reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

reklama
Do mnie już jadą rodzice, za jakieś dwie godziny powinni być.
Współczuję mdlości, mam nadzieję, że mnie akurat to ominie...Kurcze...nie za wcześnie na takie "oczyszczające" mdłości? :/

lenka to faktycznie trochę dziwne, że ginekolog Cię nafaszerował lekami, podczas gdy przyczyna leży gdzie indziej...mam nadzieję, że Ci przejdzie

prac? nie prac? chyba jednak nie. jutro chyba beda stawiac szafe komandor, to wtedy bede miala gdzie rzeczy klasc. Ale to troche potrwa, jutro chyba tylko szyny, potem tesciowa musi w swojej pracy powiedziec zeby zrobili drzwi i jeszcze musimy wymyslic jakie chcemy ( lustro czy nie? jak tak to czy przyciemniane lustra?) nastepny weekand maz ma wolny dopiero 19-20 a wtedy tata ma urodziny wiec troche ta szafe beda stawiac. :-(

Morgaine, mnie ostatnio tez mdłości wróciły :( nie wiem czemu, ale koleżanka ma to samo od kilku tygodni, a termin ma na pocz. marca, słysząłam, ze czasem mdłości wracają pod koniec ciąży, moze to przez to...

Nati faktycznie nic specjalnego nie powiedzieli, ale jak się słyszy nawet w krakowskich niektórych szpitalach jakie opłaty pobierają głównie za proód rodzinny to załamka :no: na szczęście u mnie wszystko jest gratis :-)
no właśnie mdłości świadczą o zbliżającym się porodzie i występują tydzień przed, a ja mam jeszcze 2 mce!!
tyle że mnie się wydaje że moje mdłości o przez zaparcia...ehhh nie mogę się z nimi uporać, chyba jakiegoś czopka zastosuję...ale z drugiej strony nie mogę dopuścić do biegunki bo ona skurcze wywołuje i poród się jeszcze może zacząć!!
ehh wypadałoby olać pączki i jogurty nat. z otrębami i musli cały dzień jeść!!
a tu się człowiekowi czekolady chce...

co do porodu rodzinnego to u mnie płaci się za fartuch, jak ktoś ma to nic nie płaci.
zzo - problem z anestezjologami. jak jest wolny to dadzą, jak ma jakąś operację to nie dadzą....czyli nie dają:D

edit: a ja biorę z was przykład.
mam już ugotowaną zupę, ciasto na placki ziemniaczane gotowe, tylko je potem usmażyć:D:D fajnie tak mieć obiad o 10 rano gotowy....teraz luz i allegrowe szaleństwo.
M jeszcze kazał dokupić chłopakom prześcieradła:D:D

i jego kumpel mnie załamał....jak powiedział ile zarabia (może chciał poszpanować i się chwalił?)

jeszcze raz edit: drugi skurcz już dzisiaj!!! a już miałam z nimi spokój:(

Ostatnia edycja:
prac? nie prac? chyba jednak nie. jutro chyba beda stawiac szafe komandor, to wtedy bede miala gdzie rzeczy klasc. Ale to troche potrwa, jutro chyba tylko szyny, potem tesciowa musi w swojej pracy powiedziec zeby zrobili drzwi i jeszcze musimy wymyslic jakie chcemy ( lustro czy nie? jak tak to czy przyciemniane lustra?) nastepny weekand maz ma wolny dopiero 19-20 a wtedy tata ma urodziny wiec troche ta szafe beda stawiac. :-(

to może ja przyślę do Ciebie moich przystojniaków od szafy :)

dzieki. jednak za tydz beda stawiac, szkoda myslalam ze sie uda przed marcem. najwyzej maz sam bedzie pral i prasowal, hahahaha moze lepiej nie.

uff, wreszcie doczłapałam się na dół, żeby zjeść śniadanko normalne. Teraz zaczynam czuć, że żyję. masakra, jaki ja mam bałagan w domu, wczoraj wieczorm jak wrócilam i bylo ciemno to nie było widać co się tu dzieje ;-). Trzeba wreszcie wyskoczyć z piżamy i zabrać się za ścierkę, później ciąg dalszy porządkowania ciuchów, pozbywam sie wszystkich staroci, bez sentymentu!!!
lenka, nie pierz, mówię Co, dzisiaj nie jest dobry dzień na pranie ;-). Jutro jadę do Gdyni, to Ci pomogę :-).

ducha- a Ty z naszych stron??? nie piore, nie wstaje, nie robie nic. :-D
jasne zaraz wstane i bedzie nirmalny dzien
znazlam Cie, tatus jest z Karwin :-) a zamierzasz sie przeprowadzic do Nas??:-)

Ostatnia edycja:
reklama
jeje :-)

morgaine,
buziol. poodpoczywaj troszke, bedzie lepiej. ja mialam w zeszlym tygodniu kilka dni, ze autentycznie odczuwalam mdlosci - nie wymiotowalam, ale 'mulilo' mnie tak mdlosciowo. fuj. ale przeszlo :-) troszke sie rozruszalam i przeszlo. wez nospe, wlacz fajny film i sie zrelaksuj :-)

ja wczoraj bylam w szoku - na zakupach z kolezanka, spacerku i w kinie czulam sie doskonale (no, w kinie ciut za duszno bylo i zalowalam, ze sie nie moge polozyc ;-) ). nic mnie nie bolalo, nie mialam skurczy, mlody fikal i duzo sie ruszal, ale widac, ze tez zadowolony, podstawial sie pod reke do glaskania :-) :-D
moze sie ustawil lepiej, nie uciska tak i dlatego mniej mi dokuczal :-)

lenka
, clotrimazol to podstawa w kazdej dowcipnej sprawie ;-) ja mam i smaruje zawsze, jak tylko poczuje dyskomfort - ufff :-) obys sie wyleczyla, bidulko :-)

ktos cos wie na ten temat, ze po 7/04 ma byc ZZO dla kazdej kobiety bezplatne? ktoras cos mowila na ten temat.. jakis artykul, cos?

sluchajcie, ja za to mam juz dosc swojego nosa. non toper zapchany. jak nie zakropie to sie normalnie dusze, tzn moge oddychac przez usta, ale to okropnie uciazliwe. no szok! a nie powinnam tych kropli uzywac, wg ulotki.. nie maja zrobionych badan. ale ja bez nich po prostu rady nie daje. co za koszmar, to juz ponad dwa tygodnie trwa!!!

Do góry