reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2011

Witam,
mam problem około 2 tygodnie temu złapało mnie przeziębienie byłam u lekarza dostałam syrop dla dzieci i wapno na wzmocnienie. Powoli wracałąm do normy ale został mi katar który nie pozwala mi normalnie funkcjonowac. Jednak nie to mnie najbardziej martwi mam bardzo niską temperaturę w ciągu dnia ok 35,5 C. Czy nie jest on niebezpieczna dla maleństwa???

Do tej pory od początku ciąży nie brałam żadnych lekarstw prócz tych przepisanych przez lekarza i chcę aby tak zostało.

Pozdrawiam

reklama
Jestem przerażona, zaczynam panikować tak się boję tego USG, że aż mnie cały brzuchol boli. Chyba umrę z tego strachu, jeszcze całe 6 godzin do badania L

Tak bardzo wam zazdroszczę, że Wy macie już pewność ze swoimi dzidziami. Towarzystwo też nie bardzo mi dopisuje, bo dwie moje koleżanki dopiero co poroniły.

Marzę, aby zobaczyć dzidzie machającą rączkami i nóżkami i usłyszeć już normalnie bijące serduszko.

Cześć wszystkim, powiedzcie mi proszę czy zobaczę na USG już konkretną dzidzie, czy tylko taką fasolkę? Jestem w 11tygodniu i 1 dniu ciąży.

Jasne że widać dzidziusia :-) jak już pisałam wczoraj na usg widziałam mojego dzidzika w całej okazałości, nózki rozprostowywał sobie i machał a rączki do buźki - świetny widok, wzruszający wręcz:tak: Też jestem aneczka85 w 11 tyg. Na kiedy wypada Twój termin?

Wirus opryszczki naszczęście jeszcze mnie nie dopadł, mężula od czasu do czasu się z nią męczy ale jeszcze nie udało mu się mnie zarazić

POzdrawiam wszystkie :blink:

Hej
Ja tylko na chwilkę... Chcę Wam powiedzieć, że na prenatalnych wszystko wyszło bardzo dobrze. W Szczecinie mają zajefajny sprzęt, a lekarz naprawdę specjalista i do tego niezwykle rozmowny, sympatyczny człowiek. Jestem bardzo zadowolona z tej wizyty. Mam bardzo skrupulatny i szczegółowy opis USG na kilku kartkach z 24 zdjęciami mojego maluszka. Dowiedziałam się, oprócz najważniejszego, że dzidzia zdrowa także tego, że między nóżkami owej dzidzi dynda coś, czego nie da się z niczym innym pomylić, czyli... ,że to chłopak.
A teraz Was przepraszam, moja Hania stoi z wiadrem ksiązek... będziemy czytać:-)
Buziaczki dla wszystkich kwietniówek. Ps. Dziękuję za kciukasy.

Madziarkas - ja mam termin wg lekarza na 20.04.2011 a według takiego kółka z tygodniami na 19.04.2011. Może na święta wrócę z robaczkiem do domu :-)

Jejciu, całkiem prawdopodobne że będziemy razem rodzić :tak:
Też mam termin na 19-go wg obliczeń lekarki, wg usg wychodzi na 12-go...
Ja sama nie dojdę dokładnie kiedy dzidzik powstał :) bo nasz urlopik minął pod hasłem MISJA :-D - codziennie męczyłam mężulinę. Tak więc pozostaje mi słuchać uważnie lekarza

AguHan- super ze synek zdrowy
oj jak ja bym chciala synka. Jezeli to prawda ze to zalezy od dnia zaplodnienia to bedzie chlopiec :), a jezeli dziedziczne to pol na pol, u mojego Marka sami chlopcy u mnie same dziewczyny.
Ja w przeciwienstwie do Was dokladnie wiem kiedy doszlo do zaplodnienia :), miesiac wczesniej codziennie sie staralismy i nic nie wyszlo wiec sobie odpuscilismy i dokladnie wg opisu USG do zaplodnienia doszlo spontanicznie. Moja gin prawie spadla ze stolka jak to przeczytala u Was w opisie tez jest takie cos?

Ostatnia edycja:
reklama
Właśnie oglądałam w telewizji program o kobietach które nie zorientowały się że są ciąży gdy nagle zaczęły rodzić. Normalnie szok. Jakoś ja sobie tego nie wyobrażam :szok:

Do góry