reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

reklama
No właśnie kobietki w połogu to my będziemy tylko o dziecku myśleć, i o tym czy się w środku wszystko dobrze goi. Sex będzie ostatnim o czym się myśli. Jeszcze przecież zmęczenie i niedospanie dochodzą.
Wiec teraz Ci nasi mężowie mogliby jeszcze skorzystać a my przy okazji :tak: a tu masz babo placek.
jankesowa - u nas też przez cała ciąże było ostrożnie z seksem. Niby zagrożenia nie było, ale jakieś takieś wewnętrzne zahamowania. Plus dni globulkowe i tak zeszło. A ostatni miesiac to wiadomo, że żeby zanadto nie przyspieszyć to się odmawia no i tak zeszło. A teraz droga wolna..... i??

u mnie tez "a nóż widelec" :-D

acronka ja tak mialam co jechalam do tessciowej i babci M za kazdym razem teksty ze gruba jestem ze jaki ja duzy brzuch juz mam itp itd nosz przeciez to co mam zrobic jak taki brzuch mam ??? szczupla nigdy nie bylam , do tego komenatrze jak sie dowiedzieli jaka wage ma maly ze lepiej zeby mniejszy byl a nie taki duzy.... same nie wiedza czego by chcialy musialam raz porzadnie im wszystko wygarnac i sie skonczylo gadanie...

nudzi mi sie.... nie mam co robic.... dupa mnie od siedzenia boli juz niemilosiernie :nerd:
Moj to wiesz niby chce sexu ale widac ze chodzilo by mu o taki jak kiedys wiadomo fiku miku a nie slonicowy:sorry2:

ehhh zaksztuszenia to sa na pozadku dziennym ;-)

aha no i u niemowlaka trzeba bezwglednie reagowac na zakrztuszenie kiedy juz u starszego (uczacego sie gryźć) to musi byc pewnien swiadomy etap. On wiedzac ze sie zakrztusi zacznie gryzc, bo zobaczycie ze nie wszystkie dzieciaki sa chetne do mlaskania - przyzwyczajone na cycku czy butli tak im dobrze i papki beda uwielbiac... ale co ja wa teraz gada :-D jeszcze nie wszystkie urodzily a ja juz o nauce gryzienia wam wyjeżdzam :-D

acronka ja tak mialam co jechalam do tessciowej i babci M za kazdym razem teksty ze gruba jestem ze jaki ja duzy brzuch juz mam itp itd nosz przeciez to co mam zrobic jak taki brzuch mam ??? szczupla nigdy nie bylam , do tego komenatrze jak sie dowiedzieli jaka wage ma maly ze lepiej zeby mniejszy byl a nie taki duzy.... same nie wiedza czego by chcialy musialam raz porzadnie im wszystko wygarnac i sie skonczylo gadanie...

nudzi mi sie.... nie mam co robic.... dupa mnie od siedzenia boli juz niemilosiernie :nerd:
Moj to wiesz niby chce sexu ale widac ze chodzilo by mu o taki jak kiedys wiadomo fiku miku a nie slonicowy:sorry2:
jankesowa - No właśnie to fiku miku to by było apetycznie a tak - no cóż jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma....:sorry2:
Mnie też nudno, ale zaraz idę z małżem na spacer -zapowiedziałam już codzienne dłuuuugie spacery- bo w przeciwnym razie położę się przed tv i na bank zasnę.
A od siedzenia to mnie boli spojenie mała się rozpycha i gdzieś uciska.

widze że temat "sex w ciaży" na tapecie

my prawie wcale, cała ciążę, jakos tak nam nie szło, tez w kółko jakies globule, antybiotyki brałam non stop.....a teraz. Owszem lekarz kazał, pozwolił, ale uznaliśmy oboje z mężem ze jak tyle wytrzymalismy to na koniec nie będziemy psuli tego takimi ohydnymi wspomnieniami - bo innaczej sobie tego na tym etapie nie wyobrażam - ja jak słonica - ledwo sie człowiek przekręca z boku na bok - co to za sex - bleeee, buuuu, po połogu to będzie jak PIERWSZY RAZ:-D;-), tak mi jakaś znajoma mówiła:happy2:....także trudno, zostaje drażnienie SUTKÓW, podobno wydziela naturalna oxytocynę...nie powiem mi sie brzuch jakos spina po tym....

U nas sobie super pada.... wiec aby siedzenie w domu tak z psem bym poszla troche...:tak:

ten sex to przyjemnosci dla mnie wcale... ja raczej z przymusu ze moze sie cos ruszy a tu nic.... przy draznieniu sutkow dostaje szalu i nic sie nie dzieje... ja to jakis kamien czy cuś...

wcinam ogorkowa mniam

super wieści od rana, tyko największe gaduły forumowe się rozpakowały, smutniej będzie;-)
ja całe szczęście nie muszę już dokarmiać małej, pierwsze dni były tragiczne, cycki puste a ona głodna;)hehe a teraz śpi smacznie w moim łóżku, tatuś pojechał na szkolenie i same urzędujemy sobie:-D też uwielbiana cycku siedzieć, ale jak niektórzy piszą,że ich maluchy co godzinę, to nie jest tak źle jeszcze, ona czasem ze 3 pospać potrafi;-)

baby a powiedz jak tam z dietą? wprowadzasz powoli , normalnie jadasz prawie czy ograniczasz ryzykowne produkty?

Na razie jem delikatnie zgodnie z dietą, bo jak zjadłam kilka kostek czekolady to małego męczył ból brzuszka :baffled: zapomniałam sobie, że muszę uważać :szok: ale teraz jest dobrze, uważam na to co jem i jest ok :)

Herbatita dzielnie sobie poradziłaś :) mój mąż też tylko tydzień z nami będzie tzn. do niedzieli i potem do pracy wraca

Co do wstawania w nocy to może nie przy pierwszym jeknięciu jak ja ale budzi się i pomaga jak może, w dzień stara się mnie jak najbardziej odciążyć, żebym odpoczęła

reklama
DZiewczyny tak sobie Was podczytuję i najpierw chciałabym pogratulować rozpakowanym a tym 2w1 dużo cierpliwości życzę.Po porodzie wasz mąż może dostać zwolnienie na Was po cesarce to 14 dni a po sn my mieliśmy za każdym razem 9 dni od momentu wyjścia ze szpitala. NAleży się tylko upomnieć i znać dane męza do zwolnienia.
A seks a właściwie sperma z całą pewnością działa:)

Do góry