reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2011

hej dziewczyny.
Dawno mnie tutaj nie było, ale miałam pewne zawirowania.
Dodatkowo dzisiaj wyskoczyła mi OPRYSZCZKA !! na ustach. Już jest bąbel ogromny !!!
Dziewczyny co można stosować, a co nie ? Bo ja już głupieję od tego.
I czy trzeba lecieć do ginekologa aby to konsultować? Słyszałam, ze SOLON mogą spokojnie stosować kobiety w ciąży.
A hascovir ?

Dodam, że opryszczkę miałam już kilka lat temu, wiec to nie jest nowość. Ale nie wiem jak to się ma do ciąży.
A dziś rano spuchło mi pół wargi :( Nie wiem czy nie powinnam iść do lekarza ale jeśli już to do ginekologa czy dermatologa? :(

Wiecie coś na ten temat ?

Nati - strasznie współczuję z powodu Twojego dzidzia, ale tak jak piszesz, teraz jest już aniołkiem. Dobrze, ze drugi dzidziuś jest zdrowy. Tulę mocno!! Dbaj o siebie i kruszynkę :)

Fisia - witaj : )

Cucumber - najważniejsze że wszytsko dobrze z dzidzią!! Miałaś niezłe przeżycia. Dbaj o siebie o dzidzię :)

Krakowianka - cieszę się, że wszystko z dzieckiem jest w porządku !! Tak się martwiłaś, co jest chyba naturlane, ale najważniejsze, że wsyztsko jest dobrze. Oby tak dalej :)

Marma - super, że się na weselu dobrze bawiłaś, to chyba najważniejsze :) Mam nadzieję, że uruchomią Ci ten kierunek :)

anawoj - NAjważniejsze, że Twojemu męzowi nic się nie stało - to jest najważniejsze. Postaraj się nie stresować, maluszek nie byłby z tego zadowolony. Fajnie, że masz kotka :) Ja chciałam zawsze kotka mieć, ale mój małż kotów nie lubi niestety :(

Gosik - cieszę się, że z małym wsyztsko ok :) A lekarzami się nie przejmuj, dobrze wiesz że są różni ;)

meriderka - cieszę się, że badanie dobrze Ci wyszło ; )

madziarkas - fajnie widzieć swoje dziecię, prawda? cieszę się że wszytsko jest w porządku, byle tak dalej : )

Ostatnia edycja:
reklama
cześć. u mnie ponuro, deszczowo i pochmurnie
Paweł jeszcze W Dusznikach, spał w hotelu i czeka na lawetę. nasz znajomy jedzie po niego, zawsze to taniej niż pomoc drogowa.
Pewnie na 21-22 dojedzie. Ja miałam przeraźliwie ciężką noc, zamknęłam się w sypialni i nawet do toalety nie chodziłam, tylko czekałam do rana, bo miałam wrażenie, że ktoś mi się może włamać. dodatkowo budziłam się co godzina i myślałam o Pawle. o 6 Jaś zrobił pobudkę, a teraz oczy same mi się zamykają

pozdrawiam Was dziewczyny i dzięki za wsparcie
gdzie podziewa się Joll???

witam z rana.
U nas w koncu przestalo padac.
Anawoj- widze ze wyobraznia robi swoje,moze kupcie sobie obronnego psa?- bedzie spal pod lub w lozku i bedziesz czula sie bezpieczniej. Apropo psa wstalam w nocy do kibelka a jak wrocilam to maz, pies i 2 koty w lozku i nie mialam miejsca, przez chwile nawet chcialam do corki spac ale w koncu wywalilam psa.

Czy od luteiny moze bolec brzuch? biore od 2 dni i mam wrazenie ze mnie od niej brzuch boli.

co do konfliku ja mam odwrotnie tzn ja mam rh+ maz rh- wiec nie mam konfliktu, wydaje mi sie ze Anawoj to najlepiej wytlumaczyla
no wlasnie co sie dzieje z joll?

Ostatnia edycja:
hej dziewczyny.
Dawno mnie tutaj nie było, ale miałam pewne zawirowania.
Dodatkowo dzisiaj wyskoczyła mi OPRYSZCZKA !! na ustach. Już jest bąbel ogromny !!!
Dziewczyny co można stosować, a co nie ? Bo ja już głupieję od tego.
I czy trzeba lecieć do ginekologa aby to konsultować? Słyszałam, ze SOLON mogą spokojnie stosować kobiety w ciąży.
A hascovir ?

Dodam, że opryszczkę miałam już kilka lat temu, wiec to nie jest nowość. Ale nie wiem jak to się ma do ciąży.
A dziś rano spuchło mi pół wargi :( Nie wiem czy nie powinnam iść do lekarza ale jeśli już to do ginekologa czy dermatologa? :(

Wiecie coś na ten temat ?

Opryszczka wargowa to infekcja miejscowa i nei zagraża w żadnym stopniu dziecku (wywołuje ją inny typ wirusa niż opryszczkę narządów płciowych, która bywa niebezpueczna).U mnie sprawdzają sie plasterki Compeed, zapobiegają powiększaniu zmiany, nie oszukujmy się jak już miałas bąbel to za późno, kolejne etapy jak sączenie i strupek zawsze nadejdą, chodzi o to żeby się nie robiła większa ani nie rozsiała w inne miejsce twarzy i w miarę szybko podsychała.Nie wiem co to Solon ale generalnie ogólne leki przeciwwirusowe sa przeciwwskazane (choć jak są niebezpieczne sytuacje to się je stosuje ale Twoja do nich nie należy) a miejscowe niby teoretycznie też bo nie mają badań na kobietach w ciąży ale w praktyce taka minimalna ilość nie powinna się nawet wchłonąć a jakby nawet to jest naprawdę niewielka.

Anawoj, trzymaj się, jak mąż wróci od razu stres powinien trochę opaść i odetchniesz, miejmy nadzieję że się szybko uporacie z tą sprawą.

dziewczyny, mam wielką prośbę
to już ostatnie dni konkursu VOXu. poklikajcie, żeby Ania mogła dostać meble dla dzieciaczka. Jakiś chłopak ostro ją goni, aż dziwne, bo wczoraj przybyło mu nagle kilka tysięcy głosów, a Polusia zbierała przez cały miesiąc stopniowo

TWOJE PUDEŁKO
dziękuję!!

Anawoj - to normalne, że się niepokoisz. Jak mojemu męzowi się zepsuło auto 300 km od domu też nie spałam całą noc. Wiem jak to jest, więc trzymaj się dziewczyno i wyłącz wyobraźnię, ona jest złym doradcą. A mąż wróci do Ciebie i będzie już wszytsko dobrze :) I będziemy klikać : )

natasza - własnie SOLON jest jedynym specyfikiem, który może być stosowany w ciąży, reszta ma masę przeciowwskazań. Pocieram też czosnkiem co godzinę, od środka herbata z cytryną i miodem żeby dostarczyć witaminę C. Dziś już nie ma miejsca u dermatologa, ale jeśli do jutra nie będzie poprawy to będe musiała się udać, bo najbardziej martwi mnie ta spuchnięta warga :(

nati - możliwe, że od luteiny boli Cię brzuch, moją koleżankę też bolał chyba kilka dni a potem już przeszło.

Anawoj dobrze, że poza rozbitym autem nic złego się nie stało. A Twoje strach dobrze rozumiem, jak mój musiał wyjechać na dwa tygodnie, to myślałam, że zwariuję ze strachu. Prosiłam mamę, żeby przychodziła do mnie spać. Psów nie lubię, a w łóżku na pewno bym zwierzaka nie zdzierżyła.
Co do konfliktu, to ja miałam zastrzyki z antyglubuliny podawane po poronieniu i po urodzeniu Hani. Też mi tłumaczyli, że w pierwszej ciąży to nie ma znaczenia, dopiero przy kolejnych. Tylko u mnie to jest śmiesznie, bo nie wiadomo do końca, jaką mam grupę krwi. Zrobiłam już kilka razy badanie i wychodzi pół na pół - raz Rh+, raz RH- (z lekka przewagą +). Więc te zastrzyki to tak trochę na zapas. Z tersztą teraz robienie tych zastrzyków to standard. Kiedyś było inaczej - moja mama straciła drugą ciążę przez konflikt.
A swoja drogą, dzięki Anawoj za wyjaśnienie. W końcu wiem jak to działa.

reklama
dzikuska, daj linka do Solonu,ok?
Compeed jest tylko opatrunkiem hydrokoloidowym i nie ma substancji czynnej więc też jest bezpieczny.Obrzęk wargi to normalne, w ciąży ukrwienie jest silniejsze i silniej sie wyraża zapalenie.A wiadomo,że przy walce z wirusem to zapalenie się pojawi.To miejscowe, przyłóż lód i jutro będzie już lepiej [Cechy zapalenia to rubor(zaczerwienienie) , tumor(obrzęk), dolor(ból), calor(ucieplenie), functio laesa(upośledzenei funkcji) -masz ich wiekszość)

Do góry