reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

a ja mam takie pytanie...pisałyście, że rodzicie np. w starych koszulkach itd. np. meża
takie koszulki na ogół nie mają dekoltów, no chyba że o czyms nie wiem :-D i jak po porodzie połozą Wam dzidzię to na czym? na tej koszulce? :no: czy zadzieracie wtedy koszulkę do góry...? HA HA , może ktos mi wytłumaczyć? :-D

reklama
Asiunia a miałaś rozwarcie jak Ci robili ten masaż szyjki, bo podobno boli jak rozwarcia jeszcze nie ma
Nie wiem czy mialam czy nie. Podejzewam ze nie. ALe bolalo w piździu;-)

asiunia czy ja moge miec do Ciebie prosbe? czy Ty mozesz mi znalezc gdzies w jakims internetowym sklepie ten nieszczesny olej rycynowy? bo albo ja jestem niewidoma albo sa tylko takie do celow kosmetycznych albo akurat wyszly :wściekła/y:
tej młoda a Ty znasz taka strone jak ebay?:-D tam jest tego od ciula kobieto:tak::-)

aenye - nie martw się... ja w prawdzie dzieci nie mam, więc nic mi do radzenia... ale mam babcię, która ma alcheimera, mieszka z nami...(...)
sorrki nie mam nic zlego na mysli, ale jak przeczytalam to zdanie to myslalam ze pekne ze smiechu:-D:-D niegrzeczny 2-3 latek to to samo co babcia z alcheimerem:-D:-D:-D i mam wizje jak stoja obok siebie i niezle sie dogaduja:-D:-D
jezuuuu ale mnie wali :baffled::-D

Czy któraś z was wie może ile po cesarce można zacząć jeździć konno?
a co Ty masz miec CC?
Ja wiem ze w 6tyg po CC mozna dopiero delikatnie zaczac cwiczyc.

U mnie noc bylaby przespana gdyby nie fakt ze bobo mi sie nei ruszal i swirowalam... No i do tego Dżoana dostala skurczybykow w nocy i masakra byla.
Rano wstalam i nadal nie czulam mlodego.Zadzwonilam do mamy ze ma byc w pogotowiu (a P oczywiscie zabral fotelik dla mlodego, a mowilam mu ze na koniec ma juz go zostawiac w domu w razie czego bo wiadomo ze mama szybciej do mnie dojedzie a nie zostawie mlodego samemu w domu) no i leze i licze te ruchy....
Cholibka doliczylam sie tam 7ruchow takich od niechcenia i teraz jest czkawka. Niby czkawka jako ruch sie nie liczy, ale z drugiej strony jak czuje czkawke to znaczy ze z nim wszystko ok?
Juz od wczoraj przestal byc aktywny, ale sobie tlumaczylam ze ma zly dzien albo cos. Ale w nocy przez cale 9h poczulam moze z 2ruchy i nawet spanie z przycisnietym brzuchem mu nie przeszkadzalo... :dry: jeju swiruje czy co?
Mama dzwoni co chwile czy jedziemy na IP czy nie... Wg niej powinni juz mnie pociac a nie czekac do 14go :sorry2: no coz ona lekarzem nie jest wiec...

aenye ja tez chcialam cie pocieszyc bo jak dre sie na Josha albo nim szturcham to chyba gorzej niz ty.... musisz przeprosic, przyznac do bledu, ale tez wytlumaczyc dlaczego Cie ponioslo... Moim zdaniem dawanie mu nagrody za to ze ty sie zle zachowalas to tak jakby pokazanie mu ze on byl wporzadku - a nie byl, bo nie sluchal! A przeciez slucha sie mamy - tego wymagamy. Mysle ze na przytuleniu i wytlumaczeniu powinnas zakonczyc, bo potem oni z Ciebie wariatke zrobia. Beda sie zle zachowywac a ciebie za kazdym razem jak poniesie bedziesz nagrody dwac czy na plac zabaw zabierac?
Jestesmy tylko ludzmi i tego powinnismy dzieci uczyc...

spokojnie dalo rade, dzidzia pod koszulka na cycuszkach i glowka wyszla gora, te bluzki maja rozciagliwe dekolty :-)
teraz chyba bede tez w meza koszulce rodzic, albo w swojej, jeszcze sie nie zdecydowalam ;-)

a ja mam takie pytanie...pisałyście, że rodzicie np. w starych koszulkach itd. np. meża
takie koszulki na ogół nie mają dekoltów, no chyba że o czyms nie wiem :-D i jak po porodzie połozą Wam dzidzię to na czym? na tej koszulce? :no: czy zadzieracie wtedy koszulkę do góry...? HA HA , może ktos mi wytłumaczyć? :-D
podciagala ci koszulke do gory :-) don't worry be happy :-D

Nam położna powiedziała, że albo się podciagnie do góry albo ściagnie i wtedy położą dzidzię :) wiec nie ma się co przejmować
a jak juz świecisz pipką to cycami też mozesz :-D

mitaginka, koszula zwykle podciągnięta jest podczas porodu, a jak mają położyć dziecko to pewnie podciągają jeszcze wyżej, albo kładą na koszuli. Ja miałam podciągniętą, mimo, ze miałam rozcięcie. Nie martw się takimi pierdołami, bo będzie Ci to obojetne.

Mitaginka zdecydowanie do gory czy to koszulka czy koszula "skin to skin" musi byc :-D
asiunia a myslisz ze co ja zrobilam pierwsza rzecz to ebay...wyskakuje sporo a jak zaczynasz otwierac to "external use only" ;-) ale juz kupilam w polskiej aptece..moze dojdzie... po porodzie :-D
a Ty napoj swojego uparciucha soczkiem pomaranczowym czekolada czy co tam na niego dziala a jak nie to dzwon na IP :-)

Pospałam jeszcze i obudziłam się cała mokra, wymemłana i zgnieciona jak stara skarpeta. Moje ciało wygląda jak .. nie wiem co tak strasznie wygląda, wszystko mi się na nim odcisnęło, każdy kawałek pościeli :baffled:.

Aenye
, jak Twoja szanowna P?! Kązdy sie rozczula nad Twoimi dziećmi, a że ja doświadczenia w tym zakresie nie mam to się nie wypowiadam, ale o pipce moge z Toba porozmawiać jak tylko chcesz :tak:;-).

Ja wczoraj usłyszałam pytanie: będziesz dzisiaj rodzila? Nie, nie będziesz, na pewno nie będziesz, prawda?! No i dwa pifka do filmu poszły w ruch :-), ale niech ma chłopaczyna, bo już teraz Z jak Zapomnij :-D.
Swoją drogą oglądałyście wczoraj Apocalypcto na polsacie, albo kiedys tam wcześmniej (film Mela Gibsona)? Super filmik, że ja go wcześniej nie wyhaczyłam... Tam to dopiero laska rodziła w kryzysowej sytuacji...

Kurde muszę się ogarnąć, prysznic, henna, jakiś make upik mały i może się szwędnę przejść bo pogoda ladna a mnie juz nosi od siedzenia w domu. Obiad mam z wczoraj, więc tylko siebie oporządzić i już... ale ostatnio nawet to sprawia mi problemy :-(. No nic, zacznę może od prysznica... albo obejrze jeszcze odcinek one born every minute i wypije kawusię a potem prysznic. tak, to chyba najlepszy plan!!!

reklama
Do góry