reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

dzień dobry kobietki!

Ale miałam koszmary w nocy :szok:takie głupoty mi się dawno nie śniły :/
Wczoraj pojechałam na kawkę do P siory i mnie tak zdenerwowała, bo zaczęła gadkę "a po co Ci kupować nowy wózek"(dla P to drażliwy temat, długo musiałam przekonywać go do tego pomysłu) . a ona zaczęła mi proponować wózek sprzed 11 lat po swoim synu (tragedia!!!!:wściekła/y:) ach`ale mi to działa na nerwy :/

anawoj powodzenia!!! trzymam kciuki żeby wszytko poszło po Twojej myśli! już się nie mogę doczekać pozytywnych wieści od Ciebie!!!i zdjęć Michasia ;-)
alexandra ale super że Olivier tak ładnie przybiera :-) ucałuj go od ciotek ;-)

krakowianko walcz o swoje ;-) bardzo mi Cię żal (zresztą wszystkich naszych szpitalnych dziewczyn), trzymam kciuki żeby szybko Ci minęły te 10 dni.

asiunia ale ochoty na grilla narobiłaś :-)

reklama
witajcie:-)
wszystkiego dobrego kobitki:tak:
anawoj- powodzenia, byłby najwspanialszy prezencik na świecie na 8 marca;-) ale jak będzie 9 czy 10 to też super:-D także trzymam kciuki żebyś nie musiała długo czekać:-)
alexandra- gratulacje- maleństwo rośnie jak na drożdżach:tak:
morgaine- właśnie sobie pomyślałam że ja też numeru do Ciebie nie mam i jak się w połowie drogi między szpitalami umówimy??:-D

Witam .melduje się .Wszystkiego Naj z okazji Naszego Święta :tak:
Anawoj trzymam kciuki .

alexandra_73 synuś rośnie jak na drożdżach.Wyprzytulaj go mocno od ciotek .:-)

krakowianko kochana kobietko juz tak malutko zostało do rozwiązania więc życzę Ci abyś w spokoju wytrzymała ten czas.Trzymam zaciśnięte kciukasy za Usg ,żeby wyniki były jak najlepsze.

U mnie bez zmian,brzusio pobolewa (przyzwyczaiłam się )zawsze z rana albo w nocy ,ale potem przechodzi.Już nawet nospy nie biorę bo i tak samo przestaje boleć.
Malutka moja całą noc spała ,aż zaczełam się denerwować że nie daje znaków żadnych.Co godzinę się budziłam nasłu****ac ,a tu nic.Dopiero jak wstałam o osmej,zjadłam śniadanko ,wypiłam kawe to się obudziła i teraz już się wierci.
Mam nadzieje że spanie nocą już jej tak zostanie po urodzeniu :tak:

Czas ruszyć 4 litery ,kotka bez żwirku została i bez jedzenia więc musze zaopatrzyć futrzaka .Pity pojadę wysłać ,będzie z głowy.I potem znowu jak codzień będę zamulać.
Pozdrtawiam i dnia bez ekscesów życze .

Jejciu anawoj oby poszło wszystko wedle Twojej myśli:tak:jak cudnie jechać do szpitala z tak dużą szansą, że już tuż tuż i zobaczysz maluszka:-) życze powodzenia i duuużo siły!!! a strach to w każdej z nas jest - to chyba normalny objaw

aleksandro uściski dla synka :-)

krakowianko Tobie również siły i wytrwałości!!! to wszystko dla maluszka, jego widok Ci wynagrodzi tę 'męczaranię' i pewnei jeszcze zatesknisz za takim leniuchowaniem

Ostatnia edycja:
Anawoj trzymam kciuki zeby pan doktor nie odeslal i zebys juz dzis kropka trzymala w ramionach :tak:
Krakowianko Ty juz 36tydzien jeszcze tylko chwila i dzidzius bedzie z Wami :tak:

anawoj bardzo dobra decyzja:) niekoniecznie nastawiaj się na cc dzisiaj, ale jeden czy dwa dni na patologii krzywdy Ci nie zrobią, jestem pewna że Cie 'potną' (uff ale to brzmi) dzisiaj lub jutro rano no bo po co czekać:)
łoł ale się denerwuję z Tobą. PAWELEC pospiesz się z tą torbą!!
pandorka to może gdzies w okolicach Gemini urodzimy co? hahaha albo w gemini i od razu na zakupy jakieś i kawę;) no właśnie ja Twój nr też muszę zapisać:)
anawoj a wiesz ze ja tak mialam w poprzedniej ciąży, że jechałam leżeć na patologię 2 dni po terminie, miałam zamiar jechać koło 20tej żeby chociaż jeden dzień krócej tam być:) a tu o 16 wody odeszły, także nie zdziwię się jak z tego wszystkiego się dzisiaj poród zacznie:) byleby nie przed 15tą!! a najlepiej koło 18tej jak już tam dojedziecie...

krakowianko ja Ci wierzę, narzekaj sobie, w poprzedniej ciąży 2x leżałam na patologii i wiem że masz już dosyć,a le wiesz ze to dla waszego dobra i niedługo już zobaczysz kruszynkę:)

ehh utwierdzacie mnie w przekonaniu, że sądny dzień się zbliża
mam ginka w piątek, mam nadzieję że dowiem się czegoś więcej.. nie wiem czego hahah no bo co mi moze ginka powiedziec...ale moze sie czegos dowiem:-D

a wlasnie mam nr tel do 4 osob z BB z czego 3 sa albo w szpitalu, albo choruja i tylko jedna biedna aenye ktora wciaz funkcjonuje :-)
kogo nr moge sobie jeszcze zapisac wrazie czego??

ja sobie wypraszam!!! jedna BIEDNA aenye! toz to AZ aenye, i wcale nie najbiedniejsza, skoro funkcjonuje :p :-D :-D :-D

anawoj
, trzymam kciuki, by ci zrobili CC dzis, jutro albo za 9 dni ;-) ale zebys juz nie wracala do domu. buziak..

margola
, nie zadrapalas sie w nocy?

alexandra
- ale duzy chlopaczek :-) brawo!

krakowianko
, myslalam, ze bedziesz juz do porodu tam.. w koncu jak sa takie duze komplikacje to chyba trzymaja do konca, nie? ale trzymam kciuki, by szybciutko cos sie rozwiazalo, w jedna lub w druga strone.. nie dziwie ci sie, ze wymiekasz.

Marma
, kisses, dobrze, ze maly taki spory :-) juz niedlugo zrobia ci CC pewnie :-)

morgaine
, a jak, xbox dobry na wszystko ;-) ogral mnie, jak zwykle ;-) hehe. fajnie bylo. i komode mam zlozona - troche mu sie popierdzielilo i jedna deska mam odwrotnie :-D ale mam zamiar to ladnie okleic i bedzie taka wyjatkowa :-D

ja dzis mam szczyt zmulenia, nie moglam z lozka wstac! leb mnie wczoraj rozbolal na wieczor i chyba tak cala noc gnebil. nie moge sie obudzic. a na 11 mialam byc juz u siostry :-( buu ide sie zaraz zbierac.

i zyczenia wszystkim!!!

Ostatnia edycja:
Apeluję do wszystkich brzuchatek!
Dzisiaj wszystkie (bez wyjątku) robią sobie włosy i oko, nie ma dzisiaj niepomalowanych kwietniowych brzuchów w domach!!!
;-):-):tak:

reklama
aeyne zadrapałam stopy. teraz jadę po całości:tak:

kurczaki pieczone, jak to juz nie duzo czasu zostało! a pamiętacie jak pisałyśmy że to już półmetek, 20sty tydzień?! za oknem świeci słoneczko, dzieciaczki szykują się na świat. ja termin mam w okolicach 20go kwietnia więc sie jeszcze nie rwę,ale ta cholestaza może mi "załatwić " wcześniejszy poród.. no i tak sobie dzis myslałam, że jak przyszłby mi rodzić w nocy, przez SN, to nie ma szans. zadrapałabym się, nie mogła skupić na rodzeniu normalnie:tak:

i tak, trzeba się tym leniuchowaniem trochę nacieszyć, bo to ostatnie podrygi.

i pralka czeka. mop niech zapomni o moim istnieniu.

Do góry