reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2011

reklama
No właśnie kobietki w połogu to my będziemy tylko o dziecku myśleć, i o tym czy się w środku wszystko dobrze goi. Sex będzie ostatnim o czym się myśli. Jeszcze przecież zmęczenie i niedospanie dochodzą.
Wiec teraz Ci nasi mężowie mogliby jeszcze skorzystać a my przy okazji :tak: a tu masz babo placek.
jankesowa - u nas też przez cała ciąże było ostrożnie z seksem. Niby zagrożenia nie było, ale jakieś takieś wewnętrzne zahamowania. Plus dni globulkowe i tak zeszło. A ostatni miesiac to wiadomo, że żeby zanadto nie przyspieszyć to się odmawia no i tak zeszło. A teraz droga wolna..... i??

u mnie tez "a nóż widelec" :-D

acronka ja tak mialam co jechalam do tessciowej i babci M za kazdym razem teksty ze gruba jestem ze jaki ja duzy brzuch juz mam itp itd nosz przeciez to co mam zrobic jak taki brzuch mam ??? szczupla nigdy nie bylam , do tego komenatrze jak sie dowiedzieli jaka wage ma maly ze lepiej zeby mniejszy byl a nie taki duzy.... same nie wiedza czego by chcialy musialam raz porzadnie im wszystko wygarnac i sie skonczylo gadanie...

nudzi mi sie.... nie mam co robic.... dupa mnie od siedzenia boli juz niemilosiernie :nerd:
Moj to wiesz niby chce sexu ale widac ze chodzilo by mu o taki jak kiedys wiadomo fiku miku a nie slonicowy:sorry2:

ehhh zaksztuszenia to sa na pozadku dziennym ;-)

aha no i u niemowlaka trzeba bezwglednie reagowac na zakrztuszenie kiedy juz u starszego (uczacego sie gryźć) to musi byc pewnien swiadomy etap. On wiedzac ze sie zakrztusi zacznie gryzc, bo zobaczycie ze nie wszystkie dzieciaki sa chetne do mlaskania - przyzwyczajone na cycku czy butli tak im dobrze i papki beda uwielbiac... ale co ja wa teraz gada :-D jeszcze nie wszystkie urodzily a ja juz o nauce gryzienia wam wyjeżdzam :-D

acronka ja tak mialam co jechalam do tessciowej i babci M za kazdym razem teksty ze gruba jestem ze jaki ja duzy brzuch juz mam itp itd nosz przeciez to co mam zrobic jak taki brzuch mam ??? szczupla nigdy nie bylam , do tego komenatrze jak sie dowiedzieli jaka wage ma maly ze lepiej zeby mniejszy byl a nie taki duzy.... same nie wiedza czego by chcialy musialam raz porzadnie im wszystko wygarnac i sie skonczylo gadanie...

nudzi mi sie.... nie mam co robic.... dupa mnie od siedzenia boli juz niemilosiernie :nerd:
Moj to wiesz niby chce sexu ale widac ze chodzilo by mu o taki jak kiedys wiadomo fiku miku a nie slonicowy:sorry2:
jankesowa - No właśnie to fiku miku to by było apetycznie a tak - no cóż jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma....:sorry2:
Mnie też nudno, ale zaraz idę z małżem na spacer -zapowiedziałam już codzienne dłuuuugie spacery- bo w przeciwnym razie położę się przed tv i na bank zasnę.
A od siedzenia to mnie boli spojenie mała się rozpycha i gdzieś uciska.

widze że temat "sex w ciaży" na tapecie

my prawie wcale, cała ciążę, jakos tak nam nie szło, tez w kółko jakies globule, antybiotyki brałam non stop.....a teraz. Owszem lekarz kazał, pozwolił, ale uznaliśmy oboje z mężem ze jak tyle wytrzymalismy to na koniec nie będziemy psuli tego takimi ohydnymi wspomnieniami - bo innaczej sobie tego na tym etapie nie wyobrażam - ja jak słonica - ledwo sie człowiek przekręca z boku na bok - co to za sex - bleeee, buuuu, po połogu to będzie jak PIERWSZY RAZ:-D;-), tak mi jakaś znajoma mówiła:happy2:....także trudno, zostaje drażnienie SUTKÓW, podobno wydziela naturalna oxytocynę...nie powiem mi sie brzuch jakos spina po tym....

U nas sobie super pada.... wiec aby siedzenie w domu tak z psem bym poszla troche...:tak:

ten sex to przyjemnosci dla mnie wcale... ja raczej z przymusu ze moze sie cos ruszy a tu nic.... przy draznieniu sutkow dostaje szalu i nic sie nie dzieje... ja to jakis kamien czy cuś...

wcinam ogorkowa mniam

super wieści od rana, tyko największe gaduły forumowe się rozpakowały, smutniej będzie;-)
ja całe szczęście nie muszę już dokarmiać małej, pierwsze dni były tragiczne, cycki puste a ona głodna;)hehe a teraz śpi smacznie w moim łóżku, tatuś pojechał na szkolenie i same urzędujemy sobie:-D też uwielbiana cycku siedzieć, ale jak niektórzy piszą,że ich maluchy co godzinę, to nie jest tak źle jeszcze, ona czasem ze 3 pospać potrafi;-)

baby a powiedz jak tam z dietą? wprowadzasz powoli , normalnie jadasz prawie czy ograniczasz ryzykowne produkty?

Na razie jem delikatnie zgodnie z dietą, bo jak zjadłam kilka kostek czekolady to małego męczył ból brzuszka :baffled: zapomniałam sobie, że muszę uważać :szok: ale teraz jest dobrze, uważam na to co jem i jest ok :)

Herbatita dzielnie sobie poradziłaś :) mój mąż też tylko tydzień z nami będzie tzn. do niedzieli i potem do pracy wraca

Co do wstawania w nocy to może nie przy pierwszym jeknięciu jak ja ale budzi się i pomaga jak może, w dzień stara się mnie jak najbardziej odciążyć, żebym odpoczęła

reklama
DZiewczyny tak sobie Was podczytuję i najpierw chciałabym pogratulować rozpakowanym a tym 2w1 dużo cierpliwości życzę.Po porodzie wasz mąż może dostać zwolnienie na Was po cesarce to 14 dni a po sn my mieliśmy za każdym razem 9 dni od momentu wyjścia ze szpitala. NAleży się tylko upomnieć i znać dane męza do zwolnienia.
A seks a właściwie sperma z całą pewnością działa:)

Do góry