reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2011

hej

moja wizyta do bani
tzn. bede miala dodatkowe usg, tak panią poprosiłam a ona nie ma sprawy:-) więc to dobra wiadomość.
szyjka zamknięta, długa
ktg nie wykazało żadnych skurczy
za to moja cytologia do bani ;-( :-( podejrzenie hpv.
za 5 dni następna wizyta po jeszcze raz posiew wzięła z pochwy...
shit shit shit

reklama
dzięki, no chyba lepiej będzie dojechać te parę kilosów, a czuć się jak klient...
naprawdę jestem zbulwersowana podejściem tych pań z recepcji, (zwłaszcza, że jestem tam stałą klientką za każdym razem zostawiająca gotówkę, a jak wspomniałam o nfz, to już inna mowa)
jakoś nie chce mi się wierzyć, że nie udałoby się "wcisnąć" mnie na wizytę, zwłaszcza, że chodzi tylko o skierowania, zresztą na SR jedna laska mówiła, że w prywatnej klinice jakaś babeczka z recepcji sama jej podpowiedziała, które badania bezpłatne, bez żadnego skierowania
wrrrrrrrrrrrrrr
naprawdę jestem miło zaskoczona Ujastkiem, tzn tym ktg i ekspresową wizytą na nfz

oczywiście, jak sprawdziłam jak jest w "naszym" pobliskim, to panie podały kwotę z komentarzem, że "pacjentki zwykle płacą"

Załamka naprawdę, takie traktowanie pacjentów to normalnie skandal, w końcu należy nam się to wszystko w ramach ubezpieczenia a im wszystkim sie wydaje, że nam na rękę idą i w ogóle, dramat po prostu...

hej kobitki:)
alexandra_73 Oliwierek jest cudny,słodziak wręcz:-D
Ania 2221 witaj nowa brzuchatko:)
zuzanna trzymam kciuki bedzie napewno ok:-)
lenka super że wizyta udana:)
wszystkim mającym dziś wizyty kciukasy!!!!!!

ja dopiero wstała z łożka od 5 mam skurcze nie są aż tak mocne ale jednak zaczynają być co 10 min....dzwoniłam do ginki kazała mi wziąć prysznic i wziąć 3 nospy jak nie przejdzie a skurcze będą co 5 min mam lecieć do szpitala...
pocieszała mnie że wszystko będzie oki i ze nawet jakbym teraz urodziła nie powinno być problemów bo Oliwka jest duża,a i płucka są już wykształcone:) a i teraz patrze a w książeczce mam wpisane że to 36 tydz....
mam dziwne wrażenie że czop mi wypadł...zazwczyjaj miałam wkładki a teraz mam tego śluzu dosłownie ogrom i podbarwiony tak brązowo-różowo i nie wiem bo poprzednim razem byłam w szpitalu i szczerze nie pamiętam....
jeszcze torbe musze spakować bo miałam to zrobić kilka dni temu i jakoś nie wypaliło wszystko leży na łóżeczku:)

Daj znać co się dzieje po prysznicu i trzymam kciuki, żeby dzidzia jeszcze troszkę poczekała, a ten podbarwiony śluz to faktycznie moze byc czop...

Edit:

Morgaine fajnie, ze sie jeszcze załapiesz na USG :) mam nadzieję, że drugie badanie nic nie wykaże, a skoro szyjka trzyma to chyba faktycznie zgodnie z zaleceniami od mamy Weroniczka poczeka do kwietnia :)

Ostatnia edycja:
alexandra- mały jest śliczny, też nie mogę uwierzyć że to już 3 tyg!!!
beata- kciuki żeby to jednak był fałszywy alarm, nie zapomnij napisać co i jak:tak:
morgaine- nie martw się na zapas! 5 dni szybko minie i mam nadzieje okaże się że wszystko jest ok!!

a ja wczoraj miałam mieć wymaz w kierunku paciorkowca ale lekarka stwierdziła że skoro cc to nie trzeba i sama nie wiem co o tym myśleć... zobaczymy co w poniedziałek powie drugi gin.

Ostatnia edycja:
ciacho upieczone, mieszkanko prawie lśni, pomidorówka gotowa, ja po prysznicu się susze, paznokietki pomalowane jeszcze oko malnę żeby dziewczyny się nie przestraszyły:-)
hatorska u mnie na SR położna pierwsze co powiedziała że 'w Pl poród odbiera położna' lekarz pojawia się już w momencie gdy widać dzidzika, no i oczywiście w razie komplikacji
aleksandro aż sie nie chce wierzyć że maluszek jest już 3 tyg, cudownie
zuzanno trzymam kciuki
POzostałym gratuluje udanych wizyt :tak:

Barszcz ugotowany, podłogi u myte, zaraz kawka i słodkie lenistwo już dzisiaj - nic więcej nie robię, chyba ;-).

morgaine, to nie może być hpv, kolejny wynik pokaże że to jakiś fałszywy alarm, zobaczysz!!!

alex, boski syncio i jaki wieeeelki, zobacz 3 tyg tak szybko zleciały, że zaraz zabierzecie Go już wreszcie do domku :-)

Nową kwietniówkę witam serdecznie (lepiej późno niż wcale :tak:).

Ok, ja spadam kawkę robić. A jak mnie żebra palą!!!! Masakracja jakaś (ale tylko prawostronnie).

hej, babsonki, nie mam sil na was dzisiaj :-) normalnie od rana cos mnie ogarnelo i selekcjonuje zdjecia do wywolania - juz mam ponad 800 ;-) no ale jak sie 4 lata nie wywolywalo, to troche sie zebralo...
a najgorsze, ze sie zdrzemnelam troche, i przez to zamulilam, glowa mnie boli. wlasnie wpierdzielam maltesers i dumle, popijajac kawka, liczac, ze czekoladka i kofeinka postawia mnie na nogi :-)

morgaine
, fuj fuj hpv, zaklinam, by sobie poszlo wpizdu!!!!

alex,
cudny dzidziol :-) a jak rosnie ladnie! nic, tylko sie cieszyc :-) ile musi miec, zeby do domku wyjsc?

jola
, a niechby i w supermarkecie, moze jakies zakupy za darmo do konca zycia dostane czy cus :-D

ja już po prysznicu dzwoniłam na ip powiedzieli żebym podjechała na ktg ale już spakowana do porodu,w książeczce ma wpisany 36 tydz a wizyte miałam dokładnie tydzień temu to ja już nic nie rozumiem z tego....
skurcze się jeszcze nie wyciszyły......

reklama
Do góry