reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

aenye - wpółczuje kłótni z mamą, jak ja tego nie znosze, czyja by wina nie była zawsze czuje sie fatalnie po czymś takim. Normalnie gorzej niż po kłótni z mężem....

reklama
Yes ,yes ,yes udalo sie wkleilam jakies zdjecie na odpowienim forum a teraz lece kapiel szykowac.pewnie pozniej w nocy cos was poczytam,ale nadrobic tego wszystkiego normalnie sie nie da.zaraz moje cudo da o sobie znac.

ja wczoraj dyżurowałam a dziś odpływam już też :D mam nadzieje ze przespie tą nockę normalnie i nie dopadnie mnie bezsenność jak wczoraj :/ wszystkim mówię spokojnej nocki kolorowych senków,
a do beatki: PRZYJ MOCNO!!!!! :D

rano czekam na wieści o nowym dzieciątku w naszej bb-rodzince :*

Heloł Kobietki, w końcu przebiłam się przez te ileśćdziesiąt stron od wczoraj.
Nie mam kompletnie nastroju do niczego,mąż mi popsuł, mam juz go serdecznie dość. Raz jest do rany przyłóż i nagle mu odwala. Rano się dobrze czułam, po wczorajszych atrakcjach zero bóli, skurczy, no nic kompletnie,więc rozporządziłam, że jedziemy na zakupy do ilea boja muszę kilka pierdół dokupić. No to pojechaliśmy koło południa, kupiłam co chciałam i jeszcze obeszliśmy prawie cały PortŁódź, przy okazji prezent dla teściowej na urodziny kopiliśmy, jakies duperele w superpharmie i zakupy w PP. Sobie nic nie kupiłam, ale z nim to się nie da robić zakupów, bo zaraz jęczy że po coś innego przyjechaliśmy,albo że ja to jak sroka itpitd,w ogóle się męczy, że go ciągam po sklepach. No nic. Wróciliśmy wział się za obiad a ja za odpoczywanie. Po obiedzie spałam bite 2godziny(szok). A potem zagoniłam go do skręcania przewijaka - no i jest problem, bo ato wierteł znaleźć nie może a to coś tam a to srośtam. Wkurzyłam się bo od 2 dni ma to zrobić.Wielka mi filozofia kilka desek na krzyż skręcić. Jakbym się wkurzyła to sama bym to zrobiła, ale w końcu niech on się czymś zajmie pożytecznym!!! to mi potem wypomina że ja mam p...dolca jakiegoś, bo w kółko o jednym i tym samym,i niczym innymsie nie zajmuję tylko szykowaniem jakbysmy nie byli gotowi! - No kretyn kompletny!!!, gdyby nie ja to g---wno by w domu było, a nie wyprawka dla Anieli. Nic by nie wiedział gdzie co leży, jakbym z nagła wylądowała na ip to nie wiedziałby nawet gdzie czego szukać jakie rzeczy przywieźc co kupic jakbym mu nie powiedziała. Uhhhh, poryczałam się jak głupia, ciśnienie mi podniósł, wcale mi się z nim gadać nie chcę, a ten mi się podlizuje teraz. Kretyn. Nic kompletnie nie rozumie, że wszystko jest nie po mojemu. Nie może chociaż raz zrobić czegoś tak jak JA chcę?Uhhhh faceci, mam dość.
Wybaczcie musiałam się wygadać, bo pękne z emocji....

cocosova, czy ty masz tego maca gdzies przy domu, bo ja nie wyrabiam jak ciebie czytam! nie lodow mi sie chce co prawda, bo dziwak jestem i za lodami nie przepadam, ale np jakis cheesik by sie zjadlo za kazdym razem, gdy was z acronka czytam :-D a jeszcze sniadania nie jadlam!!! pastwicie sie nade mna :-(

dobra, ide ogarniac dom, bo przypomina chlew juz!
aenye - ja mam Maca na przeciwko -wychodzę z bramy i po drugiej stronie Pietryny szczerzy się do mnie McD. Ale jak wygodnie - do 1 lub 2 w nocy czynny :) Dzięki temy bezkarnie sobie w nocy mogę wołać o lody z maca.
A teraz mam całą szufladę zamrażalnika zawaloną lodami więc mam gdzieś mcd.

a tak w ogóle to ta koncówka marca jakos tak sie bez sensu ciagnie, tez tak macie?
a z moich statystyk wynika (nie ma to jak sie nudzic :-D), ze póki co- najwiecej z nas (az 3) urodziły w 36t3d ciazy (aligator, natasza, hatorska).
Jak mozecie zauwazyc na moim suwaku, dla mnie ta newralgiczna kombinacja nadejdzie w sobote :wściekła/y:, wiec prosze o kciukasy, aby tak sie NIE STAŁO.
Dziekuje :-)

Mnie straszyły kobietki, że nie dasz rady przeć, bo nie czujesz, że kręgosłup potem nawala i td. Ale chciałabym naturalnie rodzić, tylko przeraża mnie ból, zastanawiam się nad zzo, ale lekarz powiedział, że nie ma szans, nawet jak zapłacę!
mitaginko - ty nie dość że Gin naczellny tego forum, wróżbitka na całego to jeszcze statystyk na pełen etat. No szok i szacun :)

mi tez tak gin powiedział, ze jrgo pacjentki nie rodza ze znieczuleniem, bo wiecej z tego szkody niz pozytku...
a tym klinicznym, w którym lezałam tez nie ma zzo...:/
A czy to przypadkiem od 7 kwietnia nie wchodzą te przepisy okołoporodowe, w których między innymi jest zmiana dotycząca ZZO że teraz w kązdym szpitalu pacjentka bezpłatnie ma dostawać ZZO? Tylko pewnie pod jakimiś warunkami....
U mnie w szpitalu ZZo bez proszenia i za free.

A i odnośnie tych cudów narodzin i innych filmików - ja dziękuję, raz że emocje zbyt wielkie - a po co się nakręcać, a po drugie u nas i tak bedzie inaczej. Jakoś nie jestem zwolenniczką takich "dokumentów".Morgaine - nie dziwię się Twojemu męzowi, co innego oglądać jak sie rodzi własne dziecko a co innego cudze.

Dziewczyny, czy to mozliwe, zeby Mala jeszcze sie przemieszczala?? Wczoraj czulam [jej raczki chyba? ;-) ] takie wybrzuszenia po prawej stronie i zazwyczaj bylo czuc po prawej, a dzis ewidentnie po lewej je czuje! :eek: Mam nadzieje, ze mi nie zrobi na zlosc i sie jakos dziwnie nie odwroci, tym bardziej, ze juz niby byla w kanale... Chyba panikuje...
..aenye nie przejmuj sie klotnia, do jutra Wam przejdzie :-) Ty chyba nie jestes taka osobka, kotra potrafi sie dlugo gniewac, a wiec i Twoja Mama tez pewnie nie jest :-) Twoja Mama chciala dobrze, moze tylko troszke przedobrzyla... :-)

ok, zaczełam ogladac, ale znudziło mnie to :/
ten maz durny (oblałabym go ta kawa, co ta babeczka piła), a syn to faktycznie nie wiem, co tam robił...
i tez mnie jakos ten serial nie przekonał...
bedzie co ma byc ;)

akkm mysle, ze rozpakujesz sie 5 kwietnia
acronka buziak za docenienie moich licznych talentów :)))))))

Nela fajnie ze sie odzywasz :-) no i rzeczywiscie macie szalony plan jak o 23 ksiezniczke kapiecie :-D
dobrej nocy kochana :-)

antonina to tak to jest to. Ciekawe tylko ktora serie wam puszczaja... A to normalnie gdzies w polskiej Tv wam leci czy tylko w necie?

No ja tez mam nadzieje ze dzis nie bede buszowac po nocy. Wczoraj mialam mega zgage i nie pozwalala mi spac, a jak przeszla to mi sie odechcialo... Cud ze dzis przezylam bez drzemki :-)

co do zzo, no wlasnie przeciez nowe przepisy wchodza dziewczyny! :-)

reklama
Piękne córunie mają te nasze nowe mamusie forumkowe:)

dranissimo - ja nie wiem czy to możliwe, ale moja Anielka to harcuje na całego raz z lewej mi się wybrzusza, raz z prawej. I sama nie wiem, czy to rączki czy nózki, takie górki mi się robią :)
Ważne że się rusza :)

Wracam do ogllądanie moich CSI a potem chyba prysznic i spaćku!

Do góry