reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwiecień 2011

Mój to już dawno mówi i czasem wszyscy w domu mają tego dosyć he he
Wilmek dobrze, że wszystko dobrze! Ja dzisiaj była na wizycie i główka bardzo naciska i się nie dziwi, że cały czas latam sikać....

reklama
Marma lekarz mi już kazał dawno leki odstawić i mały już ma wszystko rozwinięte jak trzeba i może już przychodzić na świat a poza tym to 37 tydzień juz skończyłam i leci teraz 38 tydzień, sam mi mówił dzisiaj na KTG, że jak chcemy przyspieszyc i nie czekać długo to seksik, dużo ruchu i schody... więc nie wiem czemu twój tak Ci mówił

Antonina, ja też mam takie opuchnięte stopy. Szkoda gadać, ale jakoś przestałam na to zwracać uwagę. Po porodzie to przejdzie.

A co do tego przyspieszania porodu, to prosiłabym Was o jakąś krótką listę sprawdzonych metod, żebym mogła je zastosować jak przyjedzie mąż, a nie będzie akcji. Slyszalam o naparze z liści malin, co tam jeszcze było... hm..:-)

Widzę, że już większość z nas chciałaby być po porodzie. Mnie też męczy już ta ciąża, a jeszcze ta przeprowadzka zaraz mnie czeka.

Cucumber, jakie bierzesz leki na ciśnienie ?

Witajcie Kochane
oczywiscie nie jestem w stanie Was nadrobic przyleciałam sie przywitać i o zdrówka Was zapytac?
Nadrabiiam a i tak mi to nie wychodzi, dziecie asorbuje na maxa. Kupa prania, prasowania, karmienia itd wstawiłam tylko w odpowiednim wątku kolejne foty Wiki i zmykam bo juz pora karmienia sie zaczęła. Kochane trzymam za Was wszytskie kciuki i zycze zdrówka, udanych wizyt zero skurczybyków i lekkich porodów. Buziaki

anisad, biorę Dopegyt. I jakoś nie czuję się lepiej.

Aż się popłakałam. Poszłam do szafy szukać butów na jutro i wszystko ciasne. Nawet baletki. Siostra ma mnie poratować jakimiś szerszymi botkami. Ja nie mogę nie myśleć o opuchliznie, bo czuje ją nawet jak leżę. Jak ja mam chodzić i się ruszać żeby pomóc szyjce skoro męczarnią dla mnie jest pójście do kibelka. Chodzę dosłownie na piętach.

Herbatita, piękna ta Twoja córa :) Fajnie, że masz ją już przy sobie i możesz na nią patrzeć i tulić.

cucumber, ja na twoim miejscu chyba poszlabym na konsultacje do innego lekarza. moim zdaniem to nie jest smieszne, kilka dni juz mowisz o tej opuchliznie i wysokim cisnieniu, przeciez to ewidentne oznaki zatrucia. nie wiem, ja bym tego nie olewala, leki nie dzialaja.. nie, lec na ip.
ja bylam swiadkiem, jak moj gin opieprzal babke, co lezala lozko obok. 'do jakiego ty szarlatana chodzilas, dziewczyno!' - przytyla 40kg, opuchnieta cala, ledwo widziala na oczy. jak weszla na ip zaraz jej robili cc, dziecko w zielonych wodach... nie, naprawde nie podoba mi sie to..
nie chce sie wcinac, martwic cie czy cos, ale to nie jest smieszne juz, naprawde..

Cucumber, ja myślę podobnie jak Aenye, że lepiej to sprawdzić. Albo na IP albo do jakiegoś innego lekarza. Z Twojego opisu to nie jest zwykła opuchlizna, ale taka dość potężna. Do tego ciśnienie... Prawdopodobnie taka Twoja uroda, ale przeciez lepiej dmuchać na zimne... Nie martw się, będzie dobrze.

cucumber, ja na twoim miejscu chyba poszlabym na konsultacje do innego lekarza. moim zdaniem to nie jest smieszne, kilka dni juz mowisz o tej opuchliznie i wysokim cisnieniu, przeciez to ewidentne oznaki zatrucia. nie wiem, ja bym tego nie olewala, leki nie dzialaja.. nie, lec na ip.
ja bylam swiadkiem, jak moj gin opieprzal babke, co lezala lozko obok. 'do jakiego ty szarlatana chodzilas, dziewczyno!' - przytyla 40kg, opuchnieta cala, ledwo widziala na oczy. jak weszla na ip zaraz jej robili cc, dziecko w zielonych wodach... nie, naprawde nie podoba mi sie to..
nie chce sie wcinac, martwic cie czy cos, ale to nie jest smieszne juz, naprawde..
Tak samo myślę i dlatego jak jutro rano będę na usg u innego gina to zamierzam z nim o tym porozmawiać. Na szczęście usg mam rano a wizytę u swojej lekarki po południu, więc już rano będę wiedziała. Jedno wiem na pewno - kolejnej ciąży ta lekarka prowadzić nie będzie.

reklama
laski jak ja bym chciala wiedziec kiedy urodze!! normalnie mnie cos trafia. zaraz sprzatac pojde, jak tylko M wyjdzie, bo energia mnie roznosi!! bede w polkach dalej ukladac, bo musze przeorganizowac polke Mlodej.

aaaa
kto pytal o imiona? ducha??

i ktos obstawial typy: Weronika, Lena, Sara - no ja właśnie takie trzy typy rozważałam także gustowo tak samo;-)
Sare sprzedałam koleżance 7 lat temu;-)
Lena z nazwiskiem brzmi jak masło maślane

a ktoś jeszcze mówił że Joanna ładnie...no ładnie:-D moja na drugie tak będzie miała, zgadnijcie po kim :-D

a co do Igi, to ładne imię ale nazwisko musi być dłuuuugie bo inaczej śmiesznie brzmią krótkie imiona...

no i przed chwilą się zdecydowalam ze chce rodzic w terminie jednak, no bo to zawsze jeszcze 3 tyg sa nie?:)
kurde terminy sie zaczely nam...w zasadzie juz polowa z nas ma bezpieczny termin...

mitaginko dotrwasz do 7go;-) ajak nie do 7go to do 5go, a to też dobrze będzie;-) - nie pytaj czemu piąty, moze przeczucie;-) ale widzisz baby podtrzymywali a teraz odstawila fenka i jeszcze przenosi:-p

Do góry