reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2011

dziś ostatni dzień zapisów na losowanie biletów na euro 2012, ktoś sie zapisywał? ja chciałam , ale jak zobaczyłam cene to mi mina zrzedła... a fajnie by było... do Gdańska.

reklama
No niestety w Gdyńskim szpitalu dzieciątko po cc dają tylko ucałować, zabierają... jak koleżanka urodziła ok 15 to dostała córeczkę dopiero z samego rana.. A potem też przez cały dzień przywozili tylko na karmienie i zabierali spowrotem... Niby robią to dla dobra matki, która po cc musi odespać narkozę i średnio może się ruszać, ale ja jakoś bym tak nie chciała..
a co do zrostów.. no cóż, ja miałam 3 operacje i mam po wszystkich 3, więc może to kwestia organizmu... i bolą bardzo :(

MITAGINKO!!!!!!!!!!!!!!!!!! ZARAZ SIE PORYCZE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ten serial, co wklejalas, cud narodzin.............!! toz to jest One Born Every Minute!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Rycze od samej zajawki!!!!! a ne posprzatalam jeszcze do konca! i glodna jestem! o matko ales mnie uszczesliwila :-D Bede to ogladac teraz :-d albo zaraz

dziekiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!111

dla przypomnienia :

Cud narodzin - Cud narodzin - E01 - VoD w Onet.pl

Był taki program polski, odcinkowy dokument o porodach, ale nie znam niestety nazwy, obejrzałabym sobie, jak to jest tu...

hej dziewczyny
nikt nie mówił, że będzie łatwo...ale jakoś tam dajemy radę, chociaż nie ze wszystkim;-)
Michaś spadł do 4330g i mamy zmartwienie. nie wazyliśmy go od wyjścia ze szpitala, więc nie wiemy jak to dokładnie z tym spadkiem jest. niby norma to -10%...ale i tak jestem zaskoczona, bo je jak najęty, pieluchy "zapakowane są po brzegi"...więc o co tu chodzi?
dziś byliśmy na pierwszym prawdziwym spacerze.coś około godzinki, tak ciepło i przyjemnie było, że nie chciało mi się wracać do domu z ogrodu.
rozmawiałyście o cc. nigdy nie zdecydowałabym się "dla wygody" itp....ale to moje zdanie. wszystko ładnie się goi, szwy (wczoraj) zdjęte, już nie boli, tylko trochę w środku...ale i tak lepiej po SN się czułam. mimo tego, nie zaryzykowałabym próby rodzenia Janka czy Michała. liczę, że dzieciom te moje "cierpienia" wyjdą na zdrowie
nerki trochę się uspokoiły, ale w przyszłym tygodniu muszę się skontrolować, bo fajnie nie było

witam:)
chwile poczytalam ale wszystkiego nie dam rady teraz moze pozniej jak mlody pojdzie spac..
pojechalam na zajecia przespalam sie i cisnienie sie unormowalo wiec dalam sobie spokoj z ponownym dzwonieniem do szpitala...zobaczymy jak bedzie jutro...
anawoj super ze szybko dochodzisz po siebie po cc

obejrzalam, poryczalam sie i nie wiem, jak ja sobie poradze :-) tzn wiem, ze sobie poradze :-) ale zapomnialam juz chyba, jak to jest.. matko.

wracam do sprzatania, cholera, ale ciapne sobie jeszcze dzis co najmniej 1 odcinek ;-) ale nastrojowo sie zrobilo.. nie zdziwcie sie, jak w nocy trafie na porodowke!.. normalnie mam nastroj do rodzenia, niesamowite, pierwszy raz, lozeczko gotowe, torba spakowana, dom uszykowany (oprocz salonu, czy raczej dziennego pokoju, zeby nie nazywac go tym, czym nie jest - antonina, zajebisty tekst, idealnie pasuje :-D) no moge rodzic..

anawoj jak dobrze Cię widzieć a raczej czytać :tak: dobrze, że szybko dochodzisz do siebie po cc
ewa ja to zawsze wszystko zostawiam na ostatni moment (choć torbę mam spakowaną ale to wyjątkowa sprawa) i jeszcze dziś będziemy zamawiać bilety

quote_icon.png
Napisał baby_55
Petinka to co to za szpital jak nie ma anestezjologa?? a jak będzie pilna potrzeba CC to co wtedy, przecież bez anestezjologa nie da rady... musi być anestezjolog w szpitalu, a założenie znieczulenia to jest góra 30 min, więc nie róbmy jaj, to jest moim zdaniem jedna wielka ściema

Ale to chyba chodzi o to (przynajmniej na SR tak nam to położna przedstawiała), że jeśli chodzi o konieczność jakiejkolwiek operacji to wiadomo, że anestezjolog musi być ale nie każdy anestezjolog podejmie się podania zzo

Mężula poszedł sobie pobiagać, ahhhh jak mi żal - zawsze razem sobie wieczorkiem biegakiśmy a ja ... w ramach rekompansaty budyń ugotowałam i z sokiem malinowym wcinam

reklama
madziarkas ale narobilas :p
ojej ale bym zjadla budyn waniliowy z sokiem jezynowym :-( budyn mam gorzej z reszta...chyba zaraz ugotuje normalnie :szok:

Do góry