupuje tkaną. wypiorę 3 razy i sie naucze....kumpela wczoraj u znajomych miala tkana wlasnie, dziecie dwumiesieczne, od miesiaca stosuje chuste i jakos umie wiec ja chyba tez sie naucze...dwie kumpele mam chustowe wiec ma mnie kto uczyc:-D
a murzynow u mnei w miescie moze 5ciu widzialam wiec nikt nie wysmieje naszego klubu kangura hahahah:-D

no z tymi 3 warstwami to prawda ale ja przynajmniej bede czuc sie bezpiecznie, pozatym widzialam ze wiazania na tkanych tez opatulaja min 2 warstwy dla noworodka wiec co za roznica ;-) ale jak masz sianko i ci nie szkoda to WHY NOT? ;-) :-D

aneyeno wlasnie ja mojego nie uspokoje jak sama jestem nerwowa, musze najpierw sie opanowac i oddychac spokojnie wtedy maly wraca do normy

U nas pobudki o 24,3,5,7 juz trzeci dzien z rzedu wiec cos sie normuje, chlopca mam grzecznego narzekac nie powinnam.

Podajecie dziewczyny witamine d3 i k ? ja od jutra zamierzam ale nastraszyli mnie z bolem brzucha itp to prawda??

reklama
Wiecie co jak jest ciepło to młodego wiążę tylko w jedną warstwę i nie ma problemu a jak zimno to wszystko podwójnie. Wszystko zależy jak ułożysz wiązanie.

mitaginka przejdź się z małą do lekarza. może pomoże dobrać mleko albo coś doradzi. Jak dla mnie to też coś nie tak z małą a to ż brałaś fenka i miałaś ciężką ciąże to o niczym nie świadczy. Ja brałam fenka znacznie dłużej od ciebie i w większych dawkach a aż takich przebojów nie mam z małym. Owszem jest straszna przylepa i tylko cycek i wszyscy poza mamą są be ale takich płaczów poza bolącym brzuszkiem nie ma. po sam siple przechodzi i mały spokojnie śpi pod warunkiem że jest na moich rękach albo leże przy nim. Wyjątkiem jest jak zapada w głęboki sen to śpi jak zabity i beze mnie.

Co za beznadziejna paskudna pogoda! a myślałam że sobie pospaceruje i pójdę na koncert kultu bo w mojej mieścinie dziś dają koncert za free. Trzeba w końcu dzieci edukować muzycznie od małego :p no ale przy 0 stopniach i w śniegu wygłupiać się nie będę...

Do góry