reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

Ojjj dziewczyny to chyba hormony... Ja tez mam momenty ze placze bez powodu albo sie doluje.
Wczoraj plakalam bo wyobrazilam sobie dzien w ktorym pojedziemy do szpitala. Mamy byc na 7.15 wiec przed 7musimy wyjsc a Josh jeszcze wtedy spi i jak sie obudzi i mnie nie bedzie? No i ja w ryk bo codziennie rano sie w lozku wyglupiamy i wogole a ja go zostawie... Obudzi sie a tam zamiast mamy babcia czy dziadek... Ja chyba umre z tesknoty...

reklama
chłop mi oszalał...jakaś głupawka go złapała, zaczepia sie, gila mnie po stopach (a ja sie ruszyć nie moge bo w łóżku z laptopem na kolanach), rormalnie zaraz urodze :baffled:

no odczepił sie ode mnie i psa zaczepia, a niech go w ucho ugryzie

WRESZCIE KWIECIEŃ :-D
ja obstawiam Martę u mamusiDorusi :tak:
antonina śniłaś mi się- jechałam autobusem, patrzę a tu dzwoni...mój NOWY TELEFON :-D:-D:-D a to Ty, że odeszły Ci wody :szok:
trzymam kciuki za beate- to co na tym etapie płucka jeszcze nie dość wykształcone? :no:

Mitaginka - normalnie nie wierze, az poleciałam i krzycze do męża przez zamknięte drzwi od łazienki, bo Ty TEŻ misie śniłaś, nie pamiętam co prawda kontekstu, ale wiem że o tobie była mowa. Mam nadzieje ze to dobra wróżba:-), a wczesniej mi sie nic zwiążanego z BB nie śniło, ...dzis po raz pierwszy..hehehe

no to widze ze mamy to samo. mi powoli przechodzi ale jak tylko przychodzi wieczor to dol na maxa- spowodowany bolem. Nie boli mnie nic tylko jak leze na plecach ale wtedy nie zasne wiec abo cierpie z powodu bolu ( zoladek, cip...ka jak by mi ktos rozrywal, pecherz i zebra) albo nie spie :(
ja mam to samo a mój m mówi żadnych przyspieszaczy chyba boi się porodu i woli żeby poczekała, zresztą ostatnio z pracy jest o 20 zje obejży film i idzie spać a ja cały czas sama zreszą nie mam ochoty nikogo oglądać

NIe no, energia spadła mi dziś do min:baffled::baffled::baffled: a chciałam też mieszkanko do błusku doprowadzić
czuje się okropnie, wyglądam okropnie buuuuu

Dziołszki a ja z głupkowatym pytaniem, do porodu to jedziecie w pełnym make-upie??? bo tak se myśle że jak będe sapa, dyszeć i pocić się przez 15h-30h:szok: to wszystko przeca spłynie.... ale jak ja sie nie pomaluje :szok: w szpitalu zamiast mi pomóc to uciekna:szok:

Beata trzymam za WAS!!!

Nati ja nie wiem jak u was ale u nas masz zawsze wizyte w dniu twojego terminu i na niej wyznaczaja date ewentualnego wywolania. Jak do tego czasu nie urodzisz to wtedy jedziesz na ta date i godzine wyznaczona. Zwykle jest to od 10-12dni po terminie.

ja lezac w szpitalu nawet bylam zla ze mnie ktos odwiedza- wlacznie z mezem i corka. Nie wiem czemu teraz w domu jest ok ale i tak wole byc sama. Nawet patrzac na torby jak maz w pracy to mysle przecież ciezkie nie sa poradze sobie :)
A jak ma przyjsc tesciowa to najczesciej udaje ze spie :)

Madziarkas ja ostatnio jechalam w pelnym make-upie i na zdjeciach gdzie trzymam Josha wygladam jak panda po 18godzinach rodzenia...
Wiec teraz albo nie pomaluje sie wogole albo wezme chusteczki do demakijazu, z tym ze w takich momentach nie myslisz o wygladzie i masz gdzies wiec bezpieczniej w wersji "natural" :-)

reklama
Nati każdy szpital sobie inaczej ustala no i zależy to też od stanu zdrowia matki i dziecka

Mitaginko co do beaty to myślę, że mała mogła się np zachłysnąć wodami i stąd problemy z oddychaniem, bo zaraz po porodzie nic beata nie pisała, a mała dostała 9/10 apgar, ale najważniejsze, że tylko wspomagają oddychanie, na pewno będzie dobrze

Do góry