reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

Witam Was wszystkie kwietnióweczki
tylko siedzę i wdrażam się w Wasze opisy, mam takie tyły ze hej :)
Butki na płaskim jestem za choć niewielka ze mnie osóbka a jakoś bardziej preferuje te płaskie, a tym bardziej w ciąży.
Dziś mam mega dziwny dzień, brzusio taki duży że chodzić nie mogę a to dopiero 34tydz ale co tam wytrzymam dla mojego Maleństwa.
W Walentynki życzę Wam wszystkiego najlepszego :). Rozpieszczajcie swoich Walentych i dajcie się rozpieszczać :)
A co przygotowałyście na obiadek? Ja się narobiłam sałatka gyros warstwowa
Dzień upłynął także na praniu i prasowaniu mega wielkich ciuchów, a najlepsze było układanie tego w szafie. Za chwilę nie pomieszczę się z tym całym majdanem :).
Zostało przygotowanie jeszcze wózka, łóżeczka, uszycie firanek i baldachimu ojojojoj czy ja zdążę????

reklama
A my po planowej wizycie u ginki. No niestety te moje bóle jak przed @ mają swoje podłoże - szyjka co prawda twarda, ale się zaczęła skracać. Więc mam się bardziej oszczędzać póki co. Mam nadzieję, że tyle wystarczy. Maluch w super formie, to najważniejsze. :)

asiunia baleriny genialne! i nie wiem czy dobrze zakumałam ale cena to funt coś?? przecież to byłby żart chyba.. nie, nie możliwe..

krakowianko witaj w klubie co... dokładnie to samo. więc teraz swoje zalecenia dla mnie przekierowuje dla Ciebie!! Bądź dobrej mysli i naprawdę się oszczędzaj!! Ściskam

a ja dziś jakoś leniwie bo w nocy miałam atak kolki znowu.. rano trochę allegro, potem zasnęłam, później połaziłam bez celu po domu i znowu zasnęłam.. pojechałam po Igę do przedszkola, małe zakupki na kolację dla Walentego (chińszczyzna własnej roboty jednak będzie) i na obiad szybkie spagetti bo nie chciało mi sie nic robić. teraz nadrobiłam bb i oddaje kompa córze bo farme musi obrobić :-D idę leżeć i odpoczywać wg zaleceń lekarza!:tak:

aaaaa, w sprawie czopa śluzowego.. JA wcale nie byłabym taka spokojna, bo mój poprzedni czop był samą galaretą, samym sluzem, niczym nie podbarwiomy. czop odszedł mi w szpitalu co prawda 2 godz przed porodem, ale to z racji podłączonej oksytocyny zapewne. Radziłabym przynajmniej zadzwonic do gina i podpytać, zapytać- powiedzieć o zaistniałej sytuacji. JA osobiście bym jajo chyba zniosła jak bym musiała czekać do piątku..

A my po planowej wizycie u ginki. No niestety te moje bóle jak przed @ mają swoje podłoże - szyjka co prawda twarda, ale się zaczęła skracać. Więc mam się bardziej oszczędzać póki co. Mam nadzieję, że tyle wystarczy. Maluch w super formie, to najważniejsze. :)
a jak sprawdziła czy się skraca, usg?
asiunia baleriny genialne! i nie wiem czy dobrze zakumałam ale cena to funt coś?? przecież to byłby żart chyba.. nie, nie możliwe..
funciak ale na tydzien, jakis system ratalny hahah, 35 pounds'ów kosztują;)

morgaine generalnie, żeby sprawdzić, czy szyjka się skraca to tylko usg, bo oko "nie wyłapie" takich różnic...

a mnie dzisiaj ósemka pobolewa, ta zatrzymana w kości :( mam nadzieję, że to chwilowe...oby mi się tylko teraz z nią jeszcze cyrki nie zaczęły...

Dzięki za podpowiedzi z tym czopem śluzowym. Trochę się uspokoiłam. Mój nie był podbarwiony krwią. W sumie w internecie też znalazłam, że nie zawsze musi być z krwią. Póki co już nic ze mnie nie leci i bóle zniknęły. Mam tylko takie uczucie w pochwie jakby mi spuchła i coś tam rozpierało. Będę się obserwować. Narazie IP odpuszczam.

Dziewczynki Ja też już po wizycie, mały waży 1900 gram, więc już nie taki mały :) zdrowo rośnie
Jest bardzo nisko, uciska mi szyjkę i przez to jest króciutka i miękka, dostałam więc fenoterol :-( na 3 tygodnie, zwiększoną dawkę magnezu do 6 tabletek i dalej luteinkę, a za 3 tygodnie odstawiamy leki i czekamy na rozwój akcji :-)
więc pewnie za jakieś 5 tygodni bedziemy rodzić :)

reklama
pandorka-uff,pewnie odetchnęłaś z ulgą:))

baby-oszczędzaj się;a te 5 tyg.minie baaardzo szybciutko:)) No i całkiem duży ten Twój Adrianek,super!!!

koot-jak u Ciebie???

Oby u Nati też wszystko było w porządku-czasem lepiej dmuchać na zimne,no nie???
Ja już kończę na dziś,Marysia dała mi niezłego kopa,ale co tam...Z małżem po pracy nieco gorzej,mam nadzieję,że to chwilowe znowu...
Ale tak mi się przykro zrobiło,że szok..

Dobrej nocy,kochane!!!!

Do góry