reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwiecień 2011

Hej kobitki
Ja miałam tydzień temu posiew pobierany ale jeszcze nie znam wyniku. Poznam w środę na wizycie. Ja miałam tylko z pochwy. Bezpłatny.

Dzisiaj ugotowałam swój pierwszy rosół w szybkowarze, bo od jakiegoś czasu używamy szybkowaru do gotowania. Wczoraj robiłam gulasz. No i ze mną to jest tak, że jak nie lubię rosołu - no nie lubię i już, to w ciązy mogłabym go jeść niemal codziennie. tylko tak specyficznie przyprawiony. Ostatnio mi przyprawa włoska kamisa leży.

Zmęczona po całym dniu jestem, Mała ma czkawkę niemozliwą, brzuch mi skacze,aż w pośladku ją czuję. Nie lubie jej czkawek. Jak była mniejsza to mi to tak nie przeszkadzało, a teraz jest mega upierdliwe.
Lece pod prysznic,rozgrzać bolące plecy i do łóżka, zanim mnie wszystko na dobre rozboli.

Joll - życzę Ci by karta się odwróciła.

Lilou -gratuluję!

Nie wiem co jeszcze komu miałam napisac,wybaczcie, zmęczona jestem nieziemsko.

reklama
joll-współczuję...ale po burzy zawsze świeci słońce!!!

lilou-ogromne gratulacje!!!Szerokiej drogi!

justi-super,że już jesteś w domu!Jak synuś???

Pisałyście o tych wymazach-ja miałam i z pochwy i z odbytu,wynik ujemny-bez żadnych bakterii. Dziś odebrałam wyniki HIV,Hbs,mocz,morfologia i Coombs-wsio ok.,więc nic-tylko szykować się do porodu;-)

A co do herbatki z liści malin i oleju-no nie powiedziałabym,żeby nie działało-Marysię ur. 4 dni po terminie,a dzień wcześniej wypiłam łyżkę oleju i 1(!!!) kubek naparu z liści malin-oczyściło i przeczyściło mnie na maxa,a parę godzin później jechałam na porodówkę..
Od dziś-lekarz zlecił mi masowanie sutków-żeby szyjka się zmiękczyła poprzez skurcze.Zobaczymy!!!

To dobrej nocki,bo nie wiem czy dam radę jeszcze coś skrobnąć;-)

Ostatnia edycja:
właśnie rozmawiałam z moją położną i rodzimy 31.03 (urodziny męża :) ), tak ma dyżur.
Aż mi sie ręce trzęsły z podniety.
Mówiła abym sobie wieczorem przed zaaplikowała 2 czopki scopolanu bo zmiękcza szyjkę.
We wtorek ostatnia wizyta.

Hej dziewczyny cały dzień mnie nie było, dopiero wróciłam, mój plan mycia podłogi na kolanach padł, ale za to pochodziłam trochę po mieście z kolezanką, bo kupowała rozek do chrztu ubranko i takie tam, więc nogi to mi wchodzą tam skąd wyrosły... kręgosłup też boli jak chol....a, mąż mi rozmasował to mi trochę lepiej, teraz leze na sofie z lapkiem i zdycham:confused2: zobaczymy czy na niuńka to podziała???
Próbowałam Was doczytać ale to normalnie nierealne... skrobiecie jak szalone 1000 postów na sekundę:shocked2:;-)
Jutro pewnie też mało się bedę odzywać bo jedziemy na pół dnia do znajomych, ale po powrocie postaram sie Was nadrobić

Miłej bezbólowej i bezskurczowej nocki Wam życzę, śpijcie dobrze :tak:

Edit:

Ewa fajnie, ze juz tak szybko bedziesz miec maleństwo :)

Joll bedzie dobrze, po złym zawsze przychodzi dobre i karta sie odwraca, trzymam kciuki żeby odwróciła sie szybciutko :)

Lilou gratuluje zdanego egzaminu, dzisiaj chyba dobry dzień, bo moja siostra zdała testy na prawko w Dublinie :)

Ostatnia edycja:
Joll, strasznie mi żal Ciebie, że tak Cię los doświadcza. Ja też ostatnie lata miałam kilka podobnych " nieprzyjemności" ale dzięki temu zrozumiałam, że tak na prawdę liczy się zdrowie i rodzina. Wszystko się da przeżyć, jeśli mamy zdrowie i mamy dla kogo żyć. Poza tym jak Ci życie tak dało w kość, to oznacza, że niedługo będzie juz tylko lepiej. Zobaczysz. Głowa do góry.

Co do wymazu to ja tez jakiś miałam ostatnio, ale na szczęście nie z odbytu ( nie wiem jak bym to przeżyla hehe ). Poki co gin nie dzwonił, więc oznacza to , że wszystko ok.

...skasowało mi posta....

Anisad,
Acronko, Baby, Dorusiu ...dziękuję

ogromna jest moc współczucia
naprawdę to dla mnie dużo znaczy

wszystko, co cenne i piękne jest tak kruche
można tylko cieszyć się chwilą, a łzy nawlekać w różaniec

będzie dobrze

Ostatnia edycja:
:*

Joll, pamiętaj, że jesteś dzielną kobietą. I wreszcie czas, żebyś zaczęła mieć z górki, a nie pod górkę - i tego Ci życzę.

Na resztę nie odpiszę, przepraszam. Mdłości polekowe nie odpuszczają. A teraz jeszcze mi się brzuch stawia co 4 minuty. o_O Nie boleśnie, ale jednak. Idę leżeć. :/

A ja naoglądałam się porodów w necie i tak mi teraz "niesmacznie", zaczynam się bać... a jeszcze dzisiaj byłam u koleżanki która 2 tyg, temu poród kleszczowy przeżyła...bidulka... mam pietra!!!

Czesc kobietki

no i wcielo mi cala wiadomosc grrrr

to ja szybciutko teraz - mały ma sie dobrze, dzis wypisali nas do domku - tak pozno bo ja mam zespol popunkcyjny (jeszcze troche czuje ból ale nie tak bardzo) wstawac nie mogłam - zalamka doslownie! Poxniej wrzuce jakas fotke teraz lece papapapa

to super że w domku

Hatorska, szczerze mówiąc to twardnienia brzuszka męczyły mnie już od 20tc,
a ostatnio to naprawdę często i gęsto i bolesno...można się do nich przyzwyczaić,
mnie już nawet na zakupach nie ruszają, twardo czekam na mocniejsze uderzenie;)

Co do tego straszliwego bakcyla, to może nie taki diabeł straszny, będę trzymać kciuki za marcowo-kwietniowo-majowe kwieciste porody "na wodach", wtedy mniejsze ryzyko zakażenia

Natomiast jeśli chodzi o "elastyczność dziurki", to jak już wcześniej polecałam codzienny masażyk od godz 7 do 5ej, tzn dolne partie dziurki, ja smaruję olejkiem migdałowym. Poza tym nawet w dniu porodu, tzn już w szpitalu warto mieć olejek i takowy masaż zastosować. Można także doustnie olejek z wiesiołka 3-4 kaps/dziennie
na dwa tyg przed terminem, albo olejek rycynowy tuż przed terminem porodu, a także pieszczoty brodawek i oczywiście seksik:)

...a u mnie c.d. finansowych przebojów, tzn państwo, którzy mieli jutro przyjechać po autko, a właściwie dokumenty i blachy do kredytu, kredytu nie dostali,
a my ostatnie pieniądze wydaliśmy na oc i myjnię, no po prostu rewelacja...
liczę na jakiś cud

co do finansów współczuję , rozumiem cię bo u nas bez przerwy taka bujawka finansowa, masakra człowiek naprawdę czeka na cud, ale czasem się zdarzają

reklama
Do góry