Ja go stosuję akurat na puchnięcie, więc dlatego przez żołądek Ale skoro mógłby ruszyć szyjkę dopochwowo to może i tak bym spróbowała... hmmm. Jak jutro po wizycie ginka powie, że szyjka się nie ruszyła i nie będzie mi chciała przy tym ciśnieniu i obrzękach jakoś przyspieszać porodu to jadę z wiesiołkiem dopochwowo.Olej z wiesiołka żeby zadziałał trzeba stosować dopochwowo a nie połykać. Nie wiem jak Wy stosujecie. On ma działać na skracanie i rozwieranie szyjki a nie dostarczanie witamin organizmowi przez żołądek
reklama
na chrzciny lokal już mamy umówiony wiec tylko ksiądz zostaje ale z tym to nie ma problemu pójdę do niego i powiem, że ma być w świeta i koniec bo nastepny raz siostra da radę przyjechać z dublina na boże narodzenie i nie mam ochoty tyle czekać, takie agrumenty na pewno go ruszą, bo jak nie to będę bardzo niemiła
A
asiunia876
Gość
Hej dziewczyny.
Przepraszam ale nie jestem w stanie nadrobic was od wczoraj a wiem ze wiele z nas mialo wizyty. Mam nadzieje ze z wami wszystko ok i dzidzie zdrowo rosna.
Ja tez wczoraj bylam i sie wkurzylam na tych poj***nych angielskich lekarzy. Wszystko jest normalnie, nic nie widac a ja zmyslam... Nosz masakra... Za tydz mam kolejna wizyte i wtedy dopiero mam im powiedziec czy chce CC czy SN i tak jak bylam pewna tak teraz rozmyslam, wlasnie ze wzgledu na ich glupote. Bo ile szpitale maja jak marzenie i sprzet i wogole, tyle lekarzy maja do bani nie douczonych debili... :-( normalnie ryczec mi sie chce...
Aha co wiem na pewno to to ze mlody jeszcze wysoko nie wstawiony wiec spokojnie do terminu dociagne. Tutaj nie sprawdzaja szyjki tylko glowke dziecka. Zreszta juz kiedys pisalam.:-) buzki
Przepraszam ale nie jestem w stanie nadrobic was od wczoraj a wiem ze wiele z nas mialo wizyty. Mam nadzieje ze z wami wszystko ok i dzidzie zdrowo rosna.
Ja tez wczoraj bylam i sie wkurzylam na tych poj***nych angielskich lekarzy. Wszystko jest normalnie, nic nie widac a ja zmyslam... Nosz masakra... Za tydz mam kolejna wizyte i wtedy dopiero mam im powiedziec czy chce CC czy SN i tak jak bylam pewna tak teraz rozmyslam, wlasnie ze wzgledu na ich glupote. Bo ile szpitale maja jak marzenie i sprzet i wogole, tyle lekarzy maja do bani nie douczonych debili... :-( normalnie ryczec mi sie chce...
Aha co wiem na pewno to to ze mlody jeszcze wysoko nie wstawiony wiec spokojnie do terminu dociagne. Tutaj nie sprawdzaja szyjki tylko glowke dziecka. Zreszta juz kiedys pisalam.:-) buzki
akkm
Fanka BB :)
Kupiłam tego Wiesiołka to mam go łykać czy wpychać?
jeju jak mi się nic nie chce a muszę sznycelki smażyć bo chodzą za mną z ziemniaczkami i ćwikłą, dobrze że zupa pieczarkowa gotowa o 9 już była ugotowana zgagę to ja mam po wszystkim owoce , słodycze, ser, soki dosłownie po wszystkim mnie pali .
jeju jak mi się nic nie chce a muszę sznycelki smażyć bo chodzą za mną z ziemniaczkami i ćwikłą, dobrze że zupa pieczarkowa gotowa o 9 już była ugotowana zgagę to ja mam po wszystkim owoce , słodycze, ser, soki dosłownie po wszystkim mnie pali .
a to taką kapsułkę dopochwowo?Olej z wiesiołka żeby zadziałał trzeba stosować dopochwowo a nie połykać. Nie wiem jak Wy stosujecie. On ma działać na skracanie i rozwieranie szyjki a nie dostarczanie witamin organizmowi przez żołądek
kupiłam po drodze olej rycynowy... połaziłam troche po schodach, wieczorem zmolestuję męża a jak to nic nie da to chyba sobie w sobotę zapodam ten olej rycynowy...
słyszałyscie moze o koktajlu położnych?
znalazłam to na necie:
Koktajl Poloznych I
250 ml soku morelowego
2 lyzki oleju rycynowego
2 lyzki musu z migdalow (mandelmuß... do kupienia w sklepach ze zdrowa zywnoscia)
Wymieszac. Dodac wode gazowana wode mineralna tak, zeby razem bylo 500 ml.
Wypic w przeciagu 30 min.
Koktajl Poloznych II
1 banan
250 ml mleka
paczuszka cukru waniliowego
2 lyzki oleju rycynowego
Wymieszac. Wypic w przeciagu 30 min.
baby nie wieczorem olej rycynowy!!
tzn. chyba że chcesz rodzić w nocy.
u mnie to zadziałało bez probemu oba razy. ale raz rodziłam w nocy!! lepiej w dzień. wypij jedną łyżkę(!) wcześnie rano. dostaniesz biegunki i potem pojedziesz do szpitala ze skurczami
ja przy Nikosiu wypiłam dwie łyżki hahaha i tak mnie wyczyściło że lepiej niż lewatywa, no ale poród zaczął się parę godz. po oleju rycynowym.
szczerze to teraz spróbuję ten koktajl położnych Twój, jak nie podziala to olej ale M chce zebym czekala do terminu... w sumie skurcze juz mam, brzuch nisko, szyjka mieknie, moze samo zacznie sei cos dziac.
laski was doczytac dzisiaj to masakra!! 10 stron!!
nie wiem co komu odpisać
margola czytalam o Twojej wizycie :-( buziaczek dla Ciebie...
reszcie gratuluje udanych wizyt
ja rpzeszlam wszystkie sklepy z butami w miescie, a jest ich sporo!! nie moglam sie na nic zdecydowaac!! w ostatnim sklepie stweirdzilam ze nie potrzebuje takich butow jakich szukam ehhh masakra ze mną!!
jutro idę z mamą, dołoży mi do venezii stanik do karmienia widzialam za 19zl i w sumie zaluje ze nie kupilam...taki zwykly, bialy, ale w sumie znowu nie moglam sie zdecydowac!!
dziewczyny czuję się uwięziona we własnym ciele...ja wiem ciągle narzekam i masakra ze mną, ale wy wiecie co czuję, ciężko mi, chodzić nei mogę, a jednocześnie energia mnie rozpiera, nie moge siedziec w domu na tyłku, a ruszyć sie nie ma jak!! ubrac sie juz nie mam w co! naprawdę już wolę ten ból i to wszystko chyba....z drugiej strony szef chce zebym zaraz natychmiast od razu po macierzynskim wrocila do pracy:-( jak dziecko będzie miało pół roku??!! wiem, pewnie mi sie odmieni i z checia wyrwe sie z domu, ale chcialabym tak z 9 mcy w domu posiedziec.... niestety ja nie moge na wychowawczy:-(
ehhh no i skurcze mam i podejrzewam ze bedzie ze mna jak z anawoj, 3 tygodnie bolesnych skurczy zanim porod, poprzednio od razu sie zaczelo i spokoj, a teraz sie mecze...
ehhh przepraszam was ze ja tak ciagle tylko o sobie i marudzę....ale nie pamiętam co której mialam odpisac...
wybaczycie... PLEASEEEEE
nie wyobrażam sobie życia bez was hahahahahhahaahha
Morgaine wiem, że nie wolno wieczorem i nie wolno tego pic jak jest sie samemu w domu, bo nie wiadomo jak szybko się zacznie, więc jakby co to wezme w sobotę jak mąż będzie w domu i zobaczymy co z tego wyjdzie najwyzej bedę miała oczyszczony organizm
Ewa & Kubuś
jak się mieszka blisko szpitala to fajne takie koktaile, ale jak ja mam 50 km... to albo kibla mi zabraknie po drodze albo zdążę urodzić w aucie... ale nie powiem, kuszące... jednak raczej zmolestuje męża, przyjemniej niż latać na kibel
antonina01
kurde olej z wiesiołka na puchnięcie...hmm. poczułam sie zaintrygowana...mi puchną tak stopy że chyba do szpitala to na boso przelece do parkingu, normalnie dramat. Żadne buty nie wchodzą. Błagam , prosze powiedzcie że to po porodzie zzejdzie. Koleżanka mówiła ze juz wychodząc ze szpitala czuła róznice w butach. Ja jestem tym przerażona. normalnie buły takie że szok, a ja raczej zawsze drobne stopy i dłonie miałam,. Normalnie sie nie poznaje:-( UWIĘZIONA WE WŁASNYM CIELE - to jest idealne określenie Morgaine, energia jest, ale ciało ją tłumi
cucumber a- jak ty ten Oeparol bierzesz, rano i wieczorem po 1? jestem zdesperowana i spróbuje wszystkiego chyba
margola - współczuje tych wyników ale najważniejsze że to już końcówka, u mnie akurat 'nie wyhodowano paciorkowca" ale w kółko jakieś infekcje. Znów mam serie globul z antybiotykiem, normalnie cała ciąż coś sobie tam aplikuje
cucumber a- jak ty ten Oeparol bierzesz, rano i wieczorem po 1? jestem zdesperowana i spróbuje wszystkiego chyba
margola - współczuje tych wyników ale najważniejsze że to już końcówka, u mnie akurat 'nie wyhodowano paciorkowca" ale w kółko jakieś infekcje. Znów mam serie globul z antybiotykiem, normalnie cała ciąż coś sobie tam aplikuje
reklama
lilou
No i już po jazdach. dziś jeździłam z innym instruktorem i super :-) trochę inne trasy powybierał, trochę inne techniki pokazał i jest git. Obym zdołała opanować stres i wyjechać na miasto :-)
mitaginka ojj jak mi się marzy żeby Twoje przeczucie się sprawdziło :-)
Ale koktajle zapodajecie hoho. Zapisałam sobie , będę stosować w połowie kwietnia.
Za tydzień odbieramy klucze do mieszkanka, malowanie (farby nadal nie wybrane), meble (meble też nie wybrane) i możemy się przeprowadzać :-)
mitaginka ojj jak mi się marzy żeby Twoje przeczucie się sprawdziło :-)
Ale koktajle zapodajecie hoho. Zapisałam sobie , będę stosować w połowie kwietnia.
Za tydzień odbieramy klucze do mieszkanka, malowanie (farby nadal nie wybrane), meble (meble też nie wybrane) i możemy się przeprowadzać :-)
Podziel się: