Gratulacje dla sprinterki
adi!!! Szybka sztuka, rach ciach i urodzila :-) Tylko pozazdroscic! :-) Mam tylko nadzieje, ze maz byl przy Niej i pomagal, no i ze sie sprawdzil :-) Na pewno!
zestresowalam sie ta infekcja bo oczywiscie zadnego wymazu mi nie zrobia...no chyba ze nasciemniam ze mnie piecze swedzi i nie wiem co jeszcze to moze
no u mnie prawie to tak wygladalo
Umowilam sie na wizyte u gp, nasciemnialam spanikowana no i mi zrobili - wyniki we wtorek ;-) Trzeba pytac. Oni wychodza z zalozenia, ze to kazdy moze miec i ze to rybka, ale chyba nie zdaja sobie sprawy z powagi sytuacji posiadania takowego ochydztwa...
asiunia zgadzam sie w 100% z tym co napisalas dla
adi o tych facetach/mezach itd...
hello! jeju jaki sen miałam
tez mialam dzis strasznie dziwny sen!!!! Widzialam Malej raczke, wystajacy z mojego brzucha! I ta raczka miala 6 (!) paluszkow
Mam nadzieje, ze to nic zlego nie znaczy!!!
acronka, Tobie tez sie chyb a cos raczkami snilo...
Morgaine - ja też tak mam, że się wkurzam jak mój I. popija piwko. Normalnie schizy dostaję. Tłumaczę jak krowie na granicy - że mógłby sie wczuć w moją sytuację, że ja nie mogę, bo robię to dla dobra naszego dziecka i on też mógłby sie powstrzymać, dobrze by mu tozrobiło.Ale trafiam w ścianę.
U mnie to samo. Moj sie uparl, ze jeszcze nie rodze i tyle tlumaczenia...
W badaniu moczu wyszły mi liczne bakterie, mój gin powiedział, że pod koniec ciąży to częste jest i jeżeli pozostałe parametry moczu są ok to mam brać tylko zuravit i wszystko powinno samo wrócić do normy.
Wiecie może jak się mają bakterie w moczu do stanu czystości pochwy?
ja tam w sumie nie wiem, ale wydaje mi sie, ze nic nie maja. Mozesz miec bakterie w moczu, a czystosc pochwy idealna. Ja jak na poczatku mialam bakterie w moczu to bralam antybiotyk, jakos przez 3 dni i poszly sobie w piz** ;-) Teraz jest oki. Trzeba pic duzo wody.
najgorsze że oni się cieszą jak idą do pracy
dokladnie. W takim stresowym i coraz bardziej dla nich napietym czasie to taka praca to super oderwanie sie. Znam takich, ktorzy maja juz np 2 dzieci i twierdza, ze od tego czasu polubili bardziej prace! :-)
Aby obliczyć termin porodu najpierw musisz znać dzień swojej ostatniej miesiączki. Załóżmy, że dla pani Marty był to 5.11.2009 roku. Od tego dnia odejmujemy teraz 3 miesiące, a więc otrzymujemy 5.08. Teraz dodajemy do tej daty 7 dni. Otrzymujemy datę 12.08. i rok następny, czyli 2010. Ten termin to prawdopodobna data porodu dla pani Marty, której cykl miesiączkowy jest regularny i trwa dokładnie 28 dni. Jeśli natomiast cykl jest dłuższy, np. o 4 dni, wtedy przewidywany termin porodu będzie odpowiednio o 4 dni późniejszy. A jeśli jest krótszy, to poród nastąpi wcześniej.
ja zgubilam sie juz tuz na poczatku wywodu
Dla mnie te obliczenia to czarna magia, zwlaszcza, ze ja to sobie moge liczyc, ale sztachety w plocie
Okresy, niemal od zawsze, mialam mega nieregulane, wiec zadna regula mnie sie nie ima. Wiem, kiedy mialam ostatni okres, kiedy Mala sie poczela i tylko na tej podstawie moge sobie liczyc, aczkolwiek tez nie wiem na jakich zasadach? ;-)
Ja naliczyłam, ze 17 sztuk rozpakowanych mamusiek a dzieci 18
ale płci nie liczyłam
Zdecydowanie bedzie nas coraz wiecej... ;-) Ale serio,
adi poki co chyba byla najszybsza! ;-)