reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

reklama
ja to sie smialam, ze jak urodze 1.04 to do konca nikt nie bedzie pewien, jaka plec ;-) powiem wam, ze wszyscy w rodzinie i znajomych tak dlugo i mocno wierzyli, ze tym razem jest u nas dziewczynka, ze nie wierza nam do teraz niektorzy, a reszta co najmniej w niepewnosci zyje ;-) a jakby tak nie daj bog corka sie pojawila - to na bank uwierza wszyscy :-D wiec moglabym taki zarcik zasunac, hehe.

A tak sobie przypomniałam, że ja miałam dwa terminy bardzo się różniące: z usg na połowę kwietnia, a z OM na 25 marca hehe. Teraz widać, że ten z OM jednak mniej dokładny.... Może i lepiej.

A co do żarełka, to ja marzę o donatach.... z dużą ilością cukru pudru............acha.... pamiętam jak na monciaku w Sopocie kiedyś były.....
donaty.jpg

Pewnie już o tym pisałyście...rodzi któraś z Was w Warszawie? Macie jakieś polecane miejsce? Ja pierwszego synka w Łodzi, więc teraz ni mam za bardzo porównania

Hej, ja rodzę w Warszawie. Na kiedy masz tremin ? Rodzę na Inflanckiej. Różne opinie. Skrajne. Ale ja mam tu lekarza i opłacam prywatną opiekę polożnej, tu chodzilam do szkoly rodzenia, tu do przychodni przyszpitalnej na badania. Wiec jestem zaznajomiona jako tako ze Szpitalem. Ogólnie - ile porodów tyle opinii. Z plusów : znieczulenie zewnątrzoponowe za darmo na żadanie, nie odzyłają rodzących. Moja koleżanka rodziła z Bródnowskim : zadowolona, znieczulenie tez za darmo. Druga koeżanka w Wołominie - spokojna kameralna atmosfera, dobra opieka - nie ma znieczulen na zadanie. Hm - Szpital św Zofii na Żelaznej - suuuper opieka, profesjonalisci w kazdym calu. Trafilam tam na IP w 27 tyg - opieka i kompetencje personelu na 5. Ale strasznie drogi. Za wiekszosć rzeczy sie tam placi. I odsylaja rodzace jesli nie ma miejsc. Jest jeszcze Madalinski i Karowa - ale nie znam bezpośrednich opinii, jedynie to, co wyczytalam w necie.

Aenye wrzuciłam Ci przepis na kulinarnym, a ostatnio nie widziałam nigdzie do kupienia tych jeżyków

Joll to Ja Ci odstąpię termin który mi Asiunia wpisała 01.04 a jadę już teraz na porodówkę co??
przy okazji to wejdź na wątek spotkań, chcemy się umówić gdzieś na krakowskie spotkanie kwietniówek :)

...zgoda:)
tak naprawdę to Qlfowi się spieszy i namówił mnie na wypicie tego olejku rycynowego, ale i tak jestem szczęśliwa, bo wreszcie ...hmm...jak to powiedzieć...cierpiałam dokładnie odwrotne do ostatnich przypadłości Mitaginki, ostatnio ciągle na czopkach, a po tym oleju, to ....jak z kranu
...sorki za niezbyt poetycki opis

...ale i tak się dziwnie czuję, tak jakoś mi zimno i dreszczowo i siusiu co chwilkę
no i te bóle @owe

widziałam sms od cucu
znowu sie poryczałam
biedactwo:*
baby, mitaginka ja nie mam nr do cucu, ale powiedzcie że modlę się jej dzidzię:*

reklama
Do góry