Jestem czysta, bo dostarczałam zwolnienie tak jakby na drugi dzień od wypisania. Wypisywane miałam zawsze w piątek po południu a zawoziłam w poniedziałek rano. Więc nie moja wina. Oby tak jak pisze Mitaginka wypłacili mi różnicę, bo nie chce mi się kłócić z pracodawcą.moim, skromnym (!) zdaniem jeśli z winy pracodawcy zostało zbyt późno dostarczone L4 to pracodawca powinien wypłacić Ci różnicę. Jeśli Ty dotrzymałaś obowiązku dostarczenia L4 pracodawcy do 7 dni, to jesteś czysta
reklama
dzisiaj wielki dzień dla anawoj i Michałka:-) niestety anawoj ma ataki kolki nerkowej i b.ją to boli:-(
smsik w wątku
anawoj trzymaj się dzielnie!!
eywa mnie niestety też temat dotyczy.
na razie dostałam antybiotyk dopochwowo 6 globulek. dzisiaj biorę ostatnią, jutro posiew pochwy na cito czy wytępione i mam nadzieję dowiedzieć się więcej więc jutro napiszę.
z tego co pisała aenye to sie z tym żyje i dziecie dostaje antybiotyk po urodzeniu. z tym że typów gronkowca jest kilka jak nie kilkanaście i najlepiej z lekarzem o tym porozmawiaj... jak masz takiego co Ci coś wyjaśni, bo mnie już coś trafia!! jutro z nich wydębię co się da!!
smsik w wątku
anawoj trzymaj się dzielnie!!
dziewczynki,ja wiem,że był ten temat nie raz poruszany,ale przyznam,że nie wnikałam ,bo myślałam ,że mnie nie dotyczy, jakie są konsekwencję gronkowca? tylko antybiotyk dla małej po urodzeniu?
eywa mnie niestety też temat dotyczy.
na razie dostałam antybiotyk dopochwowo 6 globulek. dzisiaj biorę ostatnią, jutro posiew pochwy na cito czy wytępione i mam nadzieję dowiedzieć się więcej więc jutro napiszę.
z tego co pisała aenye to sie z tym żyje i dziecie dostaje antybiotyk po urodzeniu. z tym że typów gronkowca jest kilka jak nie kilkanaście i najlepiej z lekarzem o tym porozmawiaj... jak masz takiego co Ci coś wyjaśni, bo mnie już coś trafia!! jutro z nich wydębię co się da!!
monika1914
Aktywna w BB
Czemu karają pracownika a nie pracodawcę? Z tego, co w necie wyszukałam, to za takie coś pracodawca może dostać karę grzywny. Ale jakoś nie mogę znaleźć w jaki sposób ja mogę odzyskać kasę. Jak tylko mąż mi przywiezie to pismo (bo wysłali na stary adres) to dzwonię do pracy.
Ja na twoim miejscu nie odpuściłabym. Ja ze swoim pracodawcą powalczyłam i dostało się im po tyłku ( czyt. bardzo miła kontrola z inspekcji pracy + kara grzywny) tylko u mnie to chodziło o to, że mi lekarz medycyny pracy po zwolnieniu dluższym niż 30 dni nie pozwolił wrócic do pracy na te samo stanowisko a oni nie chcieli mi zaproponowac innego bo niby nie mieli - wystarczyłoby dac mi aneks do umowy i po sprawie. I takim to sposobem zostałabym bez srodków do zycia bo mądra pani kadrowa stwierdziła, że albo dostarczę im zwolnienie od ginekologa albo mogę nie przychodzic do pracy ale oni mi za to nie zapłacą a w kodeksie pracy jest jasno napisane , że jeżeli nie są wstanie mi zaproponowac innego stanowiska to mogę leżec i pachniec a oni mi musza za to płacic:-) Aneks do umowy mam, zmienione stanowisko tez
Ewidentnie jest to ich wina więc dlaczego konsekwencje masz ponosic Ty??? Zgadzam sie z Morgaine niech płacą różnicę. Trzymam mocno kciukasy za rozmowę i daj znac co Ci powiedzieli w pracy.
Witajcie Kobitki.
Idę dziś po południu do doktorka. Teraz do jakiegos innego się umówiłam.
A jak Wasze samopoczucie dzis? Pierwszy Dzień Wiosny w koncu, powinien napełniać optymizmem Chyba sprawię sobie jakieś słodkości w drodze do ośrodka. Buziaki dla Was Kochane.
Idę dziś po południu do doktorka. Teraz do jakiegos innego się umówiłam.
A jak Wasze samopoczucie dzis? Pierwszy Dzień Wiosny w koncu, powinien napełniać optymizmem Chyba sprawię sobie jakieś słodkości w drodze do ośrodka. Buziaki dla Was Kochane.
klaudencja
Fanka BB :)
help me!!! jeju.... obudziłam się o 3:30 z takim masakrycznym bólem gardła i kaszlem że ledwo żyje....wypiłam gorącego mleka i usnełam na 30minut potem znów to samo...nie wiem co mogę brać na ból gardła ...chciałabym jakoś szybko się uporać z tym póki nie rozwinie się jakaś choroba bardziej...bo tylko brak mi teraz przyziebienia czy czegoś gorszego na sam koniec... macie coś sprawdzone na gardełko i kaszel...
póki co sok z malin itp działa chwilowo...
póki co sok z malin itp działa chwilowo...
mamusiaDorusia
Hejka!!!
Witam się pięknym słoneczkiem i bezchmurny niebem!!! Z rana byłam na daniach,masakra,ze 20 ludzi przede mną i każdy bez skrupułów wchodził.Dopiero tak w połowie kolejki pewien pan mnie przepuścił i jaka wrzawa z tego powodu!Normalnie najbardziej baby się piekliły!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odebrałam też wynik GBS,na szczęście"nie wyhodowano bakterii",uff!!!
Zaraz się zbieram po córcię bo z rana poszła do mojej mamci a taka ładna pogoda,że zabieram ją na długaśny spacer.Dam radę.Najwyżej urodzę......
Miłego pierwszego dnia wiosny!!!
Witam się pięknym słoneczkiem i bezchmurny niebem!!! Z rana byłam na daniach,masakra,ze 20 ludzi przede mną i każdy bez skrupułów wchodził.Dopiero tak w połowie kolejki pewien pan mnie przepuścił i jaka wrzawa z tego powodu!Normalnie najbardziej baby się piekliły!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odebrałam też wynik GBS,na szczęście"nie wyhodowano bakterii",uff!!!
Zaraz się zbieram po córcię bo z rana poszła do mojej mamci a taka ładna pogoda,że zabieram ją na długaśny spacer.Dam radę.Najwyżej urodzę......
Miłego pierwszego dnia wiosny!!!
antonina01
super wiadomości z rana o AnaWoj:-), sie dziewczyna doczekała w końcu
ale co do wagi Michasia to sie zbytnio nie pomylili, dorodny chłopisko
a tak wogóle to witam sie z poniedziałku wiosenkowo. Ja mam jakąś obsesje , codziennie buszuje po necie w poszukiwaniu pozytywnych prognoz pogody i podobno z początkiem kwietnia cudnie ma być.
to my z Nadią czekamy
ale co do wagi Michasia to sie zbytnio nie pomylili, dorodny chłopisko
a tak wogóle to witam sie z poniedziałku wiosenkowo. Ja mam jakąś obsesje , codziennie buszuje po necie w poszukiwaniu pozytywnych prognoz pogody i podobno z początkiem kwietnia cudnie ma być.
to my z Nadią czekamy
Klaudencja tantum verde tabl lub spray, *spam* i stodal syrop można brać i tabletki Isla
Anawoj trzymam kciuki i czekam na wieści po CC, już niedługo będziesz tulić Michasia
Morgaine współczuję weekendu dla mnie ostatnio imprezy rodzinne to jakaś gehenna, najchętniej dogadałabym coś każdemu bo działają mi na nerwy i wyszła...
Aenye fajny telewizor
Cucumber mam nadzieję, że sprawę uda się pozytywnie załatwić
Nie mogłam usnąć męczyłam się całą noc, brzuch mnie co chwilę boli, skurcze i jeszcze kręgosłup przez to, nie mam już siły no ale nic na to nie poradzę, czasem wezmę sobie paracetamol albo nospe to na chwilkę jest troche lepiej, a potem znowu to samo, no nic jakoś dam radę, w końcu już pewnie niedługo
No i najlepsze wiadomości nadeszla wiosna, jest pięknie, słonecznie, ciepło i kalendarz to potwierdza chyba wybiorę się dzisiaj na jakiś spacerek
Na 17 idziemy do doktorka podgladać małego, ciekawe co powie na temat mojej szyjki liczę, że coś się tam już dzieje...
Edit:
Anawoj widzę, że już po
Anawoj trzymam kciuki i czekam na wieści po CC, już niedługo będziesz tulić Michasia
Morgaine współczuję weekendu dla mnie ostatnio imprezy rodzinne to jakaś gehenna, najchętniej dogadałabym coś każdemu bo działają mi na nerwy i wyszła...
Aenye fajny telewizor
Cucumber mam nadzieję, że sprawę uda się pozytywnie załatwić
Nie mogłam usnąć męczyłam się całą noc, brzuch mnie co chwilę boli, skurcze i jeszcze kręgosłup przez to, nie mam już siły no ale nic na to nie poradzę, czasem wezmę sobie paracetamol albo nospe to na chwilkę jest troche lepiej, a potem znowu to samo, no nic jakoś dam radę, w końcu już pewnie niedługo
No i najlepsze wiadomości nadeszla wiosna, jest pięknie, słonecznie, ciepło i kalendarz to potwierdza chyba wybiorę się dzisiaj na jakiś spacerek
Na 17 idziemy do doktorka podgladać małego, ciekawe co powie na temat mojej szyjki liczę, że coś się tam już dzieje...
Edit:
Anawoj widzę, że już po
reklama
madziarkas
EEE ja tam lubie, wręcz uwielbiam wszelkiego rodzaju fitnesy i siłkę też polubiłam, zwłaszcza jak się idzie z mężulą lub kumpelami to wskakujemy na orbitreka, rower czy cóś i kalorie lecą a przy okazji pogaduchy:-) Jak spocona i wymęczona wychodze to wiem że żyje:-) A właśnie rowerek próżniowy to nie dla mnie - wykupiłam sobie z jakiś rok temu karnet na m-c na body space i nie dość że efektów nie widziałam to jeszcze nudne to było wybitnie, ostatnie wejściówki to siostra wykorzystałasiłka? ehhh nuda dla mnie, lubię sport ale takie ćwiczenie w zamknięciu to bez sensu dla mnie, góra miesiąc wytrzymuję hahaha ale że mam blisko to w desperacji chyba teraz na jakiś rowerek próżniowy się skuszę, bo trzecia ciąża już na bank moje ciałko doprowadziła do rozstroju... :-(
[/B]
cucumber oby ci to wyrównali bo z jakiej racji masz ponosić konsekwencje skoro dopełniłaś wymaganych terminów, mi jak do tej pory przelewy robi moja firma- wszystko w terminie i wypłatki większe niż zwykle
A mnie ząb a właściwie chyba nawet dwa zęby zaczęły boleć - przez sobote i niedziele to tak falami ból przychodził ale potem przechodziło, no ale jak się zaczyna coś psuć to lepiej jak teraz wylecze niż jak maluszek już będzie a ja miałabym z bólem się jeszcze zmagać; zadzwoniłam do mojej dentystki a ta mi mówi że ma cały tydzień obłożony i nie da rady nawet z bólem przyjąć No kurna bez przesady!!! chodziłam do niej prywatnie, jak płaciłam to milusia była a teraz radź sobie sama już mnie tam nie zobaczy i narobie jej 'reklame' - tak sie nie postępuje, zwłąszcza że powiedziałam że w ciąży jestem No to teraz musze sobie na dziś jakiegoś dentyste sadyste znaleźć
Edit: GRATULACJE WIELKIE dla anawoj i Michasia
Ostatnia edycja:
Podziel się: