reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2011

Wielkie gratulacje dla Antoniny! Ja też chce już moją Nadię!! :-)

Anisad ja też nie miałam jeszcze ktg, zrobią mi pewnie tydzień po terminie, czyli dopiero 27.

Wilmek na prawdę dopiero po weekendzie majowym?????

reklama
Morgaine no niestety "royal wedding next weekend" wiec nie moge porodowki przeciazac nie?? ;-) jakas wariacja ogolnonarodowa
Ania2221 naprawde naprawde :dry:

Dziewczyny, czy skurcze porodowe bolą tak jak miesiączka ? Mam od godziny takie bóle, co ok 10 minut po kilka sekund... nie wiem czy się kłaść spać czy co robić..... nie zwijam sie przy nich, tylko tak mocniej tli jak podczas okresu.

Anisad, mam nadzieję, że się rozkręciło, niektóre dziewczyny pisały, że u nich tak się zaczynało.
Wilmek - ja mam wrażenie, że w dwupaku maja nie doczekam (tzn. nawet jeśli moje dziecię się nie spieszy to mnie prędzej szlag trafi niż weekend majowy obaczę), czego i Tobie życzę :-)
Trzymam kciuki za wszystkie nierozpakowane i życzę miłego dnia :-D .

dzień dobry dziewczyny!

anisad oby coś się ruszyło o ile już nie jesteś po :-D daj znać :-)

trzymajcie się wszystkie laski w dwupaku, jeszcze troszkę :-) mamuśki Wy też się trzymajcie, cieplutko :-)

ja dziś niewiele spałam, biodra mam już zmasakrowane, chyba od dziś muszę spać na siedząco :-( i mam dziś usg, zobaczymy maluszka :-)

witam
wkleilam zdjecie coreczki Sunshine_Baby
my az do 7.15 spalysmy :-) a do 1.30 kazda w swiom lozku :-)
jakas srednia pogoda to nie wiem czy gdzies wyjdziemy
a i kawalek pepka odpadl zostalo tylko to co ropialo ale i rano juz zapachu nie bylo i juz obsycha :-)

witam rano :-)
nocka spokojna...wiekszosc z Was ma juz chyba dosc czytania o bolach przedporodowych wiec napisze tylko ze masaz poloznej zadzialal o tyle za zaczal mi odchodzic czop zawsze to cos innego niz z mlodym :-D
anisad a jednak te bole @ zadzialaly super gratuluje :-)
bachucha :-D mnie juz trafil i nic nie pomoglo :-D
shanonka kciukasy za usg :tak:
nati dobrze ze z pepkiem juz ok a mala ladnie spi :-)
milego dnia :-)

Ostatnia edycja:
hej babki :-)

od godziny probuje wejsc pod prysznic, tzn uspic malego na tyle, zeby moc zostawic go na 5 minut :-/ i co sie rozbiore to ten w ryk. nosz !#%!#&&Y zaczne smierdziec jak Felek opoj ;-)

a ja staram sie wyluzowac z imieniem, kocham mojego Felisia (kolezanka wymyslila super skrot, lepszy niz Felusś bo na Filipka mowimy Filuś czasem i to tak podobnie brzmi) i juz. ale nie jest milo, wczoraj na chwile wpadlam do hurtowni z malym to tesciowa niemalze nie gadala ze mna, jak powiedzialam, ze maly ma dzis imieniny (bylo Feliksa) to sie slowem nie odezwal nikt, jakby tematu nie bylo. ryczalam cala droge do domu. taka fajna baba, nie spodziewalam sie po niej takich akcji. a moze wyolbrzymiam, nie wiem, moze sama sobie wkrecam.
z moja mama pogadalam wczoraj i chyba juz lepiej, tzn nie naskakuje na mnie, nie podoba jej sie i ciagle liczy, ze zmienie, ale przynajmniej wytlumaczylysmy sobie wszystko. nawet moja ciocia mowila, ze trudno, to nasza dzidzia i my na pewno mamy racje. ze szkoda, ale ze sie wszyscy przyzwyczaja. no i ok.

ducha
, nie doczytasz, ale zycze ci cudnych swiat i w ogole malenkiego zajaczka groszkowego :-) buziaki i dzieki za dobre slowo..

kurde laski, bardzo wazne pytanie. wczoraj troche ponosilam sama fotelik z mlodym i wozek znioslam ze schodow (pierwszy spacer bugsem zaliczony - kosmicznie cudowny wozek!!!) i nie wiem, czy sobie nie zrobilam sama kuku.. mianowicie teraz jak sie mi macica obkurcza (takie skurcze, b. rzadkie juz, bo ona juz ponoc bardzo ladnie obkurczona, nawet prawie nie krwawie, kilka razy dziennie cos zobacze na podpasce, ale min. ilosci) w kazdym razie przy kazdym skurczu teraz strasznie mnie boli. az sie zginam wpol. i jak mi sie chce kupe (sorx) to tez strasznie boli. jacie. macie tak?
boje sie bardzo, ze mi macica opadnie :szok: albo cos w ten desen!! teraz sie zalatwilam porzadnie (sorx again) i juz ni boli poki co, ale nie wiem, jak mi sie znowu zachce to tez tak bedzie bolalo!? koszmar!?

ale z okazji wielkiego piatku nie ma pneumy. thx god. szkoda, ze mam mase sprzatania, a jeszcze na male zakupy musze skoczyc (chce kupic tylko kwiatki, bazie itp i zrobic bukiety). no i ogarnac te rzeczy, ktore podczas remontu wyszly z szafek i nie mam co z nimi zrobic :szok: nie wiem, wywalac, tysiac swieczuszek, obrazeczkow, co ja mam z ty zrobic, no...

a i jeszcze dzis promo w h&m, musze wskoczyc ;-) chyba normalnie pojade, az nie moge, za kazde 80zl wydane 30 dostajesz w bonie ;-) a ja musze akurat chlopcom spodnie kupic (Fiol ma doslownie DWIE pary spodni, co nie maja dziur!!!!! z czego jedna wyjsciowa i musi sie uchowac do wesela siostry!!!). a mam jeszcze rzeczy z metkami od ostatniego razu, to oddam i kupie z powrotem, za to bedzie bonusik ;-) hehe. nie, no ja straszna jestem. ech. 9 dniowe dziecko do CH. ale widzialam juz bardziej uzaleznionych - jakis czas temu w h&mie spacerowal tatus z wczesniakiem (na stowe wczesniak, bo ze dwa razy mniejszy od mojego Felisia). kangooring taki robil, pod koszulka byl maly, starsznie slodko to wygladalo, no ale w CH ;-) pewnie mama kupowala wyprawke na szybkosci ;-)

Dzień dobryyyy!!!!

ale akcja z Anisad :-) poród szybki rewelacja :-)

Ja już nie marudzę, no w końcu urodzę nie? czekam cierpliwie na wtorek (szkoda tylko ze kaska na lekarkę pójdzie, ale może po masażu coś się ruszy).

aenye miałam Ci właśnie pisać wczoraj że Feliksa imieniny były :-)
Ech pamiętam że najbardziej na początku brakowało mi spokojnej kąpieli ;-)
AAA i super że piszesz o tym H&M bo właśnie muszę jechać , kupić zajączka dla P chrześniaka, to może coś jeszcze dokupię i jak znalazł dodatkowa kasa na zakupy :tak:

wilmek Ty mnie tu nie zostawiaj samej ;-)

reklama
Aenye- nie wiem czy to taki sam bol ale mnie strasznie boli po wysilku ( szczegolnie jak podnosze rece a robie to 2x wieczorem zeby wanienke zdjac i powiesic bo po co meza prosic??) boli mnie po lewej stronie jakby miesien ale bolace potwornie.
Pozatym juz nie krwawilam a teraz znowu normalna krew jak w @, dziwne

Do góry