reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

Witam, u nas słoneczko ładnie świeci ale nie wiem jak długo bo coś sie chmurzy. Ja sama jak zwykle, Mąż jak nie pracuje to na zdjęcia jakies jeździ. JUż mam po dziurki wypominanie, że powinien ze mną czekać bo jak grochem o ścianę- nawet doprosić się o złożenie łóżeczka nie mogę. Jak się wnerwię to sama go skręcę aby mi się tu teściowa nie pałętała jak będę w szpitalu bo ta sierota jak zwykle se sama nie poradzi i mamusię będzie wzywał.

Kozica-ja mażę już o tych 4 cm
Cocosova- trzymam kciuki aby jak najszybciej cos się zaczęło dzić
Marma- weekend jeszcze się nie skończył więc nic jeszcze straconego
Adi- może musi mieć troche czasu, ja ie mogę sobie wyobrazić, że będę mamą a co facet ma powiedzieć?
Baby- nie jak byś filmów się naoglądała tylko jakbyś jakąś terrorystką była i porywała ludzi dla okupu :)

reklama
się pochwaliłam tym słońcem- i która pozazdrościła? ciemno się aż zrobiło.
Mam pytanie- w czwartek ginka dała mi l4 na 11 dni do 11-stego kwietnia włącznie a w karcie ciąży mam termin na 15 wpisany (40 tygodni minie 12-stego) a ona do mnie, że najwyżej pójdę na 3 dni na macierzyński- a jak nie urodze do tego czasu? a jak ja nie chcę wykorzystywać macierzyńskiego przed porodem? czemu nie wypisała mi dłużej? orientujecie sie o co z tym chodzi?

Cześć dziewczynki:)Ja od wczoraj znowu jestem u rodziców ale tym razem tylko do dzisiaj bo mój mąż wczoraj musiał pojechać do swoich rodziców i byłby bardzo późno w domu(swoją drogą potem z tego skorzystał i poszedł z kuzynem na piwo,a dziś coś chyba kiepsko sie czuje;)i dopiero na obiad przyjedzie do moich rodziców)
Adi współczuję sytuacji z mężem-mam nadzieję że jak sie urodzi wasze maleństwo to otworzy sie w nim ten instynkt tacierzyński i zacznie sie Wami zajmowac-trzymaj się kochana:*
Mnie czasami mnie mój mąż bardzo denerwuje,ale w sumie to jest kochany-stara się dbać o mnie,wszystko robi w domu i strasznie przezywa to że zaraz zostanie ojcem-wczoraj jak zadzwonił ze pójdzie z tym kuzynem na piwo to słyszalam ze ma taki niepewny głos jak pytal ale w koncu przeciez mnie i tak nie bylo,a już niedlugo nie bedzie mial specjalnie okazji na takie wyjścia wiec nie mialam nic przeciwko.A ja w zasadzie cały czas czekam,żeby nie zacząc tylko rodzic,ale czuje że wytrzymam do przyszłego poniedzialku,milego dnia kwietnióweczki:*

Adi rozumiem obie strony.
Ciebie-chcesz by przy Tobie teraz byl, bo juz jestes zmeczona tym wszystkim, tu cie boli, tam cie kluje a tu zaraz zaczniesz rodzic i co?
Oraz jego
temat najwyrazniej go przerasta i chcialby chwile odpoczac od stekajacej zony, od ciazy i calego tego tematu ktorego nie rozumie, bo o co wielkie halo? Ma brzuch przed soba zaraz urodzi i nic wielkiego. Milion kobiet to przechodzi a u niego w domu akurat jest najwiecej nazekania i chce uciec. Odsapnac umyslowo.
Ja mysle zebys poszla na kompromis. Niech idzie z kumplami na piwo, ale telefon na dupie i ma byc gotowy w 5sek. Faceci to taki gatunek ze np Ty nie pozwalasz to on bedzie zachowywal sie jak cham.
Zobaczysz jak wroci usmiechniety.
Wspolny porod wam pomoze. Bedzie czescia tego i naprawde zobaczy ile bolu i wysilku Ciebie to kosztuje.ze to nie jest TYLKO brzuch sprzodu i urodzenie jak zrobienie kupy.
Nie skreslaj go jeszcze.
Tobie buzuja hormony, on namacalnie nie poczul dziecka i nie umie sie odnalesc.
3mam kciuki za was Adi.

to ja mówiłam że ma być ładnie... tak było w pogodzie, ale cos nie trafili z deczka, ale mamy jeszcze przedpołudnie, ten front ma przejść z tego co rano widziałam i po południu ma być ładniej. Chmury przesuwają się na północ więc na pomorzu najpóźniej sie rozpogodzi.

Co ja tu jeszcze chciałam....
aaa, tez miałam jakiś kosmiczny sen, śnił ami sie jakaś dziwaczna żaba z kosmosu, granatowa w plamy, duża jak kot i sie agresywna robiła, a ja w nią strzelałam kolorową pastą do zębów :szok::baffled: uwierzycie, ze takie bzdury do głowy moga przyjść? ja nawet żadnych dziwnych filmów nie oglądam...

mówcie co się u was dzieje, taka cisza dziś.
A właśnie, te 2 tyg temu wydawało mi sie że ten czop mi odchodził (nie wiem czy miałam rację), potem miałam spokój, nic apsolutnie mi nie wyciekało, sucho, a od wczoraj taki średni śluz mi wypływa, dość duzo, mętny... nie kumam juz nic, fazy księżycowe? :dry:

reklama
Do góry