reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2011

Uff, wreszcie chwilka na bb. Moja Mała ma od dwóch dni katar i ledwo żyjemy z mężem, bo nie śpimy w nocy. Przy odciąganiu Fridą wydziera się strasznie aż mi ciarki przechodzą. Dzisiaj sam mąż święcił koszyczek a ja z ryczącą Gabą siedziałam.

Chciałam Wam wszystkim życzyć spokojnych, zdrowych Świąt Wielkanocnych, grzecznych maluszków tych poza brzuszkami i tych, które jeszcze w brzuszkach siedzą :)

reklama
Witajcie :-)

Zając skrył się wśród pisanek,
wdzięcznie porusza wąsikami,
tak jakby chciał powiedzieć:
Te Święta spędzę z Wami.

Te zajączki to nasze maleństwa które spędzają z nami te święta, niektóre jeszcze w brzuszkach ale mimo to już świętują :)
Życzę Wam wszystkim dużo zdrowia, radości ze wspólnie spedzonych chwil i spełnienia wszystkich najskrytszych nawet marzeń :) rozpakowanym Mamuśkom radości z macierzyństwa a nierozpakowanym, szybkiego i bezbolesnego porodu i szczęsliwego powitania maluszków na świecie :)

Zuzanna współczuję, ważne że masz to już za sobą i szczęśliwie spedzasz czas z Melcią :)

Wilmek trzymam kciuki zacisnięte, oby poszło szybko i bezboleśnie :) czekam na wieści :)

Shanonka fajnie, że wszystko dobrze :)

My juz po święceniu rodzinnie z Adriankiem, chyba ksiądz go dobrze pokropił, bo po spacerku spał jeszcze prawie godzinę w wózku na balkonie, co nigdy sie jeszcze nie zdarzyło, bo zawsze po tym jak wózek stanął mały sie zaczynał budzić, a dzisiaj śpi grzecznie :)

asiunia ile dałaś tych kropli?
zaczelismy od 8miu, bo na opakowaniu jest napisane ze podaje sie 15 albo przed karmieniem na lyzeczce (tak dawalam Joshowi jak karmilam cycem) albo do butelki. Wiec dalam 8 potem 10, az wczoraj zapytalam poloznej czy to mozna stosowac te wszystkie srodki na kolke u takiego maluszka i powiedziala ze jak najbardziej bo to dla nich stworzone, wiec wczoraj dalam pelne 15 i wieczorem ani jednego placzu nie bylo :-D

Cześć dziewczyny!
Melduję że od wczorajszego wieczoru jesteśmy w domciu. Ja walczę o pokarm bo mam mało, Julian przez to niespokojny...jak go dokarmiam (a po kilku godzinach walki nie mam już siły) to mi się pręży... teraz śpi ;-) ja też się wyspałam ;-) Pozdrawiam.

P.S. Jeszcze miałam zapytać: dziewczyny po łyżeczkowaniu jak długo krwawiłyście? bo u mnie mi się coś skąpo wydaje...i głowa mnie boli...

Ostatnia edycja:
P.S. Jeszcze miałam zapytać: dziewczyny po łyżeczkowaniu jak długo krwawiłyście? bo u mnie mi się coś skąpo wydaje...i głowa mnie boli...
ja krwawilam 4-5 dni potem 1 dzien przerwy i znowu mocno krwawie i to "normalna" krwia jak w @. mialam dosc mocne i bolesne lyzeczkowanie ale jak przyjdzie polozna to sie spytam o to krwawienie bo mi sie nie podoba. Glowa mnie bolala dzien po przyjsciu ze szpitala.
pozatym mam teraz calkowicie odparzona .... i smaruje sie sudocremem bo inaczej zwijam sie z bolu

ja krwawilam 4-5 dni potem 1 dzien przerwy i znowu mocno krwawie i to "normalna" krwia jak w @. mialam dosc mocne i bolesne lyzeczkowanie ale jak przyjdzie polozna to sie spytam o to krwawienie bo mi sie nie podoba. Glowa mnie bolala dzien po przyjsciu ze szpitala.
pozatym mam teraz calkowicie odparzona .... i smaruje sie sudocremem bo inaczej zwijam sie z bolu
a jakich uzywasz podpasek? Bo moze to ich winna ze jestes odpazona?

ja tez musze zapytac jutro o to krwawienie bo chyba po 5 dniach mi sie prawie skonczylo ze wkladki by wystarczyly, a teraz znow ze mnie leci jakbym dopiero okres zaczela... nie wiem o co kaman?...

Wpadłam się z Wami przywitać i ....
Zobacz załącznik 348422 Wesołych Świąt życzyć
Aby mazurki na Waszym świątecznym stole
koncertowały tak słodko, jak co roku, aby zajączki
wielkanocne nie skąpiły Wam podarków,
a dobry Bóg swojej łaski. Wesołego Alleluja!

wszystkiego dobrego dla rozpakowanych i nie rozpakowanych Mamuś życzymy Herbatita z rodzinką

witam mamusie i brzuchatki. Jakoś ciężko mi włączyć kompa bo nie mogę się jeszcze przestawić. My już od poniedziałku w domu po piątkowym przypadkowym porodzie :) Wszystko działo się tak szybko,że nie zdążyłam sie przestraszyć. Jak sie ogarnę to będę częściej zaglądać. Tata po świętach będzie z nami więc trochę mi pomoże. ZDROWYCH I POGODNYCH ŚWIĄT WIELKIEJ NOCY życzą ZAJĄCZKI

Ostatnia edycja:
hej kochane! przede wszystkim zycze Wam cudownych Swiat! prawdziwie rodzinnej i przyjemnej atmosfery, wypoczynku, smakolykow i wszystkiego, czego same byscie chcialy :-) nierozpakowanym - rozpakowania zajaczka, a rozpakowanym - grzecznych zajaczkow spioszkow!

ja melduje, ze wsio ok u mnie, wczorajsze zakupy boskie - felek pzespal cale!!! jedno karmienie, gdy jedlismy nalesniki i dalej kimono ;-) dzieki temu mam spodnie, bluzke i sweter :-) a spodnie dla dzieci dostalam za free ;-) niestety, nadal nie mam sukni na slub siostry :-(

i w ogole mam najgrzcznejsze dziecie, wczoraj spal prawie caly dzien i dzis to samo :-) chata blyszczy dzieki temu i w ogole wow! nadmienie, ze przedwczoraj na kolacje wciagnelam pyzy z miesem z kapusta kiszona, a wczoraj dwa cheeseburgery zz mac'a :cool2: ktore zapilam shakiem. nie, no dziecko w nagrode :-)

i zapowiadaja sie jednak mile swieta w ogole, tesciowa znowu kochana, mama tez, ciocia tez odpuscila, wszystkie juz mowia malemu po imieniu ;-) wow ;-) :-p

A!!! I PEPUSZEK ODPADL!!!

reklama
a jakich uzywasz podpasek? Bo moze to ich winna ze jestes odpazona?
uzywam najzwyklejszych duzych bella. Zadnych siateczek itp. wiec dziwne

aenye- no to super,ze atmosfera domowa dobra i wszyscy juz po imieniu mowia. gratuluje udanych zakupow :-)

ja z dziwniejszych rzeczy zjadlam wczoraj sos grzybowy a dzisiaj zupe grzybowa ( zrobiona z wczorajszego sosu :-)) i moje dziecko nie zareagowalo mam nadzieje ze juz tak zostanie
a i moja krolewna w dzisiejszej wyborczej ( trojmiasto) jest :-)

Ostatnia edycja:
Do góry