reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwiecień 2011

aenye wiem co przezywasz... My mamy to samo tyle ze ja staram sie nie sluchac. Jak widze ze matka zaczyna temat to wychodze, albo automatycznie zmieniam temat.

Nie przejmuj sie! Pamietaj oni mieli juz swoja szanse nazwac dzieci - teraz nasza kolej :-)

zobaczysz wkoncu sie przekonają! U nas z Joshem jeszcze bylo tak ze potem dlugo specjalnie przekształcali to imie, ze niby taki glupie i trudne ze wymowic nie mogą, ale ja ich poprawialam (z usmiechem na twarzy! :-) a to ich dopiero doprowadzalo do szewskiej pasji!) i przeszlo. Mysle ze z Maddoxem bedzie podobnie, jak i z Twoim Felkiem :-D

reklama
aenye a po co Ty podejmujesz dyskusje? powiedz grzecznie że decyzja już pdojęta i jakbyś miała wątpliwości to zapytałabyś o radę. ale nie masz! that's it!
zmiana tematu i fuck off!!!

tzn, nie chce Twojej mamy ani teściowej obrażać tym f**** off tak mi się napisało;-)

KOZICA URODZIŁA:-)
jeszcze jedna laseczka i będzie trójeczka;-)

i dodam, ze WSZYSTKIE ubrania mam za duze ;-) bez kitu. raptem 3 pajacyki od asiuni (thx!!!), 2 z allegro i 1 spioszek i 1 welurowy pajacyk - to na razie cala nasza garderoba. inaczej musze zawijac rekawy, skarpetki wciskac na pajacyki, body upycham pod spod... rozmiar 56 zdecydowanie za wielki jest. 62 ubierzemy pewnie za 2 miesiace najwczesniej!

moj malutki tez jest mniejszy od Josia. Przynajmniej mnie sie tak wydaje. NIby wagowo ida lep w lep. nawet obwod glowki ten sam 36cm, ale Madi ma ciuszki roz62 ciut za duze, a tego rozmiaru mam zaledwie 3szt. Reszta to 68, wiec buja sie narazie w pajacach ktorych najwiecej mam w rozmiarze teraz mu pasujacym. Normalnie jestem w szoku, bo Josha wynosilam ze szpitala w komplecie 62 i byl to ubior "na raz"... Dziwne co...
Wogole jak patrze na foty to starszak taki nabity byl, a ten taki drobniutki :-)

my na spacerze nie bylismy, ale tylko ze wzgledu na mnie, bo dopiero dzis czuje ze uszlabym do najblizszej lawki :-) malutki caly czas przy otwartym patio w woziu spi :-)

gratulacje dla nowych mamusiek :-D

ducha, antonina, wilmek no rodzcie juz co? :-D

aenye, olej, olej, olej, olej "stare baby" i nie rycz, mało masz innych powodów do ryczenia?!

asiunia, a własnie, że nie rodzimy ;-), po co?! Taka ladna pogoda a my w szpitalach?! Oszalałaś?!
Ale jak juz mowa o rodzeniu, to możesz podzialać na moją szyjkę tak jak na aenye, wtedy może spelnię Twe życzenie :-D.

asiunia, a własnie, że nie rodzimy ;-), po co?! Taka ladna pogoda a my w szpitalach?! Oszalałaś?!
Ale jak juz mowa o rodzeniu, to możesz podzialać na moją szyjkę tak jak na aenye, wtedy może spelnię Twe życzenie :-D.
haha tez tak mowilam :-D i trafilam akurat w dni kiedy bylo pochmurnie ;-) hihi

a to ja musze smsa specjalnego do Twojej szyjki wyslac :-) tylko wiesz ze wtedy juz nie bedzie odwrotu typu ze pogoda czy data Ci nie pasi :-D hihi

asiunia, no to ja nie wiem, moj ma 56cm i rozmiar 56 jest przyduzy.. rozne dzieci czy co? a u was rozmiar 62 jest w ogole czy mowisz o 0-3mies? bo 0-3 mies jest dla mnie ok.

my zaraz jedziemy domek ogladac :-) mam juz pieknie sprzatniete w mieszkaniu, bosko, jutro zrobie foty i wstawie!

asiunia, no to ja nie wiem, moj ma 56cm i rozmiar 56 jest przyduzy.. rozne dzieci czy co? a u was rozmiar 62 jest w ogole czy mowisz o 0-3mies? bo 0-3 mies jest dla mnie ok.
ja mam ciuszki z pl. tzn śpiochy i polspiochy czy jakies dzieciece kompleciki. no i taki spioch w roz 62 jest ciut ciut za duzy, mysle ze tydzien jeszcze i bedzie akurat. Natomiast pajace 0-3mc sa za duze, musi nosic newborn, a to jest chyba 58-62 taki rozmiar.
Ale powiem Ci tez ze rozmiar rozmiarowi nie rowny, bo mam taki komplet ktory ubral mu na wyjscie ze szpitala tez w rozmiarze 62 i wygladal jakby pozyczyl go od starszego brata. Normalnie chyba na zime bedzie dobry :-D wiec wiesz to roznie :-)

od kiedy mozna nosic pas poporodowy po CC?

a czy wy tez jestescie/bylyscie e pierwsze dni takie zamulone po porodzie. Jakby niedobudzone i lekko kreci sie w glowie przy pochylaniu, czytaniu, a o skupieniu nie ma mowy???

reklama
Witam sie popołudniowo i mówię co u nas:
Dziecko donoszone, wg macanki pani doktor duża tak ok. 3600 - nie miałam usg (ciekawe czy trafi, choć to już babka z doświadczeniem). Szyjki prawie nie mam. Spacery - jak najbardziej,a najlepiej prosto ze spaceru na porodówkę. Jak dobrze pójdzie to na święta się urodzi. Zaliczyłam już dzisiaj mega spacer, ale zamierzam jeszcze się przejść z mężem do biedronki po jakieś pyzy, bo mnie naszło.

ale fajnie się dzisiaj dzieciątkami sypnęlo. Ale to świnstwo co jankesowej z cc zrobili, to aż krew zalewa. Co za chamówa. Dobrze, że juz po wszystkim,ale sie dziewczyna nacierpiała.

Aenye - gratuluję wyboru imienia! I olej ciepłym sikiem te komentarze. Dzizas,,fajne imię, rzadko spotykane,oryginalne, niebanalne, nic tylko się cieszyć że nie będzie piątym Szymonkiem czy Kubusiem w klasie czy na podwórku (bez urazy dla mam chłopców tych imion).

Sunshine - mnie się podoba zestawienie Aleksandra Julia.

Do góry